Cenk Erdem Yazdı: Tarkan "Ahde Vefâ"sını müziğimizi dünya listelerine taşıyarak ödüyor.

<span style="color: rgb(183, 33, 38);">Cenk Erdem Yazdı:</span> Tarkan "Ahde Vefâ"sını müziğimizi dünya listelerine taşıyarak ödüyor.

İyileştiren sesiyle şarkı söyleyişine ayrı, duruşuna ve tavrına ayrı hayran olduğumuz bir pop yıldızına kavuşalı, stadyumları dolduran konserleriyle her seferinde birleştiğimiz, güzelleştiğimiz Tarkan’ımızla pırıl pırıl 24 yıl olmuş.

* * *

Pop müzik arenasında başka Tarkan yok ama o güzel sesine müthiş yakışan Türk Sanat Müziği söyleyişini, Müzeyyen Senar’la beraber seslendirdiği “Benzemez Kimse Sana” kaydından beri yıllardır ayrıca bilirdik. artık bütün dünya biliyor. Klasik Türk müziğini, duygu tonu güçlü, derya gibi kendi müziğimizi yayınladığı albümle dünya listelerine de sokmayı başardı Tarkan.

* * *

“Ahde Vefâ” albümü piyasaya çıkar çıkmaz önce dijital platformlar ve iTunes listelerinde hepimize yaşattığı büyük sürpriz aslında ve belki de uluslararası arenada daha çok parlamak için bilinen en doğrudan yoldu. 11 Mart günü 35 ülkenin iTunes Dünya Müziği sayfasında yer alan Tarkan, İngiltere’den, Hollanda’ya, Almanya’dan Danimarka’ya kadar tüm listelere ilk sıradan girdi.

* * *

Ve nihayet bahar yüzünü göstermeye başlamışken, Amerikan müzik endüstrisi ve tüm dünyanın müzik nabzını elinde tutan Billboard listelerine de girdi Tarkan. Latin Amerika’dan, Ortadoğu ülkelerine dünya listelerine giren “Ahde Vefâ” her ne kadar bize sürpriz yapsa da, tecrübeli müzikseverler için dünya müziği yıldızlarının izlediği en doğru yol bu.

Nasıl Portekiz’in Mariza’sı geleneksel müzikleri Fado ile dünya starı oluyorsa, nasıl İspanya’nın Luz Casal’ı Rock şarkılar kaydettiği dönemde değil, İspanyol müziğiyle devleşiyorsa, Tarkan da Türk müziği ile parlıyor. Çok da yakışıyor...

* * *

Şarkıyı güzel okumak başka, şarkıya neşeliyse cilvesini, hüzünlüyse kederini katmak başka. Bunu bir Sibel Can, bir Tarkan hissettirebiliyor. Her ikisi de Türk müziğini nefis okuyor ve neredeyse on yıldır dünya müziği yıldızlarına basın danışmalığı yapan biri olarak çok net söyleyebilirim ki, buralara geldiklerinde o dünya yıldızları da, her zaman Türk müziklerini merak ediyor. İşaretler gösteriyor ki, yıldızlar da, dünya da bizden pop değil, Türk müziği bekliyor.

* * *

Tarkan’ın albümde yeniden yorumladığı şarkılar içinde bana kalırsa “Vedâ Busesi” öyle güçlü ki beynin kimyasını değiştiriyor; sanki Tarkan’la deniz kenarına rakı sofrasına gidiyorsunuz, öyle sarhoş ediyor, hem de hiç içmeden. Ne yalan söyleyeyim, albüm ilk çıktığı gün iTunes’dan alıp şarkıları dinlediğimde öyle yükseldim ki en az on kez Tarkan’ın ekibinden Sevtap’ı arayıp, coşkumu paylaştım.

* * *

Albüm baştan aşağı harika ama misal “Kadehinde Zehir Olsa” benim için partilerde çalmak üzere DJ çantasına girdi bile. Ayrıca, daha önce Sibel Can’ın da yorumladığı o eşsiz Klasik “Sevmekten Kim Usanır?”ı Tarkan da nefis yorumluyor.

* * *

Altını çize çize albümden “Vedâ Busesi” yorumunu tek geçerim. Velhâsıl “Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine” yorumundan tutun, “Söyleme Bilmesinler”e kadar albüm dinleyeni aşktan öldürür, ben söylemiş olayım. Tarkan’a, gel de şu albümü bu kadar geciktirdiği ve bizi aşktan mahrum ettiği için hesap sorma. Hatta, hani o kendi yazdığı şarkısındaki sözlerle hesap sormazsak olmaz: Ah Tarkan, “Sen daha önceleri nerelerdeydin?”

Cenk Erdem
https://twitter.com/shinyyylove

Cazkolik.com / 14 Nisan 2016, Perşembe



 

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.