Yeni albümü "En Estambul"u yayınlayan Ayhan Sicimoğlu`nun İzmir konserini Cazkolik ekibi de izledi ve konser öncesinde bir de özel söyleşi gerçekleştirdi.

Yeni albümü "En Estambul"u yayınlayan Ayhan Sicimoğlu`nun İzmir konserini Cazkolik ekibi de izledi ve konser öncesinde bir de özel söyleşi gerçekleştirdi.

Ayhan Sicimoğlu & All Stars’ın uzun zamandır beklenen albümü “En Estambul” geçtiğimiz Ghetto sahnesinde düzenlenen bir gece ile yayınlandı. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından büyük emeklerle hazırlanan albümün tanıtım konserleri kapsamında ikinci durağının İzmir olacağını duyar duymaz Cazkolik olarak böyle bir etkinliği kaçırmamız mümkün değildi elbette... Ahmet Adnan Saygun’da gerçekleşecek konser öncesi Ayhan Sicimoğlu ve ekibinin yeni albüm için Alsancak D&R’da imza günü vardı, önce oraya uğrayarak konser öncesi ilgiyi imza aşamasında yerinde gördük, doğrusu albüm daha yeni yayınlanmasına rağmen sevenlerinin ilgisi dikkat çekiciydi. Hayranları ile imza vermeler, her sorana kısa kısa cevaplar, ilgi göstermeler derken bu fasıl bittikten sonra Ayhan Sicimoğlu ile ayaküstü de olsa hızlı ve kompakt bir söyleşi yaptık...


Ayhan Sicimoğlu`nun "Hassssssstasıyız!...

İzmire çok sık geliyorsunuz, İzmir dinleyicisi ile aranız iyi, İzmir ve İzmir dinleyicisi için ne düşünüyorsunuz?

“Tek kelime. Hassssstasıyız!” diyor kendisine has tarzıyla. Sahnede latin müziği ağırlıkta olmak üzere pek çok farklı türleri seslendiriyor Ayhan Sicimoğlu & All Stars, kendi müziklerini nasıl adlandırıp, nasıl tanımlandıklarını merak ediyor ve soruyoruz. Önce biraz düşünüyor, sonra bildik şen kahkahası ile “Benim müziğim de benim gibi daha doğrusu yaptığım işlerim gibi… Ben aslında fotoğrafçıyım, film yapıyorum, yemekler ve gezilerle ilgileniyorum, TV programları çekiyorum ve müzisyenim. Televizyona çıktığımda da ekranda adınızın altına ne yazalım diyorlar, bir cevap veremiyorum, onun gibi bir şey bu da, cevabı yok...”

Peki, albümden biraz bahsedebilir misiniz?

“Albüm çok hoş bir albüm, ben beğeniyorum daha doğrusu… İki sene çalıştık 28 müzisyen, 16 teknisyen, 6 ayrı stüdyo da yapıldı albüm. Mastreing ABD de mixleri ise ispanyada yapıldı. Dünya normlarında bir albüm diyebilirim size. Üstelik bu albüm de şimdilerde her albümde olan, adam öldüren elektronik cıstak cıstak sesleri yoktur. Tamamen akustiktir.”

En Estambul’da son zamanların en önemli albüm trendlerinden biri var. Düetler! Süprizli bir albüm çok farklı isimler yan yana gelmiş albümü alanlar görecektir elbette ama sizin ağzınızdan bu çalışmaları dinleyebilir miyiz?

“Albümde düetler ve bir de Burcu Güneş’in seslendirdiği bir parçamız var. Serdar Ortaç ve Armoni Miranda, Sibel Tüzün ve Rodrigo Rodrigez’in düetleri var bunun dışında sevgili kızım Ayşe Sicimoğlu onun için yazdığım bir parçayı Armoni mirandayla seslendiriyor. Hepsi çok güzel oldu düetlerin. Hüsnü Şenlendiricide klarnetiyle eşlik ediyor yine bir başka şarkıda. Albümde çok fazla müzisyenin emeği var.”

Bu kısacık konuşma esnasında birbiri ardına az zamanda çok cevap almak için sorularımızı irbiri ardına sıralıyoruz...

Yeni çıkan albüm sonrası Ayhan Sicimoğlu`nun sıradaki projesi nedir? TV, sinema, radyo... Hangisi?

“TV zor bir iş, içerisinde maddi problemler taşıyan bir iş. Ben popüler bir program yapmak istemiyorum. Para kazandırmayan programlar yapmak istiyorum ben, o da yapılmıyor maalesef, para olmadığı için. Para kazanılan bir iş yapılabilir ama o da benim tarzım değil. Televizyon içerisinde fazlasıyla çelişkiler barındıran bir şey ne yazık ki.”

Menajerinin saati söylemesiyle birlikte ayaküstü söyleşimize son veriyoruz. D&R’dan ayrılıp soundchek için konser salonuna gideceklerdi. Biz de ekibin arkasından Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) yolunu tutuyoruz konser için. Büyük salonda gerçekleşen konsere İzmir dinleyicisi katılımı çok yüksekti, kapıda birçok kişi ekstra bilet satılması için bekliyordu. Salon koltukları dışında fazladan sandalyelerle seyirci talebini karşılamaya çalışıyordu konser yetkilileri. Saat 20.00 olduğunda ekibin sahneye çıkmamasından izleyiciler sabırsızlanmış olmalılar ki alkışlarla sahneye çağırma temposuna başladılar, kısa bir süre sonra da Ayhan Sicimoğlu & All Stars ekibi sahnede göründü. İlk şarkının ardından aile kökenlerinin izmir’e, Karşıyaka’ya kadar uzandığını söyleyen Sicimoğlu, 17 Ocakta izmir’e yeniden geleceklerini ve o zaman da İzmir’e özel bir şarkı yazacağına dair söz veriyordu...

Yeni albümden parçalar çaldıkça, dinleyecilerin ilk tepkileri oturdukları yerden dans etmeleri oluyor ki bence en güzeli de bu olsa gerek bir albüm için. Şarkıların hareketliliğinden kendilerini dansa kaptıranları gören Ayhan Sicimoğlu “Dans etmek, ayağa kalkmak serbest” diye dinleyicilere seslendi ama biz ve bir kaç kişi dışında kimse ayağa kalkıp dans etmeyi tercih etmedi herkes yerinde oturarak oynamaya alkışlamaya devam etti. Konser de albüm parçaları dışında ekibin sahnede devamlı çaldıkları repertuvarla birlikte olarak seslendirildi. Doğrusu eski ve yeni şarkıları aynı konserde dinlemek biz dinleyenleri çok mutlu etti. Şarkı aralarındaki Ayhan Sicimoğlu sohbetleri doğrusu dinlemeye değerdi. Dünyanın bir çok yerinde yaşamış olan Sicimoğlu`nun anınları sahneye ayrı bir tat katıyordu doğrusu. İlk yarının sonunda biz görevimizi tamamladığımız için salondan ayrılmak zorunda kaldık. Eminiz ki konserin ikinci kısmı da ilk kısmı kadar yüksek enerjili ve keyifli geçmiştir. Bir daha ki konseri hem biz hem de İzmirlilerin sabırsızlıkla beklediğine eminiz.

Haber: Erel E. Türkcü
Fotoğraflar: Kağan Kiriş

Cazkolik.com / 13 Aralık 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Beliz Hazan
    15 Aralık 2011 Perşembe 06:50

    Izmir cazkolok ekibi cok iyi gidiyor=))Daha nice yazilarin cikmasi dilegiyle=)))

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • SALİM ZAİMOĞLU
    21 Aralık 2011 Çarşamba 04:16

    Sevgili izmir cazkolik ekibini tebrik ediyorum. Bizim istanbul grubu , Sevgili Sami kardeşim ,Saygıdeğer Tunçel Ağabeyim İzmir aldı başını gidiyor..Yetişelim diyorum.Bu vesile ile başta çok sevgili Feridun Ertaşkan Bey olmak üzere tüm Cazkolik ailesine , sağlıklı, neşeli, mutlu bir yıl diliyorum .Sevgi ve saygılarımla..

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.