"Beni mutlu edecek olan paran değildir, Ölürken kalbimde bir el olsun istiyorum" diyen ZAZ Akbank Caz Festivali`ne geliyor.

"Beni mutlu edecek olan paran değildir, Ölürken kalbimde bir el olsun istiyorum" diyen ZAZ Akbank Caz Festivali`ne geliyor.

ZAZ deyince akla hemen "Je Veux"nün gelmesi kaçınılmaz ama biz size aynı albümden başka bir parçayı, "Le Long De La Ruoute"u dinletmek istedik.


İstanbul sonbaharlarının caz zirvesi Akbank Caz Festivali ilk bombasını patlattı. "Beni mutlu edecek olan paran değildir / Ölürken kalbimde bir el olsun istiyorum" diyerek milyonların kalbini bir anda çalan yeni fenomenimiz ZAZ`ın 21. Akbank Caz Festivali`nde sahne alacağı açıklandı.

Sesi ve şarkılarıyla 21. yüzyılın Edith Piaf`ı tanımlamalarının yakıştırıldığı ZAZ 2010 yılında Avrupa`nın en beğenilen Fransız şarkıcısı seçildi. 22 Ekim 2011, Cumartesi gecesi Lütfi kırdar Kongre ve Sergi Sarayı`nda sahne alacak ZAZ 1980 tarihinde Fransa`da dünyaya geldi. Beş yaşından itibaren müzik teorisi, keman, piyano, gitar ve koro şarkıcılığı dersleri alarak müziğe başlayan ZAZ Bordeaux`ya taşındığında "Fifty Fingers" isimli blues grubuyla sahne hayatına adım attı. 2009 yılında Paris`te gerçekleştirilen "Generation Reservoir" isimli yarışmada birincilik kazandı. 10 Mayıs 2010`da kendi yazdığı ve söylediği şarkılardan oluşan ilk albümünü yayınladı. Sony Müzik tarafından ülkemizde de yayınlanan albümü ile büyük beğeni topayan ZAZ, 2010 yılında Fransa`da ve Avrupa`da "En Beğenilen Fransız Şarkıcı" ünvanının sahibi oldu.

Akbank Caz Festivali yönetimi hareketli geçeceği belli yaz aylarında ZAZ ismini bugünden açıklayarak taktik rekabet manevrasıyla müzikal gündemin kendine ait kulvarında şık bir çıkış yapmış oldu.

Cazkolik.com / 17 Haziran 2011, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.