2010 Mavi Nota Müzik Ödülü seçici kurulu belirlendi

2010 Mavi Nota Müzik Ödülü seçici kurulu belirlendi

Ülkemizdeki müzik türlerinin ulusal ve evrensel ölçütler açısından durumunu nesnel biçimde ortaya koymak ve bu müzik türlerinde emek harcayan sanatçılarımızın emeğini taçlandırmak düşüncesiyle yola çıkmış ve ilki 1994 yılında verilmiş bir müzik ödülüdür.

 

İlk yıllarda birkaç dalda verilen ve ön jüri ile seçme yapılarak belirlenen ödül, ülkenin giderek ağırlaşan ekonomik koşulları nedeniyle (Ankara’da Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın Onur Madalyası örnek alınarak) 2007 yılından itibaren tek ödül başlığı altında verilmektedir. Yani, ödülün anlamı bir bakıma dalında yılın sanatçısını belirlemektir.

 

2010 yılı Mavi Nota Müzik Ödülü ödül şartname gereğince Caz Müziği dalında verilecek olup ön jüride Caner Beklim, Füsun Levet, Hülya Tunçağ, Sevin Okyay ve Zuhal Focan’dan oluşmaktadır. Ön jürinin belirleyeceği 10 aday sanatçı gazetenin ana sayfasında ve yine şartnamede belirtilen süre kadar internet üzerinden oylamaya açılacaktır. En çok oyu alan sanatçı 2010 Mavi Nota Müzik Ödülü’nü kazanmış olacaktır. Ödül töreni 2011 yılı içinde belirlenecek bir tarihte Trabzon’da düzenlenecektir.

 

Cazkolik.com / 28 Aralık 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.