> İzmir 8. caz afişi yarışması sonuçlandı...

> İzmir 8. caz afişi yarışması sonuçlandı...

 8. caz afişi yarışmasının birinciliğini Sinan Kapçak kazandı.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV)’nın 17. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişini belirlemek için açtığı "8. Caz Afişi Yarışması"Sinan Kapçak’ın çalışması kazandı.

İKSEV’in eğitim faaliyetleri içinde önemli bir yer tutan afiş yarışmasına bu yıl Türkiyenin çeşitli illerinden 137 tasarım katıldı. Doç. Dr. Hakan Ertep, Maksude Kılıç, Murat Türkay, Tayfun Çebi, Kutsal Lenger, Ayşe Tatari, Serdar Ongurlar, Filiz Sarper ve Ceyda Berk’ten oluşan seçici kurul Sinan Kapçak’ın afişini birinci seçti. Kurul 23 afişi de sergilenmeye değer buldu.

Halen Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve İstatistik Doktora programına devam eden Kapçak’ın ödülü 17. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açılış konseri öncesinde verilecek. Sergilenmeye değer görülen afişler de 2 – 16 Mart 2010 Tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Eserleri Sergilenmeye Değer Bulunanlar

Sinan Kapçak, Eylem Kuşcu, Berrin Bayramlar, Cemil Bilgiç, Koray Korkmaz,  Orçun Andıç,  Ferhan Dayıoğlu, Nurettin Selçuk Bağcı, Aykut Ağaçayak, Erhan Özden, Meryem Deveci, Meral Per, Gizem Tural, Songül Erdoğan, Mithat Zararsız,  Çağla Su Bakdur, Yasemin Çıkrıkçı, Seda Dalgıçoğlu, Emre Pakman, Murat Ertürk.

Bir yarışma iki festival...

8. Caz Afişi Yarışmasının seçici kurul toplantısı ilginç bir olaya sahne oldu. Seçici Kurul Erhan Özden’in afişini 24. Uluslararası İzmir Festivali’nin konseptine çok uygun buldu ve Özden’in afişinin 24. Uluslararası İzmir Festivali’nin afişi olarak kullanılmasına karar verdi.

Cazkolik.com / 16 Ocak 2010, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.