| | | | | | |
Radyo Cazkolik İnternet üzerinde cazkoliklerin
buluştuğu bir caz radyosudur
Anasayfa Türk Caz Müzisyenleri Türk Caz Albümleri Cazkolik Röportajları Anketkolik Bülten Üyeliği
Cazkolik Yazarları Cenk Akyol Deniz Türkoğlu Emre Kartarı Güzin Yalın Okan Aydın Salim Zaimoğlu Sami Kısaoğlu Tunçel Gülsoy Zuhal Focan
Türkiye'nin Caz Takvimi

Gülcan Altan

Sanatçı: Gülcan Altan: Vokal, Murat Güner: Gitar - vokal, Alper Kaptaş: Gitar - Vokal, Alpay Sürücü: Garmon, Tarkan Tana: Perküsyon, Hakan Gürbüz: Bas Gitar-Vokal
Mekan: Alt - İstiklal Cad. Tomtom Mah. Acara Sok. No:5/B Taksim, Beyoğlu Istanbul, Tel.: 0 212 244 8567
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 22:00
Web Adresi: http://www.altnokta.com
Etkinlik Bilgisi : Eğitimini aldığı Türk müziğinin yanında, özellikle İspanyolca söylediği şarkılarla, fadolarla izleyicilerinin büyük beğenisini toplayan bir sanatçı. Türkçe şarkılardan oluşan “Gülümser” adlı albümünün yanı sıra ülkemizde konuşulan etnik dillerde hazırlanan “10 dilde 10 şarkı” albümündeki ortak bir çalışmaya da imza atan Gülcan Altan, müziğin renkli ve çok sesli dünyasındaki yolculuğuna şimdi Adigece ve Abhazca şarkıları seslendirdiği ve “Gunef” adını verdiği albümüyle devam etmekte. Güzel ve keyifli bir yolculuğa hazır mısınız?


Sanat Deliorman Band

Sanatçı: Vokal: Sanat Deliorman, Klavye: Adem Gülşen, Bas gitar: Özgür Salıcı, Tenor saksafon: Duru Tuna, Perküsyon: Korhan Ogan
Mekan: Elite World Otel - Jazz Company
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 22.00-01.00
Web Adresi: http://www.facebook.com/events/43
Etkinlik Bilgisi : Caz söylemeye 2003`te, çevirmenlik okuduğu Boğaziçi Üniversitesi`nin a cappella caz korosunda başlayan Sanat Deliorman, cazın usta sesi Sibel Köse ve değerli eğitmen Randy Esen`in öğrencisi oldu. Mart 2011`de 7.si düzenlenen Nardis Genç Caz Vokal Yarışması`nda ödül kazanan Sanat, İKSV Genç Caz Seçmeleri`ni geçerek Tünel Şenliği`nde sahne almaya hak kazandı. Sanat bu akşam caz dostlarıyla tekrar bir araya geliyor.


Trebeka

Sanatçı: Trebea: Vocal, Philippe Petit: Piano
Mekan: Istanbul Jazz Center - Çırağan Cad. Salhane Sok. No.10 34349 Ortaköy 0 212 327 5050
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 21:30
Web Adresi: http://www.istanbuljazzcenter.com
Etkinlik Bilgisi : Afrika, Asya ve Avrupa kökenli bu vokalist ve süper grubun eşsiz sesin keyfini çıkarın. Bir müzikal yolculuk, duygulu, etnik mozaiği ile Jazz. Trendy ve özgün. Trebeka dünyasına hoşgeldiniz!


Kerem Görsev Chamber Jazz

Sanatçı: Kerem Görsev piyano, Sedef Erçetin çello, Kağan Yıldız kontrbas, Ferit Odman davul
Mekan: Haliç Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi / Eski Karaağaç Cad. Halıcıoğlu
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 21:00
Web Adresi: http://www.keremgorsev.com
Etkinlik Bilgisi : Kerem Görsev Trio çellist Sedef Erçetin`in katılımıyla özel bir etkinlikte chamber jazz etkinliğinde sahne alacak.(Kerem Görsev`in konuk olduğu ve "Tanıdığım Piyanistler" teması altında yayınlanan programı dinlemek için bu satıra tıklayın) (Sedef Erçetin`in konuk olduğu programı dinlemek için lütfen buraya tıklayın)


Aşkın Arsunan ve Jazzino Band

Sanatçı: Aşkın Arsunan piyano, Duygu Tarhan-Ceyda Koybaşıoğlu vokal, Batuhan Salliel saksofon, Şenova Ülker trompet, Aycan Teztel bas gitar-trombon, perküsyonda Volkan Öktem ve William Cardoso Gonzales
Mekan: Bloom Restoran / Ambarlı Dere Caddesi No:6 Ortaköy Beşiktaş 0 212 - 288 6582
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 22:30
Etkinlik Bilgisi : Haftanın 7 günü 09.00 – 02.00 arasında servis veren Bloom, haftada üç gün yemek sonrasında usta müzisyen ve kompozitör ‘Aşkın Arsunan ve Jazzino Band’i ağırlıyor. İlki Mart ayında başlayan caz geceleri Nisan ayında da her Çarşamba, Cuma ve Cumartesi gecesi saat 22:30 da Bloom’un sahnesinde!


İmer Demirer Quartet

Sanatçı: İmer Demirer (tp), Serkan Özyılmaz (p, keyb), Ahmet Türkmenoğlu (b), Cem Aksel (d)
Mekan: Nardis Jazz Club
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 22:30
Web Adresi: http://www.nardisjazz.com
Etkinlik Bilgisi : İmer Demirer Ankaralı. Müzik hayatına 1976 senesinde İstanbul Devlet Konservatuar`ı trompet bölümüne girerek başladı. Burada 11 sene Gökmen Ahmet Noyan`la çalıştı. 1987 senesinde M.S.Ü Devlet Konservatuarı`ndan mezun oldu. 1989 yılında TRT Caz Orkestrası`na katıldı. 1998’de kapanana kadar Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü`nde “caz ensemble ve trompet” dersleri verdi. Pek çok uluslararası festivalde sahne alan ve sideman olarak birçok albümlerde çalarak katkıda bulunan İmer Demirer 2009 senesinde Pozitif Müzik etiketiyle "You, Me & Char" adlı albümü yayımlamıştır. Albümde kendi bestelerine de yer veren İmer Demirer konser ve sahne çalışmalarına devam etmektedir. Giriş: 35 TL. (İmer Demirer`in konuk olduğu radyo programını dinlemek için buraya tıklayın)


Yansımalar

Sanatçı: Düzenleyen: Şenol Filiz
Mekan: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi / Yenimahalle Yanıkses Sok. Bakırköy 0 212 660 7974 - 660 0420
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 20:00
Etkinlik Bilgisi : Geleneksel müziğimize derin bağlarını, kendilerine özgü müzik anlayışlarıyla harmanlayan topluluk Yansımalar, Bab-ı Esrar, Serzeniş, Vuslat, Pervane albümleriyle nitelikli ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Bu konserde klasikleşmiş parçalarının yanı sıra, hazırlıklarını yaptıkları yeni albümlerinden ve klasik müziğimizin seçkin saz eserlerinden oluşan bir repertuarla dinleyicilerini gelenekten geleceğe bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor.


İlham Gencer

Sanatçı: İlham Gencer
Mekan: Pera Palace Hotel
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 15:00
Etkinlik Bilgisi : Pera Palace Hotel’in geleneksel çay saatlerinde bu ay perşembe, cuma ve cumartesi günleri 15.00-18.00 saatleri arasında piyanist İlham Gencer’in parmaklarından dökülen melodiler yankılanıyor. Ücret: 59 TL. (İlham Gencer`in Radyo Cazkolik`te konuk olduğu ve tatlı sohbetiyle ilk ve tek albümünden müziklerin yayınladığımız programı dinlemek için lütfen tıklayın.)


SAMM`s Caz

Sanatçı: SU İDİL (vokal), YAHYA DAİ (sax), Janusz Szprot (piano), Murat Ulus (kontrbas), Kuzey Yılmaz (davul)
Mekan: SAMM`s bistro Uğur Mumcu Cad. No:19 GOP Ankara
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 20.30
Web Adresi: http://www.facebook.com/bistrosam
Etkinlik Bilgisi : SAMM`s Bistro, Ankaralı cazcıları Ankaralı cazseverler ile buluşturmaya devam ediyor. Bu hafta Ankaralı saksofonist YAHYA DAİ geliyor.


 
Kendi Caz Kubbemiz
  | | | | |

Gitar tutkusuyla sürüklendiği Amerika?da ilk albümünü çıkaran Sinan Bakır?dan parlak bir çıkış albümü.

Bu içerik 624 defa okunmuştur.

Kariyerine doğduğu yerlerde yani buralarda başlayıp, caz ve gitar tutkusunun kendisini Amerika’ya sürüklediği genç ve yetenekli gitarist Sinan Bakır müzikal macerasının ilk albümü olan parlak ve başarılı parçalarla dolu "On My Way"i geçtiğimiz Kasım ayında Amerika’da yayınladı.

Sinan Bakır kendine özgü gitar tonuna duygulu, canlı, enerjik, etkileyici ve temiz, fresh bir sesi eklemek için çalışıyor. Sinan Bakır’ı yalnızca bir gitar virtüözü olarak selamlamıyoruz, o ayrıca usta bir besteci de bir yandan. Hartford Courant gazetesinden Richard Kamins tarafından davulda Mark Ferber ve akustik basta Thomson Kneeland’li “On My Way” albümünü parlak bir çıkış gösterisi olarak tanımlıyor. Kamins ilk izlenimini şöyle yorumluyor; “Sinan Bakır’ın gitarında Holdsworth, John Scofield ve Bill Frisell etkileri var belki ama taklidi kesinlikle yok... İlk dinlediğinizde, mesela açılış parçasında Sinan’ın gitarında parça boyunca dalgalanma ya da titreme gibi tonlamalar görmüyorsunuz.” Kamins ayrıca Sinan Bakır’ın Hartford’da ki gelişimini de şöyle özetliyor; “Hartford’a geldikten sonra belki biraz yavaş ve ağır ama sabırlı ve ısrarlı adımlarla Connecticut caz ortamında görülmeye başladı ve solo, düet, trio ve dörtlü gibi pek çok farklı formatta sahne aldı.” Albüm ile ilgili ilk bilgileri de bize veren Hartford Courant’da ki yazısıyla Richard Kamins oluyor. 2008’in Kasım ayında, Massachusetts, West Springfield’da ki Rotary Records’dan çıkan ilk albümü “On My Way”de kendisiyle birlikte Thomson Kneeland akustik bas ve Mark Ferber’da davulda Bakır’a eşlik etmiş. Albümdeki parçaları uzun, vamp sololarla dolu parçalar olarak tanımlayan Kamins parçaların güçlü melodik cümlelerede yer verdiğini belirtiyor. Albümün 3. parçası olan “Oddity” bizim buraların ritm duygusu ve gitar akorlarıyla yoğunlaştırılmış bir parça. 4. parça olan “Stop n Go” rock duygusu belirgin bir parça olmuş. Bu parça Allan Holdsworth’un etkisinin en belirgin olduğu parça aynı zamanda. Albüme adını veren parça olan “On My Way” gerçekten parlak bir ilk çıkış albümü parçası. Albümde toplam  parça 11 var.  “On My Way” ile açılan albüm “Into the Blue” ve “Oddity” ile devam ediyor.  “Stop N’ Go” ve “Ice Orbits” ile devam eden albüm 6., 7. ve 8. sıralarda “Steps”, “Karma” ve “Evergreen” isimli parçalara yer veriyor. “Blues For Istanbul” ile devam eden Sinan Bakır’ın albümü “Play” ve “Peace” isimli parçalarla tamamlanıyor.

Sinan buralarda yani ülkemizde yetişen biri, mühendislik eğitimi aldıktan sonra caz okumak için Amerika’ya gitmiş. İlk müzikal eğitimini Ankara Devlet Çocuk Opera Korosu’nda mandolin dersleri alarak başlamış. Ergenlik döneminde rock konserlerine gitmeye başladığı sıralarda gitar çalmaya heves etmiş. En başlarda hem klasik, hem de elektrik gitar eğitimini birlikte almış. Kendi kendini de eğitmeye başlamış bu aralarda. Mühendislik eğitimi aldığı sıralarda gitarla olan tutkusu daha da artmış ve mezuniyet sonrası müzikal yolculuğu onu Hartford’a sürüklemiş. Kendine farklı bir coğrafyada, farklı bir müzik sahnesinde yeni bir gelecek aramaya başlayan Bakır yeni bir yolculuğa açılmış. Büyük müzisyenlerin olduğu sahnelerde onlarla çalma ayrıcalığı yaşamış. Bu dönem içerisinde oldukça sıklıkla Warren Byrd, Mike Asetta, Craig Hartley, Alex Nakhimovsky, Steve Clarke, Curtis Torian, Pat Marafiote, Steve Davis, Nat Reeves, Aydın Esen gibi deneyimli isimlerle çalmış. Bu çalışmalar esnasında pek çok TV ve radyo programlarında da görünmeye başlamış, “Up and Coming” gibi televizyon dizisinde, WWUH radyosunda “Accent on Jazz”da, Fox News’da ve Kanada’dan Avrupa’ya yayın yapan pek çok uluslararası kanalda ekrana çıkmış. 2005 yılında Hartford Uluslararası Caz Festivali’nde ve geçen yılda New Haven Uluslararası Sanat ve Fikirler Festivali’nde sahne almış.

Bildiğimiz kadarıyla henüz albümün buralarda satışa çıktığını duymadık, amazon.com gibi yerlerden edinmek mümkün ama albümün kendisini Sinan Bakır’ın kendi topraklarına ne zaman ve hangi firma getirecek merakla bekliyoruz.

Cazkolik.com / 23 Şubat 2009, Pazartesi

Paylaş
Bu Bölümde Yayınlanmış Diğer Yazılar
» 19. İstanbul Caz Festivali`nde bu yaz cazın yıldız haritası her yaştan pırıl pırıl parlayan ustalarla dolu. Temmuzda İstanbul yıldız yağmuruyla yıkanacak. 3-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivalde cazseverler elli konserde, üç yüzden fazla müzisyeni izleme imkanı bulacak. » Cazkolik dinleyicileri için derlediği özel playlistlerle cazseverlerden büyük ilgi gören caz yazarı sevgili Özge Calafato bu kez benzersiz bir iş yaparak bir ilke imza attı... » 19. İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart Cumartesi başlıyor. Cazkolik olarak festival yönetiminden Sirel Ekşi ile festivali, programı, müzisyenleri ve akla gelebilecek tüm detayları konuştuk. » "Havada Bir Şeyler Var"... Jan Garbarek iki konser için İstanbul`da... Biletleri konser öncesi biten dünya cazının bu çok önemli ismini Sevin Okyay Cazkolik okurları için kaleme aldı. » Bu yıl "Cazın Nabzı" sloganıyla gerçekleşecek 15. Ankara Caz Festivali programını duyurdu, Cazkolik`de oradaydı... » Sevin Okyay`dan popüler caz gündeminin üç önemli aktörü olan isimler için kaleme aldığı harika yazısı yayında; Sam Rivers ve George Garzone - Can Kozlu... » Caz müzisyenlerine sorduk, `Sizce yılın en iyi yabancı caz albümleri hangileri?` Gelen cevaplar aklın yolu bir dedirten seçimlerle dolu. » Caz tarihinin yaşayan en önemli bir kaç isminden biri olan, bir caz tanrısı Sonny Rollins hakkında özel bir portre çalışması... » Akbank Caz Festivali 23 Ekim Pazar günü cazın yaşayan en etkileyici müzisyenlerinden birini daha ağırlamaya hazırlanıyor; Charles Lloyd yeniden İstanbul`da! » Şehre hayatın geri döndüğünü nasıl anlarsınız? Yeni bir Akbank Caz Festivali programından. 13 Ekim ila 3 Kasım arasında gerçekleştirilecek festival cazın ruhunu arayanlara ilaç gibi gelecek bir program vaadediyor. » Bir yıl aradan sonra `Ramazanda Caz` konserleri için yeniden İstanbul`a gelecek olan Ahmad Jamal caz tarihinin bu müziği en çok etkilemiş isimlerinden biridir... » Cazın üç efsane ismi 7 Temmuz`da gerçekleşecek "Tribute To Miles" konseri için düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. » Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde onbeş yıldır gerçekleşen Uluslararası Magusa Kültür ve Sanat Festivali`nde caz esintileri... » Türkiye`nin cazla randevusu olan 18. İstanbul Caz Festivali bu yıl `Caz Kalpli İstanbul` sloganıyla yola çıktı... » 14. Uluslararası Ankara Caz Festivali başlıyor. » 2010 yılının en iyi 10 modern caz albümü. » Ethio Jazz; Mulatu Astatke » Portuondo, Murray ve Cole... » CRR, cazın zirvesini ağırlıyor... » "Kerem Görsev’le Kenny Barron » 8. Alanya Caz Günleri başlıyor... » Akbank Caz Festivali 20 yaşında... » Tonny Bennett’i Ömür Göksel’e sorduk... » Cazın starları JC’s Club’da... » Ataköy Sheraton’da caz günleri... » Cenk Akyol, McLaughlin’i yazdı... » Mayıs’ta festival ruhu... » Fred Wesley Ghetto’daydı... » Archie Shepp, Ghetto’da... » 2009 geçip giderken... » "Kadıköy Caz 5" başlıyor! » Antonio Ciacca JC’s Club’da... » Dizzy Gillespie All Stars CRR’de! » Branford Marsalis Cemal Reşit Rey’de, Yellow Jackets JC’s’de » Bas tanrısı Regie Workman Babylon’da... » Terje Rypdal bu gece Aya İrini’de » Caz dinlemeye başlamak! Caz dinlemeye başlayacaklar için dinlenecek albümlerin seçimleri nasıl olmalı? » 19. Akbank Caz Festivali programı açıklandı... » "Unforgettable" George Benson... » 13 Temmuz?da bir caz zirvesi... » CTI All Star Band JC’s Club’da... » Yıldız İbrahimova ve Mike Del Ferro Nardis?te... » Festivalin Nardis ayağı başlıyor... » Festival programını caz müzisyenlerine ve cazseverlere sorduk!... » Carlos Santana geliyor demişken! » Manu Le Prince’den Cole Porter... » Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio’dan caz standartları albümü çıktı... » "Derin Ses" Davis İstanbul’da... » Sinan Bakır’dan kalbin altı teli... » Onun "Flora"sı bambaşka... » Grammy caz müziğini selamlıyor... » Polonya’nın caz kraliçesi Nardis’de » Paula West’in sesi can yakacak... » Fatih Erkoç ve Kerem Görsev`den konser DVD`si...
Bu İçeriğe Yapılan Yorumlar
Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapabilirsiniz!
Cazkolik Ziyaret Etmenizi Öneriyor İKSV | SALON | İŞ SANAT | AKBANK SANAT | CEMAL REŞİT REY | BORUSAN KÜLTÜR SANAT | İZMİR KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM VAKFI | NARDİS JAZZ CLUB | ANKARA CAZ DERNEĞİ | BABYLON | KEREM GÖRSEV | GENÇ CAZCILAR GHETTO
Cazkolik.com bir Feridun Ertaşkan Rek. ve Tas. Hiz. Ltd. Şti. hizmetidir.  |  cazkolik@cazkolik.com  |  info@cazkolik.com  |  t: 0 216 385 49 12