Greg Skaff'tan yeni albüm

Greg Skaff'tan yeni albüm

"East Harlem Skyline"da Skaff’ın 6 orijinal bestesi var 1 parça da George Colligan’dan etti 7, 3 parça da cover var, toplam 10 etti. Coverların biri Wayne Shorter’ın "Angola"sı, biri Billy Strayhorn klasiği "Lotus Blossom" ve sonuncusu da Fiona Apple bestesi "As Fast As You Can".

 

Albüm "Willie D" isimli hareketli bir patlama diyebileceğimiz parçayla açılıyor. Skaff, bu parçayı blues bestecisi, şarkıcı ve basçı Willie Dixon’a saygısını sunmak amacıyla bestelemiş. Albümde orgda George Laks, basta Darlly Jones ve Charles Drayton, E.J. Stricland’da davulda çalmışlar Greg Staff ile birlikte.

 

Albümde solo gitar yok mu? Var! Greg Staff, Strayhorn’un ünlü "Lotus Blossom"unu klasik gitar aranjmanıyla yorumlamış çelik telli elektrik gitarıyla.

 

Albüm kapağı da enteresan basılmış, göz aldanması yaratan 3D yöntemli bir efekt var kapak uygulamasında, bizde de bu tarz baskının özellikle pop albümleri arasında seveni çoktur, galiba ilk olarak Sibel Can mı yapmıştı bu efekti? Konu nerden nereye geldi!

 

Greg Staff, New York’lu bir müzisyen. Müzik geçmişi 80’yıl yıllara dayana Staff günümüz NY’unun ’premier’ gitaristlerinden biri. 80’lerde Stanley Turrentine ile bir süre çalıştıktan sonra George Benson, Kenny Burrell gibi isimlerle de sık sık adı anıldı.

 

Cazkolik.com / 18 Nisan 2009, Cumartesi
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.