Müzik endüstrisinde başarılı genç erkek pop gruplarının kaderi bellidir

Müzik endüstrisinde başarılı genç erkek pop gruplarının kaderi bellidir

Nostaljik rock yakışıklısı; Harry Styles


Müzik endüstrisinde başarılı bir genç erkekler pop grubunun kaderi bellidir, çok net, dağılırlar ve içlerinden biri ya da en fazla ikisi solo süperstar olarak doğar.


One Direction ergen pop efsanesinin kaderi de aynı sırayı izliyor. İlk solo atılımı gerçekleştiren esmer yakışıklıları Zayn Malik, “Pillow Talk” albümü ile gayet nefis çıkış yapıp bu işi kıvırdıktan sonra arada Louis Tomlinson ve Niall Horan solo işler yaptı ama ortalık yıkılmadı. İyi iş çıkaran Zayn “Mind of Mind” albümüyle R&B baharatlı pop sularında yüzerken, nihayet şimdi Harry Styles ergen fırtınası hali geçince harika bir rock yıldızı oldu bile. Magazin yüzünden neredeyse en çok Taylor Swift’in aşk hikayesi olarak tüm dünyanın romantik defterlerini öğrendiği Harry Styles, bir çok solo çabanın aksine son derece cool ve romantik bir soft rock çıkış yapıyor. Hele albümde “Carolina” ve “Only Angel” gibi öyle şahane şarkılar var ki; yaygarasız, hisli ama cilveli bir delikanlının son derece 70’ler ve 80’ler havaları yakalayan bir rock albümü oluyor ilk solosu.


Duygu yüklü içten sözler, her şarkıda vokalinden, melodilere, gitar riff`lerine kadar sanki nostaljik bir 70’ler filmi çekilmiş ve soundtrack albümü tüm gözyaşları, aşkları ve rock enerjisiyle Harry Styles’dan çıkmış gibi.


Styles’ın kendi adını verdiği ilk albümünün bütünü listelerde hit olmak kaygısından çok zamana yenilmeyecek türden iyi müzik keyfi gibi. Çok geç saatlerde, yollarda dinlerken keyif alabileceğiniz şarkıları var mesela. Romantik, slow bir rock şarkısı “Woman” gibi.



23 yaşındaki Styles, kılığında kıyafetinde de ancak bir rock star olursanız sokağa çıkabileceğiniz türden bir dikkat çekicilik taşıyor. Sanki hem David Bowie, hem Beatles döneminde arada kaynamış, çok fark edilmemiş yalnız bir İngiliz rock yıldızı gibi. Hatta albüm kapağında da banyo küvetinde suyun altında çökmüş, çıplak sırtını gördüğümüz, yalnız ve dertli halini kimi şarkıların biten ilişkiler üzerine sözlerindeki samimiyeti ile bağdaştırabiliyorsunuz.


Velhasıl Jonas Brothers fırlaması Nick Jonas gibi queer poster çocuğu olurcasına gökkuşağı hayranlarına oynayacak bir seksi olma ve kulüp hiti çıkarma çabası hiç yok. Daha çok sigarasını içki bardağına söndürmüş ve ayrıldığı kız arkadaşını unutamayan, çapkın ama hisli bir rock çocuğu olmuş ve yakışmış da. Özellikle şarkı sözlerinde kendini olduğu gibi bıraktığını ve samimi olduğunu hissediyorsunuz. Gerçi One Direction grubunun da arada “Olivia” gibi şarkılarında özendikleri soft rock havaları olmadı değil ama Styles’ın çıkış parçası “Sign Of The Times” ile hissettirdiği, güçlü duyguları olan ve melodiyi kaybetmeyen 80’lerden çıkma bir rock ballad havası bu albümde şahane oturmuş. Albümün 3. şarkısı “Carolina” en favori şarkım çünkü yüksek enerjili. Öyle ki bir rock barda içerek, dans ederek dinleyebileceğiniz kadar keyifli.


Albümde 70’lerin büyük rock grupları havasını en çok diğer favorim “Only Angel” ile hissediyorsunuz. Adeta fıstık bir The Rolling Stones şarkısı gibi. “Meet Me In The Hallway” şarkısını dinlerken de akustik gitarda sanki yine 70’lere gidiyorsunuz.


Özetle, genç hurma Harry Styles, romantik bir rocker olmuş ancak diyelim “From The Dining Table” ile otel odasında yalnız uyanıyor ve “Sarhoştum sen nerelerdeydin" derken, mastürbasyon göndermesi yapmaktan da çekinmiyor. Velhasıl albümde yer yer dağınık ve romantik olurken, o ayartan ve çapkın tarafını da canlı tutuyor ki müzik endüstrisine en çok o lazım.


Cenk Erdem


Cazkolik.com / 26 Mayıs 2017, Cuma


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.