Opera izlemeye, caz dinlemeye, müzikalleri seyretmeye, sokaklarda gezmeye, lokantalarını dolaşmaya Londra`ya gidiyoruz...

Opera izlemeye, caz dinlemeye, müzikalleri seyretmeye, sokaklarda gezmeye, lokantalarını dolaşmaya Londra`ya gidiyoruz...

Cazkolik`te seyahatleriyle, gezip gördüğü yerleri kaleme aldığı yazılarıyla özel bir okuyucusu olan sevgili Güzin Yalın bir süredir gezilerini siz dostlarıyla yapıyor, sizleri de davet ediyor ve Cazkolik okurunu Londra`da bir müzik ve lezzet ziyafetine çağırıyor.

“Londra’dan bıkan insan,

hayattan bıkmış demektir...”

* * *

Ruhun Gıdası Seyahatler Girit`te Paskalya ve Bulgaristan`da Gül Hasadı şenlikleri gezilerinden sonra bu kez yönünü sadece İngiltere ve Birleşik Krallık’ın değil, aynı zamanda, dünyanın da en önemli sanat, eğitim ve moda merkezlerinden birisi olan Londra’ya çeviriyor.

* * *

Londra`yı Güzin Yalın’ın seçtikleriyle yaşamanın keyfini tatmak; kentin en güzide müzik ve lezzet duraklarını tanımak ve kenti bir Londralı gibi deneyimlemek isteyenlere bu seyahati kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.

Londra seyahatinde Mayfair Hotel`de konaklanacak.

Seyahat boyunca Londra’nın kalbindeki Mayfair’de yer alan şehrin en klas otellerinden birinde,
Mayfair Hotel’de kalınacak. Gerek kentin içindeki yeri, gerek sunduğu konfor, gerekse özel tasarımıyla Londra’nın en iyi otellerinden biri olarak kabul edilen bu ünlü otelde kaldığınız süre boyunca özel olarak ağırlanmanın keyfini şehrin kozmopolit nabzını tutarak yaşayabileceksiniz.

Mayfair Hotel, Londra


English National Opera`da Cosi Fan Tutte`yi izleyeceğiz...

Açılışını 20. yy başında “kamu yararı için” şiarıyla yapmış olan English National Opera’da, Mozart’ın her yüzyılda ayrı tartışmalara sebep olmuş eseri Cosi fan Tutte’yi izleme şansı her anlamda dopdolu geçecek olan seyahatin önemli bir parçası. Yakın arkadaşların birbirleriyle sözlülerini takas etmesini konu alan bu operakomik New York Metropolitan Opera ve English National Opera birlikteliğiyle sahnede!

English National Opera


Ronnie Scott`s`da caz gecesi...

Cazkolik dostlarının iyi bildiği, programını takip ettiği ve hatta bir fırsat yaratıp gitmek istediği ünlü caz kulübü Ronnie Scotts’da bir gece caz keyfi de Londra programına dahil. Bugüne kadar birçok ünlü caz sanatçısının sahne aldığı kulübün sadece havasını solumak bile cazseverler için bulunmaz bir ayrıcalık. Ronnie Scott’ın o geceki programında latin cazın ustaları sizlere farklı bir yaşam zevki sunmak için sahnede olacak.


Ronnie Scott`s


Londra, West End`de müzikal...

Gezinin son müzik durağı Londra’nın ünlü tiyatro ve müzikal semti West End. Dünyaca ünlü asırlık tiyatrolardan birisinde izleyeceğimiz bir ünlü müzikal yıllarca akılda kalacak bir keyif yaşatacak katılanlara.

Lokantalar, restoranlar şehri Londra...

Bu seyahatte mideleriniz de kulaklarınız kadar ziyafet edecek. Sevgili Güzin Yalın’ın da dediği gibi: “’Londra’da yemek yemeninin ne keyfi olur; İngilizlerin bir mutfağı mı var ki?’ diye düşünürsünüz. Aslında haksız da olmazsınız böyle düşünürseniz çünkü İngiliz mutfağı gastronomik çevrelerce biraz ihmal edilmiş, belki de biraz haksızlığa uğramış bir mutfak olsa da, itiraf etmek gerekir ki, Londra’da yemekten söz edince, dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar, tüm dünya mutfaklarından söz ederiz. Bu yüzden de, her yediğiniz yemek diğerinden farklı olabilir ve dolayısıyla bu kentte yemek yemek sürekli bir keyif haline gelebilir.”

Londra’nın en ünlü publarında molalar, “fish and chips” ziyafetleri, farklı ülkelerin etnik lokantalarında öğle yemekleri, İngiltere’nin ilk Hint restoranı Veeraswamy’de ve Asya ve Küba mutfağının en iyi şekilde harmanlandığı Londra’nın en seçkin “füzyon” restoranlarından Asia de Cuba’da birer akşam yemeği bu lezzet duraklarından yalnızca birkaçı.

Asia de Cuba Restaurant


Müzeleriyle, sokak hayatıyla, Covent Garden`ı Çiçek Pazarı, Doğu Yakası ile Londra`nın en `hip` mekanlarında olacağız...

Bunun yanında ünlü Victoria & Albert Museum da dahil olmak üzere pek çok sanat merkezi Londra’ya yakışır bir gezinin olmazsa olmaz birer parçası olarak birlikte gezilerek kentin kültür zenginliğine şahit olunacak.

Covent Garden


Bu güzelim kentin gündelik yaşantısının keşfedilmesine sıra gelince, Güzin Yalın sizler için alışıldık turistik mekanlar yerine, “farklı ve daha gerçek bir Londra” tanımak isteyenlere uygun adresler seçti. Şehrin batısında müzikle ruhlarınızı ve birbirinden lezzetli yemeklerle karnınızı doyurduktan sonra, rotayı son yıllarda gittikçe popülerleşen Doğu yakasına çevirdiğinizde kentin yaşam damarlarını keşfe çıkacaksınız. Ünlü “hip” öğrenci mahalleleri Angel, Shoreditch ve Liverpool Street’te dolaşıp Covent Garden, Portobello, Bricklane, Columbia Yolu Çiçek Pazarı ve daha birçok yerde vakit geçirerek bir turistten çok daha öte bir deneyimin perdelerini aralayabilirsiniz.

Çiçek Pazarı


Seyahatin bütün ayrıntılarına bu satıra tıklayarak ulaşabilir, çok geçmeden yerinizi ayırtabilirsiniz.

Cazkolik.com / 10 Haziran 2014, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.