İlk albümü "His Diyarı"yla DJ prodüktör Görkem Sala kendi tarzının peşinde

İlk albümü "His Diyarı"yla DJ prodüktör Görkem Sala kendi tarzının peşinde

Müzik endüstrisinin yeni biçimle işleyişinde genç yeteneklerin işleri önce sosyal medya üzerinden parlıyor. Özellikle sosyal medya takipçileri ve belirli bir kitlesi oluşan gençlere plak şirketleri daha çok şans veriyor. Elbette onlar da piyasaya giriş yaparken arkalarında hayranlarını yanlarında getirmiş oluyorlar. Ülkemizde iyice yerleşen Rap kültüründe olduğu gibi şimdilerde nihayet elektronik müzik işlerimiz ve dans müziğinde yetenekli gençler var. Onlardan biri de Görkem Sala.

 

Görkem Sala bir DJ ve prodüktör. En önemlisi, müziklerini üretiyor, şarkılarında kendi dünyası ve emeği var. “His Diyarı” ilk albümü. Harika enerjisi ve dans şarkıları var. Ben albümde yer verdiği bazı Hip Hop şarkılarını açıkçası Sala’ya pek yakıştıramadım ama dans müziğinden belli ki haz alıyor ve adı üstünde “Haz” şarkısında olduğu gibi o zevk ve keyif dinleyiciye nefis geçiyor. Eskişehirli Görkem yakışıklı bir DJ ve ayrıca kapı gibi bir mesleği var. Mimar DJ Görkem Sala ile heyecanını konuştuk.

 

Cenk Erdem

 


 

Aklımda hip hop ve elektronik dans müziğini harmanlamak var

 

Cenk Erdem: İnternet üzerinde yayınladığın videolarla dans müziğine kazandığımız yepyeni isimlerden biri oluyorsun; peki ne kadar zamandır prodüksiyon yapıyorsun?

 

Görkem Sala: Evet. Sosyal medya çemberimde kendi kitlem oluşmuş şekilde ve gayet güzel tepkiler alıyorum. Kısa süre önce yeni albümüm çıkınca kitlem daha çok genişledi. Türkiye’de EDM (elektronik dans müziği) bazında pek müzik üreticisi ve sanatçı yok. Maalesef DJlik mesleği de basite indirgenmiş halde. Nedeni ise Türkiye`deki sözde DJler. Maalesef üreticilik yok sadece eğlendirme amaçlı insanlar. Evet. Bir DJ eğlendirmeyi bilmeli ama üretici de olmalı, kendi tarzını oluşturmalı, prodüksiyonu olmalı. Benim kendi stüdyom var, kendi müziklerimi, albümlerimi profesyonel şekilde çalışıp şekillendiriyorum. Türkiye`yi baz alarak düşünüp çıkarmıyorum müziklerimi mesela. Yurt dışını takip edip açılmak, kendimi kanıtlamak için çok çalışıyorum.

 

Cenk Erdem: “His Diyarı” albümün nihayet piyasada; ne kadar zamandır hazırlıyordun?

 

Görkem Sala: Küçük yaşlarda müzikle tanıştım. Beni tanıyanlar hırsımı bilir. Şu ana kadar sayamadığım kadar projem mevcut. Bu işe başladığım günden bu yana çalışmalarımın her aşamasını kaydediyorum. Bu sayede kendimi ölçüp ne kadar ileri gidebildiğimi görebiliyorum. Bir müziği yaratmak için farklı dünyaların içine girmek zorunda hissediyorum kendimi. ``His Diyarı`` albümü kendi dünyam ilk gözümü açtığım şehir gibi... Zaten çok sabırsızlandığım ve çok güvendiğim yeni projelerim mevcut. Yakında...

 

 
 
Cenk Erdem: Eskişehir doğumlusun bir üniversite kenti olarak şehrin müziklerine nasıl tepki veriyor?

 

Görkem Sala: Eskişehir benim için özel bir yer. Çok ülke ve şehir gezdim. Fakat Eskişehir`de müziğe başladım ve müzikle büyüdüm. Birlikte çalıştığım arkadaşlarım da Eskişehir`in bana kattığı hediyelerden sadece birkaçı, bu yüzden bu şehir ve insanları benim için çok özel. Üniversiteli gençlerin olması elbette bir avantaj sayılır. Sonuç olarak yaptığımız müzik türü daha çok gençleri çeken bir yapıya sahip. Bu yüzden müziklerim genç kitleye kolay yoldan hitap ediyor ve yayılıyor.

 

Cenk Erdem: Albümünde hem EDM hem de Hip Hop tarzında parçalar var; albümünü sen nasıl tarif edersin?

 

Görkem Sala: EDM ilk müziğe başladığımda da hayatımdaydı. Hip Hop müzik arkadaş ortamımdan biraz spontane girdi hayatıma. Belirli bir süre çalışmalar yaptık. Hip Hop müziği seviyorum. Ama His Diyarı albümünde elektronik müzikle Hip Hop müziği karışık çıkarmak tamamen kendiliğinden gelişti. Benim işim profesyonel şekilde edm ve bu müzik tarzı ile ileriye dönük daha çok projelerim ve yolum var.

Cenk Erdem: Beni tavlayan şarkın “Haz” oldu; sen albümünü hazırlarken en çok hangi şarkılarla haz aldın?

 

Görkem Sala: Aslında ben iki aşamalı hazırladım albümü, ilk versiyonu hazırlarken benim de Haz ve Salıncak ilk göz ağrılarımdı. Ama His Diyarı (Second Version) gibi her şarkı benim için ayrı emek ve çok özel bir yere sahip.

 

Cenk Erdem: Ne yalan söyleyeyim Hip Hop şarkılarından çok dans müziklerin yakalıyor; senin kafanda ilerisi için neler var?

 

Görkem Sala: Aslında aklımda yeni bir akım yaratmak vardı. Hip hop ve elektronik müziği harmanlamak. Ve mütevazı olmak gerekirse aslında ``His Diyarı`` albümü de zemin hazırlamak için piyasaya çıkardığım bir albüm. Ama tabi ki asla EDM türünden taviz vermem. Müzik hayatım boyunca hep EDM baş tacım olacak. Bence müzisyenliğin en büyük altın kuralı müziğinin ve kişiliğinin belli bir karaktere sahip olması. Ve o karakteri koruyup bozmadan senelerce devam edebilmesi.

 

Cenk Erdem: DJ prodüktör kimliğinde en sevdiğin DJ ya da DJler kimler?

 

Görkem Sala: Martin Garrix ve Avicii ama en özel isim benim için Ümmet Özcan



Cenk Erdem: Ayşe Hatun Önal’ı popa yakın tek elektronik müziği yıldızı olarak görüyorum; senin en sevdiğin Türkçe dans şarkıları hangileri?

 

Görkem Sala: Evet. Ayşe Hatun Önal kaliteli bir tarzla benimsenmiş bir isim ve çok sevdiğim şarkıları da mevcut. Mesela ``Olay`` çok kaliteli bir çalışma olmuş ayrıca renkli bir kişilik kaliteli bir klip. Türkiye`de severek dinlediğim, bana tarzı uyan diğer isim ise Gülşen.

 

Cenk Erdem: Bir partide mutlaka çalacağın şarkılar neler?

 

Görkem Sala: Kendi albümlerimi çalarım genelde. Sahne aldığım yerlerde zaten elektronik müzik bazında yerler olduğu için His Diyarı (Second Version) albümüm partiler için çok uygun oluyor.

 

Cenk Erdem: Albümde “Mürdüm” tıpkı “Haz” gibi sıkı bir dans şarkısı; isimlerini nasıl koydun?

 

Görkem Sala: Ben müzikleri üretip isimlerini sonradan vermem. O isim müziğin karakteri oluyor. Zaten başlamadan önce o isim kafamda canlanmış oluyor. İsme göre yola çıkıp müziği oluşturuyorum. Bir de Mimar olunca müzik insanın kafasında renklerle formlarla tasarımla iç içe oluyor. Üstüne müzik binince ve özellikle üstüne bir de elektronik sert dans şarkıları eklenince. İsimler şarkıların üstüne otomatik olarak oturmuş oluyor.

 

Cenk Erdem

 

Cazkolik.com / 26 Nisan 2017, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.