Drum'n Bass Magazine Ocak-Şubat sayısı çıktı

Drum'n Bass Magazine Ocak-Şubat sayısı çıktı

İlk sayısını duyurduğumuz ve yayınlanmasından dolayı birer müziksever olarak çok memnun olduğumuz DrumBass Magazine Ocak-Şubat aylarını kapsayan ikinci sayısı ile bayilere dağıtılarak okurlarını beklemeye başladı.

 

İlk sayısıyla DR'ın en çok satanlar listesinde 3.sıraya kadar çıkarak başarılı bir sınav veren Türkiye’nin ilk davul ve bas konseptli dergisi, önemli bir açığı kapatmaya aday. Konserlerden kulis sohbetleri ile müzik dünyasından haberler veren, ne var ne yok köşesi, farklı müzik türlerinden seçilen iki aylık etkinlik rehberi, yurt dışı eğitim seçenekleri, myspace’ten yeni ya da keşfedilmemiş grupların tanıtımları gibi sayfalar bulabileceğiniz içeriği ve konsept dışı köşesindeki diğer enstrüman tanıtımlarıyla DrumBass Magazine, davul ve bas müzisyenlerinin yanı sıra tüm müzikseverlere hitap eden bir içeriğe sahip. Bu arada derginin internet sitesi de güncelleniyor. Bu sayıyla birlikte yeni hali ile karşınızda olacak drumandbassmagazine.com hergün uğrayıp gelişmeleri takip edebileceğiniz, ülkemizde yayınlanmayan eğitim kitap ve videolarını oylayıp getirtebileceğiniz bir site olacak. Dergide yazılı olan birçok materyale sesli ve görüntülü olarak ulaşıp indirebileceğiniz bir köşe de eklenecek.

 

Derginin yeni sayısı özellikle Akbank Caz Festivali kapsamında ülkemize gelen Hypnotic Brass Ensemble ve Trio 3 röportajları ile ilgi çekiyor. Eğitim bölümünde tanıtılan okulların yanı sıra yurt dışı deneyimlerini paylaşan müzisyenlerin hikayelerini de bulabileceksiniz. Yeni sayısındaki Özel Röportaj konuğu ise müzikseverlerin yakından takip ettiği Alper Yılmaz.

 

Mehmet Çağlar'ın hazırladığı Yerli Davul Üreticileri dosyasında ise ülkemizde üretilen davullar ve bu enstrümanların emekçi ustaları tanıtılıyor. Kayıt Günlükleri'nde Cem Tuncer yeni albümü Buddha's Groove'un kayıt hikayesini anlatıyor. Ron Carter ve Lenny White ile yapılan röportajlar, Festival İzlenimi'nde Joe Lovano ve Konser İzlenimi'nde Dave Holland, Cengiz Baysal'dan stil içi, yeni ürün tanıtımları, Mert Basscat Ertunç'tan bas fakültesi, Goremaster'dan heavy metal ve türevleri ve ayrıca ürün testleri de sayfalarda bulacaklarınız arasında.

 

Cazkolik.com / 14 Ocak 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.