Caz listelerinde son durum

Caz listelerinde son durum

Söze keşke bizde de caz albümleri konusunda liste başı kim haberleri yapsak diye başlamak hüzünlü olacak ama müzik sektörünün içinde bulunduğu hali düşünürseniz bu konuda iyimser olmak için fazla bir neden görünmüyor gibi.

 

Gelelim bizdeki sorunların başka türlü halleriyle uğraşan, orda da işlerin pek parlak görünmediği bilinen Amerika’ya. JazzWeek 29 Haziran itibariyle 50 albümlük listeyi yayınladı. Liste başında yeni yayınladıkları albümleriyle günümüz Amerikan caz sahnesinin 6 önemli müzisyeninin "Hepimiz Birimiz İçin" adıyla çıkardıkları albümleri "Return of the Lineup" listenin başına yerleşmiş. Bu durumda albümü yeni CD’ler kısmımıza almamız kaçınılmaz görünüyor. Eric Alexander, Jim Rotondi, Steve Davis, David Hazeltine, John Webber, Joe Farnsworth’den oluşan sextet neşeli bir fotoğrafla kapaktan bize gülümsüyorlar.

 

Listenin hemen ikinci sırasında yeni CD’lerde tanıtımını yaptığımız Stanley Clarke’ın Hiromi ve Lenny White ile kaydettiği straight caz albümü belli ki cazseverlerden ilgi görmüş.

 

Üçüncü sırada Scotty Barnhart’ın "Say it Plain" isimli albümü var! Ünlü bir komedyen ve büyük bir cazsever olan Bill Cosby’nin hakkında "Duygusal yanını büyük bir ustalık ve yüksek enerjili yaratıcılıkla süslemiş, sevdim!" diyerek bahsettiği albüm ünlü ve kalabalık bir konuk müzisyen kadrosuyla kaydedilmiş; Clark Terry, Ellis Marsalis, Marcus Roberts, Jamie Davis, Todd Williams, Leon Anderson, Bill Peterson, Rodney Jordan, Herlin Riley ve Wynton Marsalis gibi önemli müzisyenler albüme önemli katkılarda bulunmuşlar.

 

Listenin dördüncü sırasında Sean Jones var... Sitede bahsinin geçtiğini hatırlıyoruz! Beşinci sıraya ise Carl Allen Rodney Whitaker’ın birlikte kaydettikleri "Work To Do" yerleşmiş. Altıncı sırada yine yeni CD’lerde tanıtımını bulabileceğiniz Gary Burton, Pat Metheny ve Steve Swallow albümü "Quartet Live" var.

 

Yedinci sırada Allen Toussaint’in albümü "The Bright Mississippi"yi görüyoruz. Sekizinci sırada ise tanıdık bir albüm, Diana Krall’un son albümü "Quite Nights" var, aslına bakarsanız bu albümün liste başından düşmesi normal ama sekizinciliğe kadar düşmesi normalmi anlayamadık!

 

Dokuzuncu sırada caz dünyasının geçen yıl kaybettiği David ’Fathead’ Newman ve albümü "Blessing" var, bu albümü incelememiz lazım, önceki kayıtlarından biri mi yoksa ölmedoen önce kaydettiği bir albüm mü bilmiyoruz doğrusu... ve onuncu sırada Kenny Burrell... "Live at Downtown Room" ile yerini almış, daha yukarı çıkar bu albüm sanıyoruz. Burada bitirecektik ama 11. sıradaki albümden de sözetmemiz lazım, basın önemli isimlerinden Christian McBride yeni albümü "Inside Straight" ile listelerde fırtınalar estiriyor görünmüyor belki ama kalplerde durum tam tersine emin olun, bu albümden de yeni CD’ler kısmında bahsedeceğiz.

 

Listenin kalanı kısmını öğrenmek isteyenler www.jazzweek.com/chart adresini ziyaret edebilirler.

 

Cazkolik.com / 1 Temmuz 2009, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.