Bayram asıl İstanbul’da güzel; Wallace Roney Nublu’da!

Bayram asıl İstanbul’da güzel; Wallace Roney Nublu’da!

Kim demiş bayram haftasında İstanbul’da caz da tatile girecek diye...

İşte Nublu 14 - 15 ve 16 Kasım günleri günümüz cazının usta isimlerinden Wallace Roney’i ağırlıyor. Kariyerine seksenli yıllarda Miles Davis’in grubunda ve himayesinde çalarak başlayan, 16 yaşında dahi caz çevrelerinin saygı duyduğu bir isme dönüşen, devamında kendi çizgisinin takibini sürdüren cazın usta isimlerinden Wallace Roney kendi kuşağının en saygın trompetçilerindendir. Miles ile kurduğu özel ilişkinin yanısıra önceki dönemlerin bir çok büyük ismiyle bir çok kez aynı sahnelerde çalmış, Tony Williams, Ornette Coleman, Art Blakey, Elvin Jones, Philly Joe Jones, Jay McShann, Sonny Rollins, Curtis Fuller, Dizzy Gillespie gibi efsanelerle aynı sahnelerin tozunu yutmuş şimdi kenside büyük müzisyen olma yolunda oldukça saygın bir mesafe katetmiştir.

Son albümü "If Only For One Night" çıktığından bu yana bir ayağı turnede olan Roney bu kez tatil haftasına denk gelse de Nublu İstanbul’da cazseverlerle buluşacak.

Tüm cazseverlerin yakın takipte olacağı bu 3 gün cazın son 25 yılında yetiştirdiği önemli ismini yakından dirlemek ve izlemek için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Cazkolik.com / 14 Kasım 2010, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.