Archie Shepp Ghetto'da

Archie Shepp Ghetto'da

Ghetto alem bir yer! İstanbulun en hareketli kulüplerinden biri olan Ghetto tüm kış sezonunu bir dolu funk kıyametiyle doldururken yılın bombasını da yine kendisi patlatıyor.

 

 

Archie Shepp İstanbul’a geliyor

 

 

Sevgili cazseverler, bu öylesine bir haber değil, cazın gerçek anlamda yaşayan en büyük efsanelerinden biri (ki zaten kaç kişi kaldılar) 26 Mart Cuma günü İstanbul’da çalacak. Bizim için Archie Shepp sıradan biri değil, o bizim logomuzun altındaki sözün de sahibi, kendisi Cazkolik’in ruhunu yansıtan sözü söyleyen adam ama 60 yıldır cazın içinde bu şiarının peşinde koşmuş bir muazzam müzisyen. Free Jazz denen olgunun mimarı olan kuşağın büyük müzisyeni. Cazı klasik geleneğinin içinden gelen, altmışlı yıllarla free jazz ile kimliğini yeniden tanımlayan, siyah hareketin içinde yer alan, müzisyenliğiyle aktivistliği zaman zaman birbiri içinde eriyen olağanüstü biri.

 

Sevgili Cazkolikler, bu yıl şu oldu, bu oldu bir türlü bir konsere gidemediniz mi, ya da gittiniz hepsini tek tek dolaştınız mı... hangisini yaptıysanız farketmez ama şimdi yeni bir çizgi çekin ve mutlaka bu konserde yerinizi alın.

 

Cazkolik.com / 6 Mart 2010, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.