Louis Armstrong haksız çıktı

Louis Armstrong haksız çıktı

Haziran ayında 75. yaşını kutladığı özel bir sayı çıkaran ünlü DownBeat dergisi özel sayıda 75 yıllık arşivlerini gözden geçirerek geçmişten gelen pek çok önemli haberi son sayısında okurlarına yeniden hatırlatıyor. Bunlardan biri de efsanevi trompetçi, cazın kurucu babalarından Louis Armstrong’un 1948 yılında derginin muhabiri Mezz Mezrow’a söyledikleri. Normal bir söyleşinin içinde o günlerde cazın kaderini yeniden belirleyen yeni ekolü Charlie Parker ve arkadaşları bebop olarak ortalığı yıkmaya başlamışlardı, bu müzikten Armstrong kuşağının bir çok üyesinin hiç de mutlu olmadığı zaten bilinen bir şey, işte bu konu muhabirle aralarında geçtiği zaman ünlü müzisyenin verdiği cevap ilginç; "Bop sadece bizim işlerimizi öldürmekle kalmayacak, önce kendini öldürecek!"

 

Anlaşılan büyük müzisyen o günlerin sıcaklığı içinde henüz nasıl yeni bir müzikle karşı karşıya olduğunu belli ki daha tam değerlendirememiş, çünkü aradan geçen onca yıl belki Armstrong’un öngördüğünün tam tersinin gerçekleştiğini bize söylüyor.

 

Sevgili okurlarımız, derginin bu son sayısıyla ilgili özel bir haber hazırlığımız var, derginin içinden derlediğimiz bu çeşit pek çok ilgi çekici haberi yakında sitemizden ilgiyle okuyabilirsiniz. Bunca yılın birikimini tek bir dergide görmek müthiş bir panorama sunması açısından mükemmel olmuş, buradan nacizane biz de bu büyük derginin 75. yaşını kutluyor ve "Nice 75. yaşlara DownBeat!" diyoruz.

 

Cazkolik.com / 25 Haziran 2009, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.