| | | | | | |
Radyo Cazkolik İnternet üzerinde cazkoliklerin
buluştuğu bir caz radyosudur
Anasayfa Türk Caz Müzisyenleri Türk Caz Albümleri Cazkolik Röportajları Anketkolik Bülten Üyeliği
Cazkolik Yazarları Cenk Akyol Deniz Türkoğlu Emre Kartarı Güzin Yalın Okan Aydın Salim Zaimoğlu Sami Kısaoğlu Tunçel Gülsoy Zuhal Focan
Türkiye'nin Caz Takvimi

Gülcan Altan

Sanatçı: Gülcan Altan: Vokal, Murat Güner: Gitar - vokal, Alper Kaptaş: Gitar - Vokal, Alpay Sürücü: Garmon, Tarkan Tana: Perküsyon, Hakan Gürbüz: Bas Gitar-Vokal
Mekan: Alt - İstiklal Cad. Tomtom Mah. Acara Sok. No:5/B Taksim, Beyoğlu Istanbul, Tel.: 0 212 244 8567
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 22:00
Web Adresi: http://www.altnokta.com
Etkinlik Bilgisi : Eğitimini aldığı Türk müziğinin yanında, özellikle İspanyolca söylediği şarkılarla, fadolarla izleyicilerinin büyük beğenisini toplayan bir sanatçı. Türkçe şarkılardan oluşan “Gülümser” adlı albümünün yanı sıra ülkemizde konuşulan etnik dillerde hazırlanan “10 dilde 10 şarkı” albümündeki ortak bir çalışmaya da imza atan Gülcan Altan, müziğin renkli ve çok sesli dünyasındaki yolculuğuna şimdi Adigece ve Abhazca şarkıları seslendirdiği ve “Gunef” adını verdiği albümüyle devam etmekte. Güzel ve keyifli bir yolculuğa hazır mısınız?


Sanat Deliorman Band

Sanatçı: Vokal: Sanat Deliorman, Klavye: Adem Gülşen, Bas gitar: Özgür Salıcı, Tenor saksafon: Duru Tuna, Perküsyon: Korhan Ogan
Mekan: Elite World Otel - Jazz Company
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 22.00-01.00
Web Adresi: http://www.facebook.com/events/43
Etkinlik Bilgisi : Caz söylemeye 2003`te, çevirmenlik okuduğu Boğaziçi Üniversitesi`nin a cappella caz korosunda başlayan Sanat Deliorman, cazın usta sesi Sibel Köse ve değerli eğitmen Randy Esen`in öğrencisi oldu. Mart 2011`de 7.si düzenlenen Nardis Genç Caz Vokal Yarışması`nda ödül kazanan Sanat, İKSV Genç Caz Seçmeleri`ni geçerek Tünel Şenliği`nde sahne almaya hak kazandı. Sanat bu akşam caz dostlarıyla tekrar bir araya geliyor.


Trebeka

Sanatçı: Trebea: Vocal, Philippe Petit: Piano
Mekan: Istanbul Jazz Center - Çırağan Cad. Salhane Sok. No.10 34349 Ortaköy 0 212 327 5050
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 21:30
Web Adresi: http://www.istanbuljazzcenter.com
Etkinlik Bilgisi : Afrika, Asya ve Avrupa kökenli bu vokalist ve süper grubun eşsiz sesin keyfini çıkarın. Bir müzikal yolculuk, duygulu, etnik mozaiği ile Jazz. Trendy ve özgün. Trebeka dünyasına hoşgeldiniz!


Kerem Görsev Chamber Jazz

Sanatçı: Kerem Görsev piyano, Sedef Erçetin çello, Kağan Yıldız kontrbas, Ferit Odman davul
Mekan: Haliç Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi / Eski Karaağaç Cad. Halıcıoğlu
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 21:00
Web Adresi: http://www.keremgorsev.com
Etkinlik Bilgisi : Kerem Görsev Trio çellist Sedef Erçetin`in katılımıyla özel bir etkinlikte chamber jazz etkinliğinde sahne alacak.(Kerem Görsev`in konuk olduğu ve "Tanıdığım Piyanistler" teması altında yayınlanan programı dinlemek için bu satıra tıklayın) (Sedef Erçetin`in konuk olduğu programı dinlemek için lütfen buraya tıklayın)


Aşkın Arsunan ve Jazzino Band

Sanatçı: Aşkın Arsunan piyano, Duygu Tarhan-Ceyda Koybaşıoğlu vokal, Batuhan Salliel saksofon, Şenova Ülker trompet, Aycan Teztel bas gitar-trombon, perküsyonda Volkan Öktem ve William Cardoso Gonzales
Mekan: Bloom Restoran / Ambarlı Dere Caddesi No:6 Ortaköy Beşiktaş 0 212 - 288 6582
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 22:30
Etkinlik Bilgisi : Haftanın 7 günü 09.00 – 02.00 arasında servis veren Bloom, haftada üç gün yemek sonrasında usta müzisyen ve kompozitör ‘Aşkın Arsunan ve Jazzino Band’i ağırlıyor. İlki Mart ayında başlayan caz geceleri Nisan ayında da her Çarşamba, Cuma ve Cumartesi gecesi saat 22:30 da Bloom’un sahnesinde!


İmer Demirer Quartet

Sanatçı: İmer Demirer (tp), Serkan Özyılmaz (p, keyb), Ahmet Türkmenoğlu (b), Cem Aksel (d)
Mekan: Nardis Jazz Club
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 22:30
Web Adresi: http://www.nardisjazz.com
Etkinlik Bilgisi : İmer Demirer Ankaralı. Müzik hayatına 1976 senesinde İstanbul Devlet Konservatuar`ı trompet bölümüne girerek başladı. Burada 11 sene Gökmen Ahmet Noyan`la çalıştı. 1987 senesinde M.S.Ü Devlet Konservatuarı`ndan mezun oldu. 1989 yılında TRT Caz Orkestrası`na katıldı. 1998’de kapanana kadar Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü`nde “caz ensemble ve trompet” dersleri verdi. Pek çok uluslararası festivalde sahne alan ve sideman olarak birçok albümlerde çalarak katkıda bulunan İmer Demirer 2009 senesinde Pozitif Müzik etiketiyle "You, Me & Char" adlı albümü yayımlamıştır. Albümde kendi bestelerine de yer veren İmer Demirer konser ve sahne çalışmalarına devam etmektedir. Giriş: 35 TL. (İmer Demirer`in konuk olduğu radyo programını dinlemek için buraya tıklayın)


Yansımalar

Sanatçı: Düzenleyen: Şenol Filiz
Mekan: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi / Yenimahalle Yanıkses Sok. Bakırköy 0 212 660 7974 - 660 0420
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 20:00
Etkinlik Bilgisi : Geleneksel müziğimize derin bağlarını, kendilerine özgü müzik anlayışlarıyla harmanlayan topluluk Yansımalar, Bab-ı Esrar, Serzeniş, Vuslat, Pervane albümleriyle nitelikli ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Bu konserde klasikleşmiş parçalarının yanı sıra, hazırlıklarını yaptıkları yeni albümlerinden ve klasik müziğimizin seçkin saz eserlerinden oluşan bir repertuarla dinleyicilerini gelenekten geleceğe bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor.


İlham Gencer

Sanatçı: İlham Gencer
Mekan: Pera Palace Hotel
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 15:00
Etkinlik Bilgisi : Pera Palace Hotel’in geleneksel çay saatlerinde bu ay perşembe, cuma ve cumartesi günleri 15.00-18.00 saatleri arasında piyanist İlham Gencer’in parmaklarından dökülen melodiler yankılanıyor. Ücret: 59 TL. (İlham Gencer`in Radyo Cazkolik`te konuk olduğu ve tatlı sohbetiyle ilk ve tek albümünden müziklerin yayınladığımız programı dinlemek için lütfen tıklayın.)


SAMM`s Caz

Sanatçı: SU İDİL (vokal), YAHYA DAİ (sax), Janusz Szprot (piano), Murat Ulus (kontrbas), Kuzey Yılmaz (davul)
Mekan: SAMM`s bistro Uğur Mumcu Cad. No:19 GOP Ankara
Tarihi: 18.05.2012
Saat: 20.30
Web Adresi: http://www.facebook.com/bistrosam
Etkinlik Bilgisi : SAMM`s Bistro, Ankaralı cazcıları Ankaralı cazseverler ile buluşturmaya devam ediyor. Bu hafta Ankaralı saksofonist YAHYA DAİ geliyor.


 
Kendi Caz Kubbemiz
  | | | | |

Bir yıl aradan sonra `Ramazanda Caz` konserleri için yeniden İstanbul`a gelecek olan Ahmad Jamal caz tarihinin bu müziği en çok etkilemiş isimlerinden biridir...

Bu içerik 1239 defa okunmuştur.

Bu yazıda dinlemeniz için Ahmad Jamal`dan iki parça seçtik, ilki, yazıda sözü geçen 58 tarihli "But Not For Me" albümüne adını veren parça, diğeri ise 56 yılında kaydettiği albümden alınan "Volga Boatman" isimli çalışmadır.


Ahmad Jamal piyanoyla tanıştığı 3-4 yaşına dair hayal meyal izlenimlerini bir keresinde şöyle anlatıyordu; "Bir akşam, herkes evde, evimizin oturma odasındaki piyanonun yanında duruyordum, piyanonun başında oturan harika amcam Lawrance`ın beni durdurup, `hadi bakalım, şimdi benim çaldıklarımı sen de aynen çal bakalım, göriyim seni` diyerek beni kışkırttığını hatırlıyorum. Evimizin içinde bir piyano olmasına rağmen daha tuşlarına bile dokunmamıştım iyi hatırlıyorum... Ben de amcamın sözüne uydum ve oturdum, o nereye bastıysa aynısını yapmaya çalıştım. Daha üç yaşındaydım... Sonraki hikayenin geri kalan kısmını siz de biliyorsunuz zaten..."

Evlerinde piyano olan şanslı bir ailenin oğlu olarak 1930 yılında dünyaya gelen Ahmad Jamal müzisyenliğin kendisini seçtiğine inananlardan. Öykünün kalanını yine kendi anlatıyor; "Benim için ne harika bir yolculuk oldu ve halen de sürüyor. Pittsburg`da, dünyanın sanata en yatkın ve seven insanlarının yaşadığı bölgede doğdum. Benim için büyük bir şanstı. Biliyor musunuz, tam yedi yıl boyunca her sabah ünlü caz bestecisi Billy Strayhorn`un ailesinin evine gazete götüren çocuktum. Billy benden 17 yaş büyüktü ve o sıralar zaten artık orada oturmuyordu ama annesi babası vardı. Benim gibi Pittsburg`lu başka öyle çok isim var ki; George Benson mesela, Roy Eldridge, Art Blakey, Erroll Garner, Kenny Clarke, Billy Eckstein, Gene Kelly, Stanley Turrentine... Daha kimler, caz tarihi gibi değil mi...

Yedi yaşındayken de ilk derslerimi benim için harika bir kadın olan Mary Cardwell Dawson`dan aldım. Onun üzerimdeki etkisi büyüktür, bunu hep söylerim.

1951 yılına gelindiğinde ise ilk albümüm "Ahmad`s Blues" yayınlandı. Ben bu albüme 1948 yılında çalışmaya başlamıştım, 18 yaşındaydım, o sıralar St. Louis civarındaki bir dans grubunda piyanist olarak çalışıyordum. Albüm yayınlandığında ise 21 yaşındaydım."

Bugün, artık 81 yaşında, yaşayan caz efsanesi olan Ahmad Jamal 60 yıl önce ilk albümü "Ahmad`s Blues"u dönemin plak firmalarından Okeh Records için yayınladığında henüz 21 yaşında genç bir caz piyanistiydi. İlk albümünde bugün de halen dinlenen folk bestesi Billy Boy`u yeniden düzenledi, albümde ayrıca (kendi bestesi olmayan ünlü) Poinciana gibi parçalar vardı.

* * *

Bu yazıyı her kim okuyorsa o cazsever dostumuza "Ahmad`s Blues" albümüne adını veren parçayı, yani "Ahmad`s Blues"u mutlaka dinlemesini tavsiye etmemiz şart! Caz tarihini biraz bilen, takip eden herkesin bu parçayı dinlediği anda kendi dönemi içinde parçanın aslında nasıl bir farklılığa işaret ettiğini hemen anlayacaktır. Müthiş dramatik etkisi olan, adeta yaklaşan Fransız Yeni Dalga hareketinin duygusal ruhunu on yıl öncesinden haber veren bir parçadır. Dinleyenin üzerindeki `dark` etki, Jamal`in piyanosunun eşsiz blues`u, davulun sinir edici ritmik sakinliği doğrusu muhteşemdir.

Jamal anlatmaya devam eder; "Aynı yıl, yani 1951`de daha sonraları içlerinde Miles Davis`in de olduğu pek çok müzisyen tarafından yüzlerce kez konserlerde çalınan, albümlere kaydedilen "New Rhumba"yı bestelemiştim. En ünlü olan kaydımı ise 1958 yılında Chicago Pershing Hotel`de yaptım. Bu albümde bence 20. yüzyılın en yetenekli iki müzisyeni Israel Cosby ve Vernell Fournier ile çalışmıştım, zaten adı geçen otelde 1955 yılından itibaren bir süre `house trio` olarak da çalıştık, ama o zaman aramızda gitarist Ray Crawford`da vardı..."

O yılların caz piyanosundaki hipnotik Ahmad Jamal etkisi cazseverlerin üzerinde sürüyor. Hepimiz aslında halen "Ahmad`s Blues"u dinliyoruz... Ünlü Amerikan yazarı F. Scott Fitzgerald şöyle yazar; "Sabaha karşının saat üçünde / Ruhun karanlık gecesinde..." Ahmad Jamal`ın işte tam da o yıllarda müzikseverin kalbine kazınan ismi bir daha silinmemecesine yazılmış oldu.

* * *

Yeniden dönelim 1958 yılına... 28 yaşındaki genç piyanist için hayatının en önemli yıllarından biridir. Chicago Pershing Hotel`in lounge`ında çalmak için anlaşma yapmıştır. Chicago`nun kalbinde yer alan otelde sahne almak caz dünyasının ortasında olmak gibi bir şeydir onun için. 16 Ocak gecesi, dönemin ünlü plak şirketinin teknik ekibi Pershing Hotel`e gelerek canlı kayıt ekipmanlarını yerleştirirler. Ahmad Jamal ve arkadaşları o gece iki ayrı set olarak tam 43 parça çalar. Bu geceden çıkan ve Jamal`in en iyi albümüm dediği kayıtlar "But Not For Me" adıyla yayınlanır. Bu albümün içinde adı Ahmad Jamal ile özdeşleşen ünlü "Poinciana" parçası da vardır. Albüm Billboard`un top 100 listesinde tam 107 hafta kalır ve ilk üçe kadar çıkar.

Şimdilerde günlük basında Jamal ile ilgili her haberin başına eklenen ama niye öyle söylendiğine dair arkası sanırız yazanlar tarafından da bilinmediği için boş bırakılan bir söz vardır, malum okuyunca hatırlayacaksınız, Miles Davis`e atfen aktarılan "Tüm ilhamım ondan geliyor" dediği söz, tam da bu yılların Miles Quintet`leri dönemine denk gelen Jamal`ın `cool` piyanosuna olan vurgusudur Davis`in. Tam da böyle söylediğini Milestones isimli otobiyografiden okuyoruz. Jack Chambers`ın kaleme aldığı otobiyografide "All my inspiration today comes from Ahmad Jamal" der, elbette kastettiği Jamal`in o yıllardaki piyanosudur ve o piyanoya olan hayranlığını kaç kez vurguladığını başka yerlerde de okuruz. Aslında, Miles Davis esasen pek çok kez Ahmad Jamal`in çalımındaki muhteşem espasa vurgu yapar. Bu konuda Miles`ın söylediği en bilinen söz "Jamal`in tekniği örneğin Oscar Peterson gibi değildir, Jamal`in müziğinde şeyler birbirinin içine doğru akışkandır." açıklamasıdır.

* * *

"But Not For Me"nin başarısı Jamal ve triosunu başka bir çok şehre sürükler. Bunlardan biri yine aynı yıl bu kez Washinton D.C.`nin ünlü Spotlite Club`ın da verdiği konserdir. Bu konser de kaydedilir ve yayınlanır. Ahmad Jamal`in bu dönem şekillenen müziği ikinci kuşak bebop`çuların müziğini müthiş etkiler. Bir çok eleştirmen Ahmad Jamal`in piyanosunu duyan müzisyenler için `bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmadı` benzeri açıklamalar yapılır.

Jamal`in piyanosu sonrasında bebop müzisyenleri artık kendilerine yalınlık kavramı üzerinde daha radikal ve ilerici melodik müzikler aramaya başladılar. Süslemelerden kaçınan, müziği yalın haliyle algılamayı seven parçaların peşinde oldular. Ünlü caz tarihçisi Joachim Berendt Ahmad Jamal için piyanist Erroll Garner ekolünden söz ederek şöyle der; "Erroll Garner o kadar kendine özgü ve orijinal bir müzisyendir ki, kendisine yakınlığından söz edilebilecek iki müzisyender biri Ahmad Jamal`dır" (diğeri ise Ellis Larkins`tir). Yazar, bu yıllarda Jamal`ın tarzının eleştirmenleri de kende arasında ikiye ayırdığındığını anlatır, bir kısım eleştirmen Jamal`ın tarzının yararsız olduğundan bahsetmesine rağmen daha büyük ve tabii en başta Miles Davis`li taraf Jamal`i caz dahisi olarak alkışlamaktadır.

Bu kadar önemli isimden alıntı yaptıktan sonra ortaya çıkan bir gerçek var ki buna değinmeden geçmek olmaz, ilk başta Miles Davis bu konuya değinmişti, yeniden hatırlatmakta fayda var, Joachim Berendt ve Günther Schuller gibi tarihçiler de Ahmad Jamal`in piyanosundaki zamanlamaya dikkat çeker. Yukarda Miles Davis`in ağzından söylediğimiz `espace` meselesi. Bir çok ismin özellikle dikkat çektiği bu nokta o dönemin müziklerini dinlediğimizde biz sıradan dinleyicilerin dahi farkedeceği kadar belirgin. Üstelik Schuller bu durumu şöye izah ediyor; "Ahmad Jamal`in sadeliği ile süslemeleri öylesine ustalıklı ki bu birleşimin hiç bir yerinde bir ek izi göremiyorsunuz..."

* * *

Değerli cazsever dostlar, Ahmad Jamal gibi bir müzisyen bir yıl aradan sonra bir kez daha "Ramazanda Caz" konserleri için İstanbul`a geliyor. Gerek bu yazının içeriğinde okurken dinlediğiniz müzik olsun, gerekse de Ramazanda Caz müzisyenleri için yayına alacağımız özel playlistte olsun, lütfen konsere gitmeden bu müzikleri dinleyin. Hepimiz kendimizce Ahmad Jamal`i bir şekilde tanıyor olabiliriz veya onun ne denli önemli bir isim olduğunu biliyor olabiliriz, ama, o sahnede izleyeceğimiz 81 yaşındaki adam bugün cazın yaşayan son bir kaç efsanesinden biridir. Böyle bir ismin yeniden İstanbul`a gelmesini fırsat bilip biletlerimizi zaman geçirmeden derhal alalım lütfen.

Ahmad Jamal konser biletini satın almak için lütfen bu satıra tıklayınız!


Haberde kullanılan resim DownBeat dergisinin Ahmad Jamal söyleşisini yayınladığı Mart 2010 yılı sayısından alınmıştır.

Feridun Ertaşkan
Cazkolik.com
/ 08 Ağustos 2011, Pazartesi

Paylaş
Bu Bölümde Yayınlanmış Diğer Yazılar
» 19. İstanbul Caz Festivali`nde bu yaz cazın yıldız haritası her yaştan pırıl pırıl parlayan ustalarla dolu. Temmuzda İstanbul yıldız yağmuruyla yıkanacak. 3-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivalde cazseverler elli konserde, üç yüzden fazla müzisyeni izleme imkanı bulacak. » Cazkolik dinleyicileri için derlediği özel playlistlerle cazseverlerden büyük ilgi gören caz yazarı sevgili Özge Calafato bu kez benzersiz bir iş yaparak bir ilke imza attı... » 19. İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart Cumartesi başlıyor. Cazkolik olarak festival yönetiminden Sirel Ekşi ile festivali, programı, müzisyenleri ve akla gelebilecek tüm detayları konuştuk. » "Havada Bir Şeyler Var"... Jan Garbarek iki konser için İstanbul`da... Biletleri konser öncesi biten dünya cazının bu çok önemli ismini Sevin Okyay Cazkolik okurları için kaleme aldı. » Bu yıl "Cazın Nabzı" sloganıyla gerçekleşecek 15. Ankara Caz Festivali programını duyurdu, Cazkolik`de oradaydı... » Sevin Okyay`dan popüler caz gündeminin üç önemli aktörü olan isimler için kaleme aldığı harika yazısı yayında; Sam Rivers ve George Garzone - Can Kozlu... » Caz müzisyenlerine sorduk, `Sizce yılın en iyi yabancı caz albümleri hangileri?` Gelen cevaplar aklın yolu bir dedirten seçimlerle dolu. » Caz tarihinin yaşayan en önemli bir kaç isminden biri olan, bir caz tanrısı Sonny Rollins hakkında özel bir portre çalışması... » Akbank Caz Festivali 23 Ekim Pazar günü cazın yaşayan en etkileyici müzisyenlerinden birini daha ağırlamaya hazırlanıyor; Charles Lloyd yeniden İstanbul`da! » Şehre hayatın geri döndüğünü nasıl anlarsınız? Yeni bir Akbank Caz Festivali programından. 13 Ekim ila 3 Kasım arasında gerçekleştirilecek festival cazın ruhunu arayanlara ilaç gibi gelecek bir program vaadediyor. » Bir yıl aradan sonra `Ramazanda Caz` konserleri için yeniden İstanbul`a gelecek olan Ahmad Jamal caz tarihinin bu müziği en çok etkilemiş isimlerinden biridir... » Cazın üç efsane ismi 7 Temmuz`da gerçekleşecek "Tribute To Miles" konseri için düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. » Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde onbeş yıldır gerçekleşen Uluslararası Magusa Kültür ve Sanat Festivali`nde caz esintileri... » Türkiye`nin cazla randevusu olan 18. İstanbul Caz Festivali bu yıl `Caz Kalpli İstanbul` sloganıyla yola çıktı... » 14. Uluslararası Ankara Caz Festivali başlıyor. » 2010 yılının en iyi 10 modern caz albümü. » Ethio Jazz; Mulatu Astatke » Portuondo, Murray ve Cole... » CRR, cazın zirvesini ağırlıyor... » "Kerem Görsev’le Kenny Barron » 8. Alanya Caz Günleri başlıyor... » Akbank Caz Festivali 20 yaşında... » Tonny Bennett’i Ömür Göksel’e sorduk... » Cazın starları JC’s Club’da... » Ataköy Sheraton’da caz günleri... » Cenk Akyol, McLaughlin’i yazdı... » Mayıs’ta festival ruhu... » Fred Wesley Ghetto’daydı... » Archie Shepp, Ghetto’da... » 2009 geçip giderken... » "Kadıköy Caz 5" başlıyor! » Antonio Ciacca JC’s Club’da... » Dizzy Gillespie All Stars CRR’de! » Branford Marsalis Cemal Reşit Rey’de, Yellow Jackets JC’s’de » Bas tanrısı Regie Workman Babylon’da... » Terje Rypdal bu gece Aya İrini’de » Caz dinlemeye başlamak! Caz dinlemeye başlayacaklar için dinlenecek albümlerin seçimleri nasıl olmalı? » 19. Akbank Caz Festivali programı açıklandı... » "Unforgettable" George Benson... » 13 Temmuz?da bir caz zirvesi... » CTI All Star Band JC’s Club’da... » Yıldız İbrahimova ve Mike Del Ferro Nardis?te... » Festivalin Nardis ayağı başlıyor... » Festival programını caz müzisyenlerine ve cazseverlere sorduk!... » Carlos Santana geliyor demişken! » Manu Le Prince’den Cole Porter... » Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio’dan caz standartları albümü çıktı... » "Derin Ses" Davis İstanbul’da... » Sinan Bakır’dan kalbin altı teli... » Onun "Flora"sı bambaşka... » Grammy caz müziğini selamlıyor... » Polonya’nın caz kraliçesi Nardis’de » Paula West’in sesi can yakacak... » Fatih Erkoç ve Kerem Görsev`den konser DVD`si...
Bu İçeriğe Yapılan Yorumlar
Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapabilirsiniz!
Cazkolik Ziyaret Etmenizi Öneriyor İKSV | SALON | İŞ SANAT | AKBANK SANAT | CEMAL REŞİT REY | BORUSAN KÜLTÜR SANAT | İZMİR KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM VAKFI | NARDİS JAZZ CLUB | ANKARA CAZ DERNEĞİ | BABYLON | KEREM GÖRSEV | GENÇ CAZCILAR GHETTO
Cazkolik.com bir Feridun Ertaşkan Rek. ve Tas. Hiz. Ltd. Şti. hizmetidir.  |  cazkolik@cazkolik.com  |  info@cazkolik.com  |  t: 0 216 385 49 12