"AllAboutJazz" 2009’unen çok okunan haberlerini derledi.

"AllAboutJazz" 2009’unen çok okunan haberlerini derledi.

AAJ yani All About Jazz isimli dünyanın en çok takip edilen caz sitesi geçtiğimiz yıl olan 2009’da siteden yayınlayıp da en çok okunan haberlerini 100 adetlik liste halinde yayınladı.

Hiç lafı uzatmadan doğrudan en çok okunan haberden başlayarak haberlere geçelim isterseniz. Tahmin edeceğiniz üzere 2009’un en çok okunan haberi Michael Jackson’ın ölümü kuşkusuz ve bu haberi All About Jazz 25 Haziran tarihinde yayınlamış. Takip eden en çok okunan ikinci haber de aslında yine Michael Jackson ile ilgili, bu haberde aynı gün yayınlanmış ve ölüm nedeni olan kalp rahatsızlığı haberi işlenmiş. Sitenin geçen yıl en çok okunan üçüncü haberi ise kendileriyle ilgili Twitter bilgisine dair haber olmuş. Dördüncü sıradaki haber de yine kendileriyle kurumsal haber diyebileceğimiz "mobile" haber aktarımı konusu. Ancak şimdi gelen beşinci sıradaki haberin direk cazla ilgili olduğunu söyleyebiliriz ki o da “2009 Playboy Jazz Festival” ile ilgili 1 Martta yayınladıkları haber olmuş ki bu haberi biz de yayınlamıştık, yani Playboy caz festivalinin hem içeriğini hem de ekonomik krize karşı -ki dergi kendisi de internet yüzünden krizde olmasına rağmen- festivallerini iptal etmeyişleri haberidir.

İlk beşi böylece sıralamışken bu noktada AAJ gibi dünyanın en ünlü ve tanınan, okunan caz sitesi de olsanız en çok okunan ilk beşteki haberinizde caz yine beşinci sırada yer bulmuş, bu ironik duruma dikkat çekmek lazım.

Peki, diğer sıralarda neler var? 6. sırada “Metallica Lions of Metal Thrashing with Purpose Still” isimli haber geliyor ki anladınız zaten ünlü metal grubu Metallica’nın turne haberi. Sırayla aktarmaya gerek yok, 12. sırada ECM’in “Fly-Sky & Country” isimli albümünün haberi var. Hemen arkasından 13. sırada sonbaharda Cemal Reşit Rey’e de gelen Dizzy Gillespie All Stars konser haberi mevcut. Örneğin Miles Davis’in 2009’da yayınlanan Miles Davis All- Stars: Broadcast Sessions 1958-59 isimli kaydı en çok okunan haberlerde kendisine 27. sırada yer bulabilmiş. Sonraki haberlerin büyük çoğunluğu elbette caz haberleri ve yılın gelişen haberlerini yeniden hatırlamak için güzel bir derleme oluşturmuş.

Cazkolik.com / 3 Ocak 2010, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.