Derin ses lâkaplı Jamie Davis İstanbul'da

Derin ses lâkaplı Jamie Davis İstanbul'da

Öyle sesler vardır ki, duyduğunuz zaman o sesin karşısında ne yapacağınızı bilemezsiniz, ayağa mı kalkmak gerekir, önünüzü mü iliklemek gerekir şaşırırsınız. Bu seslerden biri Barry White’dı, o artık yok ama bir diğeri de Jamie Davis.


Full deep bariton sesiyle sayısı az olan büyük vokaller arasında önemli bir yer edinen Jamie Davis, aralarında Patty Austin, Tony Bennett, George Benson, The Count Basie Orchestra, Rosemary Clooney, Jimmy Cobbs, ve Billy Cobham gibi isimlerin olduğu dünyaca ünlü yeteneklerle birlikte sahne almıştır.


BBC’nin 64 parçalı orkestrasıyla gerçekleştirmiş olduğu 2007 Londra performansından sonra BBC’nin uluslararası caz alanında söz sahibi isimlerinden biri olan Sir Michael Parkinson ona "chocolate baritone" ismini verir. Düzenli olarak Avrupa ve Amerika’daki özel ve halka açık etkinliklerde performans sergileyen Davis’in geçen yılki programı Chetlenham Festival, The Jerry Lewis Telethon Las Vegas’ın yanısıra yurtiçi ve yurtdışı turnelerini içermektedir.


Kariyeri boyunca dünyanın birçok yerini Count Basie Orkestrası’nın Headliner’ı ve Lead vokali olarak dolaşan Davis aynı zamanda Black Amerikan Independent Filmmakers ödülünü kazanan ’A Time To Remember’ yarı belgesel filmini seslendimiş ve San Fransisco bölgesi caz sahnesinde 1999 yılında göstermiş olduğu başarı sonrası 1952 yılındaki tarihi ’A Great Day in Harlem’ fotoğrafından esinlenerek oluşturulan ’Bay Area Giants Of Jazz’ fotoğrafının bir parçası olması için davet edilmiştir.


Davis’in solo CD’leri, ’It’s All About Love’ı ve Count Basie Organization üyelerinden oluşan büyük grupla birlikte yapılan ve Los Angeles’ın en iyi müzisyenlerinin ’It’s A Good Thing’ şeklinde isimlendirdiği albümü içerir. 2007 Aralık ayında dijital radyo istasyonu jazz.com da haftanın albümü olan ’It Is A Good Thing’ halen British Airways, Scandinavian, Aer Lingus ve British Midland’in çalma listesindedir.


Bu büyük ve derin ses 2 konser için 27 ve 28 Şubat’ta İstanbul Jazz Center’da, yerinizi hemen ayırtın ve gerçek bir vokal deneyiminin kucağına kendinizi bırakın... Bırakın Jamie davis sizi başka diyarlara en azından bir süreliğine sürüklesin ve geri getirsin, keyfini çıkarın...

Davis’e piyanoda Massimo Farao, basta Matt Hall ve davulda genç davulcumuz Emre Kartarı eşlik edecekler.


Cazkolik.com / 26 Şubat 2009

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.