Her Avishai Cohen konseri caz keyfi garantili. (Fotoğraflar: Leyla-Diana Gücük ve Sedat Antay)

Her Avishai Cohen konseri caz keyfi garantili. (Fotoğraflar: Leyla-Diana Gücük ve Sedat Antay)

Her Avishai Cohen konseri caz keyfi garantili.

İş Sanat`ın en iyi müziklere yer verdiği salonunda seçkin caz projelerini dinlemeyi seven benim gibi cazkolikler için sezon başı duyurulan Avishai Cohen konseri daha en başında yine caz keyfi garantili olacağını müjdeliyordu ve belli ki benimle benzer düşünen çok sayıda müziksever salonu tamamen doldurmuştu.

* * *

Genellikle trio dinlemeye alışık olduğumuz Cohen bu kez özel bir düzenle triosunu İstanbul Opera Orkestrası Yaylı Sazlar Solistleri`yle hayli genişletmişti. Her konserini izlemiş yılmaz bir takipçisi olarak izlediğim en tutkulu performansı olduğuna inanıyorum ama işin ilginci bunu bana her konserde yeniden söyletmeyi becerdiği için bir sonraki konserin bu kez en iyisi olacağını şmididen hayal edebiliyorum.

* * *

Avishai Cohen tanıdık repertuvarla sahnedeydi. Ortadoğu müziğinin kalbimizde yer etmiş aksak ritmleri kanımızı kaynattı, gönül telimizi titretti. Bir büyüğüm, Ortadoğu kültüründen bahsederken "Müziği de mezesi de bizimle bir" demişti. Aynen katılıyorum. Cohen`in defalarca dile getirdiği İzmir kökenli oluşu da artık sır değil. Ynai, bizden biri :) Dinlediğimiz müzik caz mı dünya müziği mi emin değilim ama Türk dinleyicisinin kalbine işlediği aşikâr. Üstüne üstlük seversiniz sevmezsiniz ama belirgin karakteri olduğu su götürmez.

Daha evvel Cemal Reşit Rey`deki trio konserde izlediğimiz "makinalı tüfek parmak" Omri Mor ve yıllardır dönem dönem buluştuğu bitirim perküsyoncu Itamar Doari eşlik ediyordu usta basçıya. Bana göre sahnedeki müziğe perküsyon davula nazaran çok daha yakışmıştı.

* * *

Konserin ayrı bir parantezle bahsetmem gereken bölümü Avishai Cohen Trio`ya eşlik eden İstanbul Opera Orkestrası Yaylı Sazlar Solistleri`nin olağanüstülüğüydü. Cohen bestelerinin yaylılara uyarladığı başarılı düzenlemeleri muhteşem yorumladılar. Sahnede sadece Avishai Cohen`e destek olmakla kalmayıp performanslarıyla sık sık konserin yıldızları oldular. Bu orkestrayı takibe almanızı hararetle öneririm.

* * *

Konseri birlikte izlediğimiz ve konser sonrası yorum yazımızı merakla beklediğini yazan sıkı takipçi dostlarımıza teşekkürlerimizle... Lütfen görüşlerinizi Twitter adreslerimiz üzerinden bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Burak Sülünbaz
twitter.com/buraksulunbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com

Cazkolik.com / 23 Mayıs 2016, Pazartesi

(Aşağıda gördüğünüz siyah-beyaz kompozisyonlar Leyla-Diana Gücük`ün konser fotoğraflarındandır)

(Fotoğraf: Leyla-Diana Gücük)

(Fotoğraf: Leyla-Diana Gücük)

(Fotoğraf: Sedat Antay)

Arkadaşlarımız Avishai Cohen ile birlikte.

(

 

 

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Burak Sülünbaz

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.