En iyi 20 saksafonist...

En iyi 20 saksafonist...

Forum yöneticileri işi nereden kaşıyacaklarını biliorlar elbette. Böyle bir soru sorarsanız herkes gelir kendi fikrini söyler, internetin katılımcı özgürlüğü böyle bir şey.

Lafı uzatmayalım, peki okurların seçimleri, beğenileri hangi yöndeymiş derseniz bu elbette çok görecelir bir konu. Gelin tercihlere bakalım;

Foruma ilk katılan TuneUp isimli yorumcu Joshua Redman ve James Carter isimlerini ön plana çıkarmış, hemen arkasındaki yorumcu ManEast ise Benn Clatworthy’yi vurguluyor. Lamplight isimli katılımcı ise Frank Fontaine ismini dikkat çekmiş ve iki de albümünü hatırlatıyor; "A Love Supreme" ile "Wisdom Rising".

Devam edelim; Gary isimli katılımcı iki ismi ön plana çıkarmış, Wynton Marsalis ve Scott Hamilton (katılımcı başka bir entrümandan önerebilir miyim diyerek trompetçileri önermiş).

CardinalRule isimli katılımcı üç isme dikkatimizi çekiyor; Donny McCaslin, Steve Coleman ve Ravi Coltrane.

Swingtone isimli katılımcı ise geniş bir liste vermiş; Branford Marsalis, Joshua Redman, Chris Potter, Ravi Coltrane, Eric Alexander, Joe Lovano, Donny McCaslin, Kenny Garrett, Eric Marienthal ve Benny Golson!

Evet, genellikle genç jenerasyon üzerinde benzer isimler çevresinde dolanan bir liste ortaya çıkmış bu durumda. Peki. biz de soralım sizin önerebileceğiniz en iyi saksofonistler kimler?

Cazkolik.com / 20 Ekim 2009, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.