Polonya caz kraliçesi Nardis'de

Polonya caz kraliçesi Nardis'de

Güçlü ve farklı ses rengi, etkileyici yorumu, müziği ile Aga Zaryan büyük başarı kazanan ilk albümü "Picking Up the Pieces"den sonra "Live at the Palladium"da ki konserinden 2 CD, 1 DVD çıkarıp geçtiğimiz Aralık ayında yayınlandı. Albümlerin tanıtımı kapsamında Avrupa’da turneye çıkan Zaryan, 6 Şubat akşamı Nardis’te. Günümüzün yükselen sesi ve yorumunu canlı olarak dinlemek için büyük bir fırsat. Hemen biletlerinizi alın, konser gününe yer kalmaz, kaçırmayın.


Varşova’da Frederic Chopin Müzik Okulu’nda okuyan, ardından Ewa Bern ile Jazz Studies çalışmalarına katılan Zaryan en önemli çıkışını 1998 yılında katıldığı Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik kazanarak yaptı. Bu başarıyı takiben Amerika’da ki iki caz kampında da başarılı günler geçirdi. Buradaki günlerini Rebecca Paris ve Madeleine Eastman gibi yüksek kariyerli vokalistlerle çalışarak değerlendirdi.


2002 Mart ayında ilk albümü "My Lullaby"ı yayınlayan Zaryan albümünde Tomasz Szukalski, Darek Oleszkiewicz, Michal Tokaj, Lukasz Zita gibi ülkesinin tanınmış müzisyenleriyle çalıştı. Albüm yayınlandığı günlerde ülkesi Polonya’da övgü dolu eleştirilerle karşılandı. Büyük beğeni kazanan albüm Polonya Müzik Akademisi tarafından ödül adaylığı getirdi. Bu albümden itibaren Polonya, İngiltere, Amerika, İsrail, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Fransa’da festivallere katıldı,  caz kulüplerinde programlara çıktı. "Jazz Forum Magazine" okuyucuları tarafından 2004 ve 2005 yıllarında "Yılın En İyi Caz Vokalisti" seçildi.


Kariyerinin ikinci albümü "Beauty is Dying"in kaydına 27 Ekim 2007’de Los Angeles’ta giren Zaryan’a bu albüm kaydında ilkinden daha da güçlü bir kadro müzisyen olarak eşlik etti. Gitarda Larry Koonse, perküsyonda Munyungo Jackson, kornette Nolan Shadeed ve basta Dariusz Oleskiewicz’in katıldı. Basın tarafından büyük övgülerle kaşılanan albüm 22 bin satışla "Double Platinum Records" statüsünü erişti.


2008’in başında Aga Zaryan "Co Jest Crane (What’s Going On)" Magazinin "Wdechy 2007" kültürel ödülüne aday oldu. Yine Jazz Forum Magazine"in en iyi vokalist ödülüne aday oldu.


2008 Mayıs’ın da 12 Polonya şehrinde konser turnesine çıkan Zaryan bu konserlerinde Amerikalı müzisyenlerle birlikte sahneyi paylaştı.

2008 yazında aralarında Bodrum’un da olduğu pek çok şehirde konser veren Zaryan, son olarak 10 Ekim’de Palladium’da canlı konsere çıkarak adeta gövde gösterisi yapan Zaryan halen konserlerine, turnelerine devam etmekte ve 6 Şubat akşamı da Nardis’te Türk caz dinleyicisiyle buluşacaktır.


Cazkolik.com / 01 02 2009, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.