Şubat ayında havalar soğuyabilir ama Cemal Reşit Rey konserleriyle caz müziğinde yoğun sıcaklık artışı olacak... Cenk Erdem Şubat ayının caz konserlerini mercek altına aldı...

Şubat ayında havalar soğuyabilir ama Cemal Reşit Rey konserleriyle caz müziğinde yoğun sıcaklık artışı olacak... Cenk Erdem Şubat ayının caz konserlerini mercek altına aldı...

Havalar hafif nazla soğurken, kış Cemal Reşit Rey Sahnesi’nde caz yapacak. İlk kez düzenlenecek “Caz Şubatı” 1 Şubat’ta latin caz ve flamenko yıldızı Buika ile başlıyor.

Buika, İstanbul konserine son albümüyle geliyor...

Son albümü “La Noche Mas Larga” ile 56. Grammy Ödülleri’nde “En İyi Latin Caz” albümü adayı olarak taçlandırılan Buika “Caz Şubatı” açılışını yaparken, güzel bir tesadüfle kapanışı da yine son albümü “Now” ile yıllardan sonra yeniden grammy adayı olan efsanevi Dionne Warwick gerçekleştirecek.

2013 yılının en iyi albümlerinden "Pushing the World Away" ile Kenny Garrett geliyor...

1-18 Şubat tarihleri arasında İstanbul gecelerini ısıtacak “Caz Şubatı”nın daha ilk gecesinin günler öncesinde biletleri tükenen Buika konseriyle şık bir başlangıç yapıyor. 3 Şubat gecesi ise kariyerine efsanevi Duke Ellington ve Miles Davis`in gruplarında başlayan altoist Kenny Garrett CRR’de. Yeni albümü “Pushing the World Away”i geçtiğimiz sonbaharda yayınlayan Garrett caz dünyasının Charlie Parker’dan sonra en meşhur alto saksofoncularından biri.

Caz vokalin en genç, en taze sesi ve yüzü Andrea Motis`i kaçırmayın...

Caz Şubatı’nın en genç konuğu ise 1995 doğumlu İspanyol caz yıldızı Andrea Motis. Motis genç yaşına rağmen olağanüstü karizmatik ve sadece şarkı söylemekle kalmıyor, trompet ve saksofon da çalıyor. Barselona Uluslararası Caz Festivali’ndeki Youtube videolarından birini sizin için aşağıya aktardık, izlemeyi unutmayın!. Motis’i yetiştiren kişi ise Joan Chamorro ve diğer enstrümanlar bir yana saksofonla harikalar yaratan bir müzik dehası.

İlk albümüne imza atan mentoru Joan Chamorro ve Andrea Motis 4 Şubat’ta Cemal Reşit Rey’de. Aman diyorum, kaçırmayın. 5 Şubat Çarşamba akşamı Caz Şubatı’na bir başka misafir Wadada Leo Smith. Avandgard cazın isim yapmış trompet virtüözü ve bestecisi Wadada Leo Smith ve Golden Quartet 5 Şubat gecesi caz doğaçlamalarıyla sıkı caz izleyicisine hitap ediyor olacak. Ekibin birlikte kaydettikleri iki albüm ve 2008’de yayınladıkları “Freedom Now” isimli bir de DVD’leri de bulunuyor. Velhasıl Cemal Reşit Rey Genel Sanat Yönetmeni Ozan Binici’yi Mississippi’den, Oslo’ya kadar caz dünyasının müthiş renkleriyle oluşturduğu Caz Şubatı’yla tebrik etmek gerekiyor. Programda 7 Şubat’ta Norveç’ten deneysel caz topluluğu Jaga Jazzist, 10 Şubat’ta Rus yazar Leo Tolstoy’un torunu İsveç’in uluslararası caz yıldızı Viktoria Tolstoy da var.

Pop ve rock coverlarıyla Viktoria Tolstoy, Sevgililer Günü özel konseriyle Elif Çağlar Cemal Reşit Rey sahnesine geliyor...

Tolstoy, son albümünde Alanis Morissette şarkısı “Hand in my Pocket”i öyle güzel söylüyor ki, sahnede duymanız lazım. İstanbul Bilgi Üniversitesi`nde kompozisyon bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını New York The Aaron Copland School of Music`in caz performansı dalında ödül alarak tamamlayan Elif Çağlar ise Caz Şubatı’nın 14 Şubat Sevgililer Günü armağanı.

Caz Şubatı son elli yılın en önemli vokal divalarından Dionne Warwick`i ağırlamaya hazırlanıyor...

Ne yalan söyleyeyim, Caz Şubatı’nın dört gözle beklediğim gecelerinden biri de efsanevi Dionne Warwick ile 18 Şubat kapanış gecesi olacak. Özellikle kariyerinin ilk yarısında Burt Bacharach ve Hal David çalıştığı dönemde soul ve cazı buluşturan işlere imza atan efsanevi Dionne Warwick müzikte elli yılı geride bırakırken, Whitney Houston’ın büyük kuzeni olarak da sanki aileden biri gibi geliyor.

Cenk Erdem
https://twitter.com/shinyyylove

Cazkolik.com / 31 Ocak 2014, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.