"Değerinizi kendiniz biçersiniz..." Cenk Erdem yazdı; "bu dünyada iki kraliçe var..."

"Değerinizi kendiniz biçersiniz..." Cenk Erdem yazdı; "bu dünyada iki kraliçe var..."

Değerinizi kendiniz biçersiniz

Köklerinde Yerli Amerikalılar, Afrikalılar, İrlandalılar ve Fransızlar var... Fransız kökleri anne tarafından Kanada’nın güneydoğusundaki Fransız Kolonisi’ne kadar gidiyor. Sahnedeki güçlü duruşu dünyanın bütün ülkelerini tek bir bayrak altında toplayacak kadar etkileyici... Hani, kanından tüm milletleri toplamış gibi de zaten. Şarkı söyleme yeteneği sekiz yaşında dans derslerinde keşfedilmiş; öğretmeni onun bir şarkı söylerken yüksek notalara bastığını fark etmiş.

Romantik bir feminist

11 milyondan fazla satan ilk solo albümüyle beş Grammy ödülü birden kazanırken, iş paraya pula gelince kocasıyla birlikte şov dünyasının en zengin çifti. Kendini modern zaman feministi olarak tanımlarken, kendinden oniki yaş büyük olan sevdiği adamla onsekiz yaşında tanışmış ve neredeyse 1 yıl boyunca sadece telefonda konuşup öyle çıkmaya başlamışlar. Hiç zannetmeyeceğiniz kadar da romantik ama ayrıca feminist. Flört edip, altı yıl çıktıktan sonra evlenirken eşi ile karşılıklı olarak birbirlerinin soyadını almışlar; kısacası soyadını alan sadece o olmamış; ancak etraf yazıp çizmiyor.

Ultra güçlü

Time dergisi 2014 ve 2015 yıllarında üst üste ona “Dünyanın En Etkili 100 Kişisi” listesinde yer veriyor. Toplam yirmi Grammy ödülü var ve 118 milyondan fazla albüm satmış bir kadın olarak, müzik tarihinin en çok satan kadın şarkıcılarından da biri... Son olarak Forbes dergisi onu 2015 yılının en güçlü kadın şarkıcısı olarak ilan etti. 30 Ağustos Pazar günü sahiplerini bulacak MTV Video Müzik Ödülleri için tam altı dalda aday ve bugüne kadar onaltı tane de kazandı. Biricik eşi ve küçük kızının babasına “Babalar günü” hediyesi olarak jet alan Soul ve Pop Divası maddi manevi her türlü Diva...

Nefes kesiyor

Ünlü yıldız, 2014 yılında Michael Jackson Video Vanguard Ödülü ile şereflendirilirken, gecede son albümünden onbeş dakikalık nefes kesen bir gösteri ile hayran bırakmıştı. “7/11” şarkısının klibiyle “Yılın En İyi Videosu” ödülü de dahil tam altı dalda adaylığıyla, MTV yine onun şanına şöhretine teslim. People dergisinin 2010 yılında “Dünyanın En Güzel Kadını” ilan ettiği ünlü şarkıcı: “Bir kadının sahip olabileceği en çekici şey özgüvenidir” diyor ve ekliyor: “değerinizi kendiniz biçersiniz...” Ama Forbes dergisi de 2015 için 250 milyon dolarlık bir servetle bir değer biçmiş bile. Velhasıl iki kraliçe var. Birini otuz yıldır bilmeyen yok Madonna, biri de sevgili Beyonce.

Cenk Erdem
https://twitter.com/shinyyylove

Cazkolik.com / 28 Ağustos 2015, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.