Karakteristik, sonsuz tecrübeli, dikkatli, titiz ve rikkat sahibi bir müzisyen; Patrica Barber`ın Babylon konser notlarını Burak Sülünbaz kaleme aldı.

Karakteristik, sonsuz tecrübeli, dikkatli, titiz ve rikkat sahibi bir müzisyen; Patrica Barber`ın Babylon konser notlarını Burak Sülünbaz kaleme aldı.

Ertesi gün iş, okul yollarına dökülecek olmaktan dolayı stresli gecedir Pazar geceleri ama bu kez -en azından biz konser izleyenler için- öyle olmadı. Pazar gecesi Patricia Barber için Babylon`da buluşan cazseverler her dakikası caz zevkiyle dolu bir gece yaşadık. Konser saatini geleneksel Babylon saatinden daha geriye, saat 20:00`ye çekilmiş olması iyi akıl edilmiş. Sırf bu detay bile emin olun konsere katılımın artmasında etkili olmuştur.

Konserden notlar...

Patricia Barber`ın kişiliğinden ve olgunluğundan kaynaklanan ve bir şekilde her an farketmenizi sağlayan dikkat çekici bir kalitesi var. Buna isterseniz sahne kalitesi de diyebilirsiniz. Onun tecrübesine ve kariyerine sahip biri için şaşırtıcı değil ama yine de bu dikkat çekici ayrıntıyı ilk not olarak yazmakta fayda var. Son 30, hatta 40 yılın caz imgesine kendi damgasını vurmayı başarmış bu harika kadın caz vokalin en karakteristik seslerinden biri. Buna tartışmasız bir kez daha tanık olduk. Hatta benim kişisel düşüncem o ki adeta çocukluğumuzun en tatlı hatıralarında yer eden ama ciddiyet ve disiplininden de ödün vermeyen ilk öğretmenimiz gibi.

• Rikkatli bir kadın Patricia Barber yani zarif ve incelikli... ama aynı zamanda keskin ve titiz bir müzisyen görünümünde. İçinde `aşk` olan şarkılarda yaş ortalaması kendisine yakın dinleyici için derinlerde filizlenen nostalji tohumlarını serpti salonun üzerine.

• Konser sonrası elinde torbalar dolusu CD ve plakla imza attırmak ve birlikte fotoğraf çektirmek için dakikalarca bekleyen müzikseverleri gördüğümde izleyicisiyle kurduğu bağın içtenliğine hürmet ettim.

• Konserin en dikkat çeken detayı daha önce Tuncel Gülsoy ağabeyimin Radyo Cazkolik’de yayınlanacak olan programına katıldığında gitarıyla Barber`a sahnede eşlik edeceğini öğrendiğim Yavuz Akyazıcı’nın hepimize mutluluk veren performansıydı. Daha önce birlikte sahne almışlardı diye biliyorum ve bu konserde sahnede olacağı epey önceden belliydi. Zaten bizde Cazkolik olarak konser haberimizde gitarda sahnede Yavuz Akyazıcı`nın olacağı bilgisini vermiş hatta ısrarla kaçırmamanız tavsiyesinde bulunmuştuk.

• Ayrıca Akyazıcı gecenin en çok alkış alan isimlerindendi, bunun nedeni sahnede bizden biri olmasının ötesinde eşlikte keyifli doğaçlamalarıyla Barber’ın müzisyenleri için tanımladığı bireysel boşlukları çok iyi kullanması, pop caz akorlarını fusion tadında buluşturması, sağlam tekniği ve tecrübesiyle New York`da geçirdiği yaklaşık yirmi yılın dünyaca ünlü böylesi isimlerin sahnesinde nasıl değerli bir dönem olduğunu hep birlikte gördük.

• Geçen sene hangi festivaldeydi tam hatırlayamadık, programında yer alan Patricia Barber ayağındaki rahatsızlığından dolayı gelemediği İstanbul’a nefis bir konserle tekrar dönmüş oldu. Bu sezon çok güzel konserlerle devam ediyor, kaçırdığınıza üzeleceğiniz konserleri öğrenmek için Cazkolik`i takip etmeyi unutmayın lütfen.

(Konser fotoğrafı için sevgili Leyla Diana`ya teşekkür ederiz)

Burak Sülünbaz
twitter.com/buraksulunbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com

Cazkolik.com / 17 Mart 2015, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Burak Sülünbaz

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.