Konser sezonu seksenler efsanesi Modern Talking`den Thomas Anders ile sona eriyor

Konser sezonu seksenler efsanesi Modern Talking`den Thomas Anders ile sona eriyor

Efsane İstanbul`a geliyor

 

Seksenli yıllara damgasını vuran, müzik tarihine ismini altın harflerle yazdıran Modern Talking`in efsanevi solisti Thomas Anders 28 Mayıs akşamı Cemal Reşit Rey`in sezon kapanış konseri için İstanbullu hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

 

On iki albüm ve yüz yirmi milyonu aşan satış rakamlarının ardından sona eren Modern Talking efsanesi, Thomas Anders tarafından on solo albüm ve dünya çapında süren konserlerle devam ediyor. Modern Talking ve solo hitleri Thomas Anders’in eşsiz performansıyla grubun otuz yılını devirdiği bu dönemde İstanbullu müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Thomas Anders`la İstanbul konseri öncesi Modern Talking`i, kariyerini ve yeni projelerini konuştuk.

 

Hakan Akoğlu

 


 

Modern Talking"in yeniden biraraya gelmesi için duygusal bir sebep yok

 

Hakan Akoğlu: Kırk yılı aşkın süredir sahnedesiniz. Bu kadar uzun süre başarılı olmanın sırrı nedir?

 

Thomas Anders: Belki de sevdiğim işi aşkla yaptığım içindir. Sahnede olmak ve insanları eğlendirmek benim için daima büyük bir zevk.

 

Hakan Akoğlu: "%100 Anders" ismini verdiğiniz otobiyografik bir kitap yazdınız. Geçmişinizi yazarken kendinizle ilgili farklı yönlerinizi keşfettiğiniz oldu mu?

 

Thomas Anders: Farklı yönlerimi keşfetmek değil ama kendi kişisel tarihime dönüp bakmış oldum. Aklımın köşesinde kalan birçok anı tekrar canlanmış oldu.

 

Hakan Akoğlu: Dieter Bohlen ile tekrar birlikte çalışmayı düşünür müsünüz? Bir gün sizi Modern Talking ile yeniden bir arada görebilir miyiz?

 

Thomas Anders: Aslında yeniden bir araya gelmenin gereği yok diye düşünüyorum. İkimizin de kendine ait bir hayatı ve kariyeri var. Aslına bakarsanız hiçbir zaman çok yakın dost değildik. Bu yüzden tekrar bir araya gelmek için duygusal bir neden yok.

 

Hakan Akoğlu: Aynı zamanda bir aktörsünüz. Şu ana kadar yer aldığınız filmler içinde sizin için en ilginç olan rol hangisiydi ve yakın gelecekte sinema filmi ya da TV dizisi gibi projeler var mı?

 

Thomas Anders: Her müzik videosu aslında benim için küçük filmler demek. "Stockholm Marathon" gerçekten çok keyifli bir projeydi ama her zaman en begendiğim "Stay With Me" oldu. Geçen Kasım Alman yapımı "The Little Dictator"de küçük bir rol aldım. Almanya`da Ekim ayında sinemalarda olacak.

 

 

Hakan Akoğlu: Şarkıcı ve müzisyen olarak uzun süredir müzik dünyasındasınız. Geçmişle bugünkü müzik anlayışı arasında nasıl farklar var?

 

Thomas Anders: Müzik endüstrisi çok fazla değişti. Eskiden dünya genelinde bir müzik trendi vardı. Günümüzde sayamayacağınız kadar çok fazla trend var. Geçmişte dağıtım daha basitti şimdi ise dijital mecraları seçebiliyorsunuz. Bir sanatçı olarak nereye yöneleceğinizi iyi bilmeniz gerekiyor. Mayıs sonu "Modern Talking" hitlerinden oluşan bir albümü yeni düzenlemelerle yayınlayacağım. Albümün adı "Thomas Anders; HiStory of Modern Talking" olacak. Mayıs`da aynı zamanda kendi YouTube kanalım Thomas Anders.TV`den hayranlarım ve arkadaşlarım da beni görme şansı bulacak. Kayıtlar, turne görüntüleri, TV şovları ve daha fazlasını görebilecekler.

 

Hakan Akoğlu: 2008 yılından beri “Koblenz Çocuk Koruma Birliği” nin bir parçasısınız. Çocuklarla ilgili projeleriniz devam edecek mi?

 

Thomas Anders: Kesinlikle! Çocuklar için gerektiği zaman para toplamaya çalışıyorum.

 

Hakan Akoğlu: “Songs Forever” albümünde caz söylediniz. Sizi en iyi ifade eden müzik türü hangisi?

 

Thomas Anders: Bu dünyada binden fazla tat var müzik de benim için onlardan biri. Evdeyken genellikle Chillout ve Lounge tarzı dinliyorum. Beni rahatlatıyor. Arabadaysa radyo dinliyorum. Dışarda neler olduğu, ne tarz müzikler dinlendiği konusunda bilgi sahibi oluyorum.

 

Hakan Akoğlu: Berlin`de yaşıyorsunuz ve Almanya`da büyük bir Türk nüfusu var. Türk müziği hakkında ne düşünüyorsunuz? Dinlediğiniz Türk şarkıcılar var mı?

 

Thomas Anders: Aslında Berlin değil Koblenz`de yaşıyorum. Ren nehri yanında Köln ve Mainz arasında. Türk şarkıcıları çok fazla bilmiyorum ama bundan sonra Eurovisionu daha dikkatli izleyeceğim.

 

Mayıs sonu Modern Talking klasiklerinden oluşan albüm çıkacak

 

Hakan Akoğlu: Bundan sonraki projeleriniz neler?

 

Thomas Anders: Dediğim gibi Mayıs ayında Modern Talking klasiklerinden oluşan albüm müzik marketlerde olacak. 2016 Eylül ayı içinde yayınlanacak Almanca bir albüm üzerinde çalışıyorum. Dünya çapında birçok konser veriyorum. Ağustos ayında Amerika turnesine çıkacağım. Ayrıca bu yıl Vietnamın başkenti Hanoiv ve Şilide de konserlerim olacak.

 

Hakan Akoğlu: 28 Mayıs akşamı Cemal Reşit Rey sahnesinde bizi nasıl bir repertuvar bekliyor? Sürprizler var mı?

 

Thomas Anders: Modern Talking`in hit şarkılarından ve solo repertuvarımdan şarkılar söyleyeceğim. Duygu dolu bir şov olacak ve dinleyicilerime müzikle dolu güzel bir akşam yaşatmayı ümit ediyorum.

 

Hakan Akoğlu

 

Cazkolik.com / 13 Mayıs 2016, Cuma

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.