Diana Krall yeni albüm Quiet Nights çıkıyor

Diana Krall yeni albüm Quiet Nights çıkıyor

Diana Krall belki uzunca süredir yalnızca bir anne ve Elvis Costello’nun eşi olarak anılıyordu, kimse onun Grammy’li bir caz şarkıcısı olduğunu unutacak değil elbet. İşte nihayet, uzun süredir üzerinde çalıştığı albümü “Quiet Nights” salı günü piyasaya çıkıyor.

 

Reuters muhabiri ile konuşurken bir yandan çalan cep telefonuna bakarak özür diliyor ve “kusura bakmayın lütfen, sanırım bu bakıcımız, herhalde bir şey soracak” diyor. Geldiğinde “mamasını yemiş, uyuyormuş, anlaşılan her şey yolunda” diyerek memnuniyetini belirtiyor.

 

Krall, Costello ile 2003 yılında evlendi. O zaman basında iki büyük müzikal gücün birleşmesi olarak yorumlandı. İngiliz rock müzisyeni ile “The Girl in the Other Room”un piyanisti ve şarkıcısı. Caz standartlarının seksi yüzü Krall şimdi 44 yaşında, çocuk için artık daha fazla gecikemezdim diyor. Kocası Elvis Costello ile çocuklar için ayrı bir CD hazırlamaktan sözediyor. Eşiyle birlikte bir şeyler yapma ihtimali bile onu mutlu etmeye yetiyormuş. Anlaşılan, uslanmaz rock müzisyenini yola getirmeyi başarmış Krall, basın öyle diyor! “Quiet Nights”da ki işlerinin önemli bölümüyle kocası uğraşmış, halen alınan notlara dönüp dönüp bakıyor, post prodüksüyon işlerinin uzadığından yakınıyor bir yandan da.

 

Albümün prodüktörü Barbra Streisend

 

“Quiet Nights"ın prodüktörlüğünü Barbra Streisand üstlenmiş. Bazı parçalarda piyano da çalıyor. Krall, Streisand için “yönetim tümüyle ondaydı, doğrusunu söylemek gerekirse o gerçekten çok çok güçlü bir kadın” diyor.

 

Krall, geçen ay Stevie Wonder için düzenlenen tribute gecede Beyaz Saray’da Amerikan başkanı Obama için de çalmış. Konser için duygusal bir atmosfer vardı diyor. Başkan Obama, Costello’nun Krall’un kocası olduğunu bilmiyormuş, duyduğunda şaşırmış.

 

Albüme gelirsek; Krall aslında önceleri Brazilian bir albüm yapmayı tasarlamamış, biraz kendiliğinden gelişmiş, kayıtlı 50 şarkıyı gözden geçirirken fikir oluşmuş.

 

“Şimdi artık iki oğlan çocuğu annesi ve bir eşim” diyor ve ekliyor “Aslında yalnızca sanatçı olarak anılmayı bu kadar uzun boylu düşünmemiştim, hep kendim için daha fazlasını istedim, gerçekten bir anne olmayı istedim” diyor ve artık kariyerine kocası ile birlikte devam etmeyi düşünüyor.

 

Steve James (Reuters)

 

Cazkolik.com / 03 Nisan 2009, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.