Çıkışıyla müzik dünyasında ufak çaplı deprem yaratan sempatik şarkıcı ZAZ yeni albümü Recto Verso ile Bursa konseri öncesi Cenk Erdem`le konuştu.

Çıkışıyla müzik dünyasında ufak çaplı deprem yaratan sempatik şarkıcı ZAZ yeni albümü Recto Verso ile Bursa konseri öncesi Cenk Erdem`le konuştu.

Röportajın sonunda sanatçının On Ira isimli videosunu izleyebilirsiniz.


Son yılların en dikkat çeciki patlamalarından birini gerçekleştiren Fransız şarkıcı ZAZ, tüm Avrupayı olduğu gibi başta ülkemiz olmak üzere çok daha geniş bir coğrafyanın sevdiği isimlerden birine dönüştü. Özelikle Je Veux isimli şarkısıyla sadece pop dinleyicilerinin değil, caz ve alternatif müzik dinleyenlerin de sevgisini kazandı. Zaten bu nedenle geçen sene Akbank Caz Festivali`ne konuk olmuş, o yaz başı patlayan hit şarkısıyla yaz boyu müzikseverler konserin gelmesini iple çekmişti.

Bugünlerde genç şarkıcı yeniden Türkiye de. Bursa’da yarım asırdır gerçekleşen, şehrin medar-ı iftiharı ve kentin geleneği haline gelen Uluslararası Bursa Festivali yerli sanatçılar yanında giderek daha yoğun dünyaca ünlü yıldızları da ağırlamaya devam ediyor. İşte, bu yılın sürprizlerinden biri de ZAZ. Avrupa radyolarında en çok çalınan Fransız şarkıcı olarak ödüllendirilen, ülkemizde en çok satan yabancı şarkıcılardan biri olarak CD market satışlarıyla müzik mağazalarına bahar havası yaşatan genç sanatçı, yeni albümü “Recto Verso” ile kendisini bize armağan eden Kerredine Soltani ile ürettiği yeni şarkılarıyla Bursa’ya geliyor. Ülkemizde konserleri büyük ilgi gören ZAZ, 52. Uluslararası Bursa Festivali’nin konuğu olarak yeni albümünün şarkıları ile birlikte sevilen diğer şarkılarını da söylemek üzere 19 Haziran’da Bursa’da olacak.

İlk albümüyle 1.3 milyondan fazla satan ZAZ, On Ira isimli ilk single çalışmasıyla müjdesini verdiği yeni albümü ülkemizde Sony Music etiketiyle piyasada iki farklı versiyonuyla raflara gelirken, “Je Veux” şarkısını dünyaya ezberleten ZAZ ile bir söyleşi yapma şansı yakaladım ve söyleşide ZAZ için yaptığım “Melankolik hassasiyetleri olan enerjik bir şarkıcı” tanımlamam genç sanatçının çok hoşuna gitti.

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem

Cazkolik.com / 18 Haziran 2013, Salı


Melankolik hassasiyetli enerjik şarkıcı; ZAZ

Cenk Erdem: Je Veux ile kalplerimizi çalalı 3 yıl oldu. Peki Zaz’ın ortaya çıkışıyla Isabelle’in hayatında ne değişti?

Isabelle (ZAZ): Ben hiçbir şey çalmak istememiştim! Eğer yalnızca kalplerinizse, sorun yok. Samimi olmak gerekirse, değiştiğimi düşünmüyorum, çok klasik bir cevap olacak şüphesiz ama içsel bir değişiklik hissetmiyorum. Sadece yoluma devam ediyorum.

Cenk Erdem: Cazla da birleşen eski Fransız şarkıları hissi ile biliniyorsun. Peki ya yeni albümün Recto Verso hakkında neler söylemek istersin?

Isabelle (ZAZ): Benim düşüncem, çok sevdiğim caz ve swingi birlikte harmanladığım. Yoğun, derin, güzel şarkılar. Albümün yapımdaki her aşamasında bulundum, stüdyolarda süründüm, seçim ve seçenekleri yapımcı ve müzisyenlerle tartıştım, iyi olması için her şeyi yaptım.

Cenk Erdem: Bildiğim kadarıyla eski Fransız şarkıları, büyürken en az dinlediğin tür ama, tarzları bir kenara bırakırsak, şarkı söylerken en çok ilham aldığın şarkıcılar kimler?

Isabelle (ZAZ): Tek bir isim vermek çok zor. Erkeklerde Jacques Brel, kadınlarda ise Ella Fitzgerald.

Cenk Erdem: Türkiye’de birçok uluslararası süperstardan daha çok albüm sattın. Türkiye’deki albüm satışlarında ve radyolarda şarkılarının bu kadar ilgi görmesindeki başarın için ne diyorsun?

Isabelle (ZAZ): Bu hala açıklanamayan bir olay. Türkiye’deki sıralamalara baktığımı ve adımı Lady Gaga veya dünya çapında ünlü büyük starların üzerinde gördüğümü hatırlıyorum. Neredeyse şaka gibi ancak hala sürüyor.

Cenk Erdem: Konser için repertuvarında ne gibi sürprizler var?

Isabelle (ZAZ): Asıl sürpriz yeni gösteri ve yeni şarkılar, umarım radyolarınızda da çalarlar.

Cenk Erdem: 2010’da "Avrupa Sınırları Aşanlar" ödülünü alarak Fransa dışında parçaları en çok çalınan Fransız sanatçısı unvanını aldın. Peki Fransa’da tepkiler nasıldı?

Isabelle (ZAZ): Fransa’da bir Fransız sanatçı Fransa dışında başarı yakalarsa hep bir şüphe durumu oluyor. İnsanlar inanmakta güçlük çekiyorlar. O yüzden sık sık evet ben gerçekten de Türkiye’de, Yunanistan’da, Japonya’da, Amerika Birleşik Devletleri’nde şarkı söyledim demem gerekiyor.

Cenk Erdem: Yeni albümün ilk parçası On Ira’yı Kerredine Soltani yazdı ve “Je Veux” isimli parçanın başarısında da onun payı vardı. Bir şarkıcı olarak sanatçı ifadene onun katkısını nasıl tanımlarsın?

Isabelle (ZAZ): İlk albümle ikinci arasında bir köprü kurmak için yine yola Kerredine ile çıkmak iyi bir seçimdi. Enerjisini sesime vermeyi biliyor.

Cenk Erdem: Güzel melodilerle ortaya çıkmana rağmen, şarkılarındaki sözlerin duygusal tonları daha güçlü. Senin, melankolik hassasiyetleri olan enerjik bir şarkıcı olduğunu söyleyebilir miyiz?

Isabelle (ZAZ): Gayet güzel bir tanımlama, bunu ben de kullanabilir miyim?

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem

Cazkolik.com / 18 Haziran 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.