Harvie S hafta boyunca Nardis’te!

Harvie S hafta boyunca Nardis’te!

Esasen dün (Pazartesi) ilk konserlerini gerçekleştirdiler bile. Daha önce Pori Caz Festivali’nde çalan üçlü Harvie S, Önder Focan ve Cem Tuncer İstanbullu cazseverlerle "Jazz by 16 Strings" adı verilen proje çerçevesinde buluştular.

Nardis’in davetlisi olarak İstanbula gelen ünlü basçı hafta boyunca da her gece farklı Türk müzisyenlerle çalmaya devam edecek. Örneğin bu gecen (Salı) dünkü üçlü ikinci gecelerini tekrarlıyorlar. Kaçıranlar hemen yerini ayırtsın.

Yarın (Çarşamba) bu kez ünlü basçı piyanist Burak Bedikyan ve davulcu Ferit Odman ile bir trio olarak çalacaklar.

10 Aralık Perşembe günü "3G Jazz Quintet" adı altında farklı bir trio ile çalacak olan üçlüde Harvie S yine basta, Tomas Grezegorski saksofonda, Burak Bedikyan piyanoda, Bilal Karaman gitarda ve Monica Bulanda ise davulda yer alacak.

11 Aralık Cuma günü ise bu kez Önder Focan gitar, Engin Recepoğulları tenor saksofon, Ferit Odman davul ve Harvie S ise yine basta İstanbullu cazseverlerin karşısına çıkacaklar.

Haftanın kapanışı ise 12 Aralık Cumartesi günü aynı zamanda Harvie S’in de katılacağı son performans olarak gerçekleşecek. Bu kez sahneyi vokalist Sibel Köse alıyor. Sibel Köse’nin söyleyeceği standartlardan oluşan caz şarkılarında kendisine gitarda Önder Focan, basta elbette Harvie S., piyanoda Kürşat Deniz ve davulda Ferit Odman birlikte çalacaklar.

Bugüne kadar 400’den fazla caz albümünün kaydında yer alan basçı şimdiye değin solist ve sideman olarak Stan Getz, Chet Baker, Dexter Gordon, Tony Bennett, Ray Barretto, Michael Brecker, Jean Pierre Rampal, Gil Evans, Art Farmer, Mark Turner, Stefon harris, Chick Corea, Kenny Barron, James Brown, Phil Woods gibi sayısızı ünlü müzisyenle çalışmış ve halen çalışıyor. Olağanüstü basçılığının yanısıra besteci ve aranjör olarak da oldukça önemli bir isim sahibi olan ünlü basçının son albümü Kenny Barron ile beraber kaydettikleri ve 2008 yılında yayınlanan "Now Was The Time" isimli albüm oldu.

Cazkolik.com / 8 Aralık 2009, Salı

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.