Latin müziğin popüler ismi Jon Secada yeni albümüyle geliyor...

Latin müziğin popüler ismi Jon Secada yeni albümüyle geliyor...

Geçtiğimiz ay Tito Puente Jr., ve orkestrasının İstanbul / İzmir konserlerini organize eden (yanılmıyorsak) Miami merkezli bir organizasyon şirketi olan ICTA (International Creative Talent Agency) bu yaz benzeri bir kaç konserle ortalığı hareketlendireceğe benziyor. Bu hareketliliğin bir örneği de 21-22 Mayıs tarihlerinde yine İzmir ve İstanbul’da latin popun doksanlı hatta seksenli yıllardan bu yana gözde isimlerinden olan Jon Secada ile gerçekleşecek.

Jon Secada yeni albümüyle caz sularında vokal yolculuğuna çıkmış. Dünyada da yayınlandığı günden itibaren kendi adına yeniden önemli bir çıkış yakalayan Secada yeni albümü "Expressions" adına düzenlenen "Ritmo Del Mondo" konserleriyle Türk müzikseveriyle buluşacak.

Bugün kırklı yaşlarının ortalarında olan müzisyen Küba doğumlu. 70 yılında ailesinin Miami’ye göç etmesiyle geleceğini Amerika da şekillendiren Secada’yı en çok Gloria Estafan ile birlikte yakaladığı büyük çıkıştan hatırlayacak müzikseverler.  Estefan’ın 1991 tarihli multi platin ödülü kazanan albümü "Into The Light"ta 6 parçanın söz ve müziklerini yazan Secada kendi adına ilk albümünü ise 1992 yılında yayınladı. R&B, latin pop karışımı bir soundla yayınlanan albüm tüm dünyada 6 milyon adetin üzerinden satarak muazzam bir ticari başarı yakaladı. Doksanların başlarında esas adı "Juan"ı mahkeme kararıyla değiştirerek Jon ismine dönen Secada bu kez 94 yılında 1 milyon adetin üzerinde satış başarısı yakalayan "Heart, Soul and Voice" isimli albümünü yayınladı. Bu, yayınladığı ikinci İngilizce albümüyken doksan başında ilk İspanyolca albümünü de ayrıca yayınlamıştı ünlü şarkıcı, ardından 95’de ikinci İspanyolca albümü geldi. İlk İspanyolca albümüyle Best Latin Pop Albüm Grammy’si kazanan Secada ikinci İspanyolca albümüyle bir kez daha Grammy kazandı, bu kez yıl 1997...

Özellikle doksanlı yıllarda Türkiyede de hatırı sayılır bir dinleyicisi olan Secada aradan geçen zaman içinde -en azından buralarda- eski popülaritesinde değilse de caz vokal olarak kaydettiği bu yeni albümü hem eski dinleyicilerinin hem de caz vokal dinleyicisinin iyice dikkatini çekecek gibi.

Secada’nın albümünü Cazkolik olarak biz dinledik, mellow tonda yorumlarla kaydettiği parçalarında kendine ait olan sesinin tınısını hemen ayırdedebiliyorsunuz.

Tarih: 21 Mayıs 2010, Cuma

Yer: İzmir, Mischa Live

Tarih: 22 Mayıs 2010, CumartesiYer: İstanbul, Mustafa Kemal Kültür Merkezi

Cazkolik.com / 27 Nisan 2010, Salı



 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.