Arkadaşımız Burak Sülünbaz dün gece [26 Şubat] Akbank Sanat`ta izlediği Eivind Aarset uzun süre konserini etkisinden sıyrılamayacağı konseri sıcağı sıcağına kaleme aldı.

Arkadaşımız Burak Sülünbaz dün gece [26 Şubat] Akbank Sanat`ta izlediği Eivind Aarset uzun süre konserini etkisinden sıyrılamayacağı konseri sıcağı sıcağına kaleme aldı.

Eivind Aarset, yarattığı müzikler, oluşturduğu atmosfer, eşlikçi yönü ve benzersiz sounduyla Norveç caz ortamının saygın ve sevilen isimlerinden. Özellikle, müziğine dahil ettiği elektronik soslar onu genç dinleyicilerin ilgi alanına yaklaştırırken, diyelim orta yaş ve üstü müzikseverler için ise sürprizlere açık sound deneyimleri vaadediyor. Aarset hakkında yapılmış çalışmalardan birinde Gevende grubu gitaristi Ahmet Kenan Bilgiç sanatçının müziğini ebru sanatındaki renklerin birbirine uyum içinde geçişmesi gibi ahenkli bir ses kompozisyonu yaratması olarak tasvir etmişti. Konseri birlikte izlediğim sevgili dostum gitarist Cenk Erdoğan ise onun müziğini, gündüz yapmaya başladığı resme kattığı renklerle resmini bir anda geceye dönüştürebilen bir ressama benzetmişti. Gerçektende dün gece performans sırasında benzetmek mümkünse eğer, kaotik patikalarda dolaşırken kendimizi birden son sürat giden bir trenin içinde buluverdik. Müziği Akbank Sanat salonunu doldurdu ve kimi zaman basların yoğunluğu üzerimize çöktüğünde sessizliğin üstümüzdeki etkisine şaşırdık.

* * *

Son Borusan Müzikevi konserinde sound sampling’de Jan Bang’in eşliğiyle Dream Logic projesinde dinlediğimiz Aarset bu sefer kendi triosuyla ve tüm karizmasıyla sahnedeydi. Daha konser öncesi atölye çalışmasına katılanlardan duyduklarıma göre katılanları tekniğiyle hayran bırakmıştı. Konsere, gitarda Eivind Aarset, davulda Wetle Holte ve basta Nikolai Haengsle Eilertsen’le birlikte Dream Logic albümlerinin giriş parçası Close for Comfort’la başladı. Sonic Codex projesiyle kaydettikleri Ny Rask’la devam ettiler, yine aynı projeden Electromagnetic’i çaldılar, parçalar hiç de bildiğimiz albümdeki halleriyle değildiler, hem çok şaşırdık, hem heyecan verici oldu. Konser sonrası ayaküstü sohbet etme şansı yakaladığım Aarset benim onunla daha önce bir kaç kez sohbet etmemden bildiğim ağırbaşlılığıyla tebrikleri kabul etti ve birkaç müjde verdi. Norveçli gitarist ülkemizi farklı projeler dolayısıyla bir iki kere daha ziyaret edecek. Bunlardan ilki 26 Mart akşamı Ankara Palas Devlet Konukevi’nde Nils Peter Molvaer ve elektroniklerde Jan Bang’le izleyeceğimiz Ankara konseri, diğeri ise ilerki tarihlerde haberini vereceğimiz Dhaffer Youssef‘la İş Sanat konseri.

* * *

Bir de albüm haberi verelim damağımızda iyice tadı kalsın gecenin, konserin soundunu beğenenler için aynı karakterde bir albümün yolda olduğu haberini aldım. Albümde quartet formuna iki davul adapte edilmiş, yaylı aranjmanlar var, var var… dahası da var… oldukça kalabalık ve görünen o ki güçlü bir çalışma olacak. Albümün çıkış tarihi tarihi de Ekim olarak belirlenmiş. Türkiye’de canlı müziğe değer veren müzikseverler ve müzisyenlere ev sahipliği yapan kurumlar oldukça daha nice keyifli konser haberleri paylaşmak dileğiyle.

Burak Sülünbaz
twitter.com/buraksulunbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com

Cazkolik.com / 27 Şubat 2015, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Burak Sülünbaz

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.