Cenk Erdem Röportajı: Bu yıl Ceza`nın sahne alacağı dünyanın en büyük festivallerinden Sziget`yi Türkiye temsilcisi Yonca Temizocak ile konuştuk.

<strong>Cenk Erdem Röportajı:</strong> Bu yıl Ceza`nın sahne alacağı dünyanın en büyük festivallerinden Sziget`yi Türkiye temsilcisi Yonca Temizocak ile konuştuk.

Dev bir şölen; Sziget Festivali

Bu yıl 23. kez gerçekleşecek Avrupa’nın efsaneleşen Sziget Festivali, sadece müzik festivali değil, bir hafta boyunca, muhteşem bir adada yaşayacak gençlere unutamayacakları zenginlikte rengarenk anılar bırakacak dev gibi bir kültür sanat şenliği... 2009 yılından beri Türkiye olarak bizim de bir parçası haline geldiğimiz festivalde bu yıl Ceza festivalin en önemli Avrupa sahnesi yıldızlarından olacak. Sziget Festivali’nin Türkiye temsilcisi Yonca Temizocak O`Mahony ile festivale gerisayım devam ederken, festival hakkında ne varsa öğrenmek için kolları sıvayıp sorularımı sordum...

Cenk Erdem
https://twitter.com/shinyyylove


Sziget Festivali`nde poptan caza, etnik müzikten

Reggae`ye her tür müzik, sıradışı sergilerden

farklı sanat etkinliklerine kadar kültürel içerik

yüzbinlerce izleyiciye ulaşıyor.

Cenk Erdem: Sziget bine yakın performansın gerçekleştirildiği Avrupa`nın en büyük festivallerden, artık biz de kendimizi bir parçası sayıabilir miyiz?

Yonca Temizocak: Esasında 2009 yılında temsilciliğe başladığımızdan beri parçasıyız. Festival alanı girişinde tüm temsilcilik bayraklarının olduğu bir yol var, Türk bayrağı orada 2009`dan beri dalgalanıyor ve 2009`dan beri Sziget Festivali`nin Türkçe websitesi var. Yanı sıra Sziget Türkiye’nin amacı Türk gençlerinin böylesine önemli bir festivali deneyimlemeleri için çalışmalar yapmanın yanısıra ileride birçok Türk grubunun Sziget Festivali`nde sahne almasını sağlamak. Bu yıl Ceza ile başlattığımız ünlü Türk müzisyenlerin Sziget’te sahne alması, önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Organize ettiğimiz müzik yarışmamız Sziget Talent Turkey sayesinde önemli upcoming gruplar yine Sziget Festivali`nde yer almaya devam edecek. Gerek, gelen binden fazla Türk seyirci, gerekse festivalde sahne alacak sanatçılarımızla Sziget festivalinin önemli ülkelerinden biri olmaya devam ediyoruz.

Cenk Erdem: 2009 yılından beri böyle büyük bir organizasyonla neredeyse onlarca dev pop starı da sahne alıyor, pop starlarına bakacak olursak Sziget Avrupa`nın Coachella`sı diyebilir miyiz?

Yonca Temizocak: Hit ve popüler isimlerin sahne alması açısından evet... Ancak Coachella daha çok belir bir zümreye hitap ediyor. Sziget ise hem festivalin hem de şehrin her kesime hitap eden uygun fiyatları dolayısıyla çok daha birleştirici bir festival. Sziget festivalinde pop müzikten caza, etnikten reggae’ye her tür müzik türü olması da Sziget’i Coachella`dan ayırıyor.

Cenk Erdem: Dünyaca ünlü şarkıcı ve gruplar sahne alsa da aslında Sziget sadece bir müzik festivali değil, bize festivalin tüm renklerinden bahseder misiniz?

Yonca Temizocak: Evet Sziget yalnızca bir müzik değil bir kültür-sanat festivali. Sziget festivali ada içinde bir hafta boyunca yaşayan gençleri eğlendirmek ve unutulmaz tecrübeler için elinden gelen her türlü hizmet ve programı sunuyor ve her an karşınıza ilginç detaylar çıkıyor. Sokak tiyatrosunun ilginç örneklerinden, sıradışı sergilere, evlenme çadırından lunaparklara çok çeşitli aktivitelerin yer aldığı dev bir gençlik adası demek daha doğru olur. Sanatsal etkinliklerin yer aldığı Luminarium; Sziget adası sakinlerinin ölmeden önce hayallerini yazdıkları Before I Die duvarı; gece ve gündüz Afrika, Latin ve Karayip ritimleriyle dans etmek, otantik keşifler yapmak ve ünlü dj’lerin ritimleriyle eğlenebileceğiniz, aynı zamanda otantik giysi ve takılarla dolup taşan ada içinde adeta rengarenk bir atölye olan Afro-Latin Reggae Village, yepyeni müzisyenleri keşfetme imkanı sunan samimi ve eğlenceli Campfire, olağanüstü ve benzersiz sanatsal şovlar izleyebileceğiniz büyülü çadır Magic Mirror ve adanın kuşkusuz en popüler noktalarından biri olan Sziget Plajı.

Cenk Erdem: Ceza festivalin en önemli sahnelerinden Avrupa sahnesinin yıldızlarından oluyor, Ceza için böyle güzel bir teklif nasıl gelişti?

Yonca Temizocak: Sziget Türkiye olarak en önemli misyonumuz ünlü Türk gruplarının Sziget festivalinde her sene yer almasını sağlamak. Bunun için de en önemli kriter ülkeden satılan bilet sayısı. Geçen sene 1200 Türkün festivale gelmesi ve bizim uğraşlarımız sayesinde Türk grup çıkarma hakkımız oldu. İlk Ceza ile başlamamızın nedeni ise Ceza’nın öncelikle Türkiye`nin en yetenekli ve dünyaya açılmış sanatçılarından biri olması. Aynı zamanda müzik tarzı ve sahne performansı ile Sziget festivali tarz ve ortamına birebir uyacağını ve festivalseverlere keyifli bir konser yaşatacağını düşünüyoruz. Ceza ayrıca Türk fanlarının yanısıra Almanya, Hollanda gibi başka ülkelerden de heyecanla beklenen bir isim. Ceza`nın Sziget Festivali`nin en önemli ve eğlenceli performanslarından biri olacağına inanıyoruz.

Cenk Erdem: Geçen sene 95 ülkenin katılımı ve 400 bini geçen izleyici ile Sziget büyük bir rekor kırmış, peki sizce Ceza nasıl bir kalabalığa sesleniyor olacak?

Yonca Temizocak: Bu yıl 23. kez gerçekleşecek Sziget Festivali, başlangıçta yalnızca Macar gençlerin eğlenmesi için düzenlenen butik bir festivalken, şimdi 95’ten fazla ülkeden ve her geçen yıl artan müzikseverlerle giderek büyüyen bir festival. Az önceki soruda söylediğimiz gibi Ceza zaten Avrupa’ya açılmış bir sanatçı ancak orada onunla ilk kez tanışacak ve müziğini duyduğunda dinlemekten kendisini alamayacak çok sayıda müziksever olacağını düşünüyoruz.

Cenk Erdem: Haberlere göre Ceza festivale özel çok hareketli bir repertuvar hazırlıyormuş, ipuçları aldınız mı?

Yonca Temizocak: Aynen öyle. Ceza festival için büyük bir gizlilik ve titizlikle çalışıyor. Canlı orkestrasıyla sahne alacak. Sizin de söylediğiniz gibi Ceza oldukça hareketli bir show hazırlığı içinde.

(Kolaj Akşam Gazetesinin konuyla ilgili haberinden alınmıştır.)


Sziget Festivali hakkında bilgi: Sziget Festivali Macaristan`ın Budapeşte şehrinde yeralan bir adada 1993 yılından bu yana gerçekleşiyor. Her yıl gerçekleşen festival geçen sene Avrupa Müzik Ödülü kazandı ve bu yıl festivalde elliye yakın sahnede bine yakın müzisyeni ortalama beşyüz bin müziksever izleyecek.

Cenk Erdem
https://twitter.com/shinyyylove

Cazkolik.com / 18 Haziran 2016, Cumartesi

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.