The Gypsy Devils Orchestra cazdan klasiğe geleneksel roman şarkılarına uzanan repertuvarla 1 Mayıs`ta CRR`de!

The Gypsy Devils Orchestra cazdan klasiğe geleneksel roman şarkılarına uzanan repertuvarla 1 Mayıs`ta CRR`de!

Dinlediğiniz müzik The Gypsy Devils Ochestra`nın geçen yıl yayınladığı "Adagio & Furioso" isimli albümünde yorumladığı İtalyan besteci Nicola Paganini`nin 24 numaralı ünlü Capricciozo`sudur.


Slovak, Rus, Macar, Yunan,Yahudi ve Roman geleneksel şarkılarından caza, operetlerden film müziklerine çeşitlemeler yaparak geleneksel müzikleri hiç alışılmadık sürprizlerle dünyaya ulaştıran The Gypsy Devils Orkestrası ardı ardına albümleriyle platin plak satışlarına ulaşan ve başarısını her geçen gün artıran bir orkestra olarak dev plak şirketi Supraphon ile yaptığı yepyeni anlaşma sayesinde tüm dünyada bir marka haline geliyor.

Berlin Filarmoni Konser Salonu’ndaki müthiş performaslarıyla adından sözettiren, Fransa`dan Güney Kore`ye, İngiltere`den Kanada’ya en prestijli sahnelerde konser veren grup yepyeni albümleri “Adagio & Furioso“nun tanıtımı için çıktıkları dünya turnesi kapsamında çigan müziğinin en iyi örneklerini sunuyor olacak.

Müzik eleştirmenlerine göre dünyadaki en iyi orkestralardan biri olan, çıkardıkları albümler ile birçok Platin plakla ödüllendirilen ve Slovak Müzik Akademisinin verdiği 3 Grammy ödülü bulunan The Gypsy Devil Orkestrası Sarközi liderliğinde muhteşem bir repertuvar ile 1 Mayıs`ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda.

The Gypsy Devils Hakkında

Gypsy Devils 2007’de hepsi klasik müzik eğitimi almış sekiz müzisyen tarafından kuruldu. Kısa sürede en meşhur Slovak çingene orkestrası haline gelen grup Ernest Sarközi’nin cymbalo`su, eşi Silvia’nın viyolonseli ve klarnet ustası Zoltan Grunza’nın performansıyla kısa sürede şöhretini Slovakya sınırlarının dışına taşıdı.

Bugüne kadar Amerika dahil onlarca ülkenin en ünlü ve prestijli sahnelerinde konserler verdi. Londra’daki Royal Opera`dan Münih’te Hans Max Saal sahnesine dünyanın en ünlü sahnelerine çıkan orkestra, aynı zamanda dünyaca ünlü isimlerle sahnede işbirliği yaptı.

`The Gypsy Devils` büyük orkestralar, besteciler, şarkıcılar ve müzisyenlerle sahneye çıktı. Çingene müzikleri denince akla ilk gelen Gipsy Kings bunlardan sadece biri. Flamenko grubu Bettina Castano’dan Bratislava Senfoni Radyo Orkestrası`na kadar sahnede müthiş birlikteliklere imza attılar.

The Gypsy Devils tüm dünyada ses getiren sahne performanslarının dışında bugüne kadar platin plak satışlarına ulaşmış t3 stüdyo albümüne sahip bulunuyor. Son 3 yılda 500’den fazla konser veren orkestra Avusturyalı piyano virtüözü Paul Gulda ile gerçekleştirdikleri “Haydn à la Zingarese” projesiyle de klasik müzikseverlerden tam not aldı. Bu başarılı işbirliği Paul Gulda ile çıktıkları Almanya turnesinin ardından Franz Liszt’e adadıkları bir gösteriyle ile devam etti.

Konserin biletleri Biletix`de! Biletix Çağrı Merkezi 0 216 556 98 00

Cazkolik.com / 25 Nisan 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.