Caz Kalpli... 18. İstanbul Caz Festivali 30 Haziranda başlıyor

Caz Kalpli... 18. İstanbul Caz Festivali 30 Haziranda başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 30 Haziran Perşembe akşamı gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor.

 

18. İstanbul Caz Festivali, 19 Temmuz tarihine kadar aralarında Paul Simon, Herbie Hancock, Marcus Miller, Jamie Cullum, Natalie Cole, Randy Crawford ve Amadou Mariam gibi dünyaca ünlü isimlerin bulunduğu üçyüzü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı yirmibeş farklı etkinlik mekânında ağırlayacak. Festival, “Caz Kalpli İstanbul” temasıyla festival seyircisinin kalbini 20 gün boyunca cazla dolduracak.

 

18. İstanbul Caz Festivali, ilk hafta sonuna hızlı girecek. Festival, 1 Temmuz Cuma akşamı iki ayrı mekândaki konserlerin ardından 2 Temmuz Cumartesi akşamı, geçen sene ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Tünel Şenliği’nin ikincisinde, daha da coşkulu programıyla, Tünel ve Galata bölgelerinde “festival içinde festival” yaratacak.

 

İstanbul Caz Festivali’nde 1 Temmuz Cuma akşamı Aya İrini Müzesi’nde saat 20.30`da başlayacak "Ustalarla Buluşma" serisinin bu yılki konukları ünlü perküsyoncu Mısırlı Ahmet, klasik Hint müziği ve caz dünyasının önemli isimlerinden, tabla üstadı Zakir Hussain ve Hint klasik müziğinin en genç ustalarından kabul edilen sitar virtüözü Niladri Kumar olacak.

 

Festivalde aynı gece saat 22.00’de “Get Out Of Your Lazy Bed" ve "Half a Minute" gibi hit şarkılarıyla tanınan ve özellikle 80’li yıllardaki başarılı çalışmalarıyla caz pop türünün önde gelen gruplarından biri olan Matt Bianco, İstinyePark’ta müzikseverlerle buluşacak. 1983 yılındaki kuruluşundan bu yana yeni pop-caz türünün diğer temsilcilerinden, Sade, Everything But the Girl ve The Style Council gibi topluluklarla aynı sahneyi paylaşan Matt Bianco, 1 Temmuz Cuma akşamı dinleyicilere enerjik ve eğlence dolu bir gece yaşatacak. İstinyePark sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserde topluluk Matt Bianco, vokaldeki Mark Reilly, keyboard’da Mark Fisher, davulda Tony Mason, basta Nick Cohen, gitarda Tony Remy, saksafon ve flütte Andrew Ross, trompette Simon Finch ve geri vokallerde Hazel Sim ile Weston Foster’dan oluşan kalabalık bir ekiple izleyicilerle buluşacak.

 

 

“Festival içinde festival”: Tünel Şenliği’nde 1 biletle 26 farklı mekanda 32 konser

 

 

İstanbul Caz Festivali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Tünel’i şenlik alanına çevirecek! Festivalin ilk hafta sonunda, 2 Temmuz Cumartesi akşamı düzenlenecek Tünel Şenliği’yle festival, kentin kültür - sanat yaşamının nabzının attığı Beyoğlu, Tünel, Asmalımescit, Şişhane ve Galata bölgesinde bir kez daha “festival içinde festival” yaratacak.

 

Coca-Cola ve Vodafone eş-sponsorluğu, Hollanda Konsolosluğu ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle 2 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak şenlik, Beyoğlu ve Galata bölgesinde sokaklarda ve değişik mekânlarda ücretli ve ücretsiz konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler ve ikramlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. Tünel Şenliği’nin ayrıntılı programı ve Beyoğlu sokaklarının kalbindeki konser mekânları, gece boyunca Tünel Şenliği haritası üzerinden takip edilebilecek.

 

Galata ve Tünel’de kurulacak iki ana sahnedeki ücretsiz konserlerle bütün bölgede bir festival atmosferi yaşanırken gece boyunca seyirciler Salon, Nardis Jazz Club, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi, The Marmara Pera Cafe, SALT Beyoğlu, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Pera Palace Hotel, Arte İstanbul, Alt ve Indigo gibi değişik mekânlar ve sahneler arasında mekik dokuyarak, birbirinden farklı etkinliklere katılacak.

 

Tünel Şenliği kapsamında farklı mekanlarda gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Okay Temiz, Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü, Neil Cowley Trio, The Souljazz Orchestra, Mdungu, East Park Reggae Collective, Grooveheadz, Elif Çağlar, Emir Ersoy, Kolektifistanbul, Jehan Barbur, Gevende ve BÜMK Caz Korosu gibi isimler yer alıyor. Şenlik programında Original Pinettes Brass Band’in sokak ve tramvay konserlerinin yanı sıra, Genç Caz gruplarının da (Sanat Deliorman Quartet ve Eren Noyan Quartet) konserleri, Galata Ritimhanesi’nde gerçekleşecek ritim atölyesi çalışması gibi etkinlikler bulunmakta. Ayrıca Tünel Şenliği boyunca bölgedeki önemli kültür sanat mekânlarından Arter ve Borusan Müzik Evi ve müzik mağazası Lale Plak da geç saatlere kadar açık olacak.

 

Tünel Şenliği sırasında aynı zamanda çeşitli DJ performanslarının da yer alacağı çok sayıda parti de gerçekleşiyor. Radikal Gazetesi Kültür Sanat Bölümü yazarlarının hazırladığı özel bir DJ setinin yanı sıra, Radyo Eksen DJ’lerinin partisi ve Size Magazine tarafından düzenlenecek “It Does Matter” da bu partiler arasında. Bir diğer önemli etkinlik ise Yavuz Baydar ve Görgün Taner’in arşivlerinden seçtikleri özel kayıtlara yer verecekleri DJ seti olacak.

 

 

Tünel Şenliği biletleri nerede ve ne kadar?

 

 

Şenlik kapsamındaki tüm mekânlara serbest giriş imkânı verecek bilet fiyatları tam 35 TL. Tüm etkinliklerin yanı sıra Tünel Şenliği’ne özel olarak kapılarını açacak Hollanda Konsolosluğu Bahçesi’nin yanı sıra Pera Palace Hotel’deki konserlere de giriş hakkı sağlayacak “Sınırsız Şenlik” bileti ise 50 TL. olacak.

 

Tünel Şenliği biletleri, BİLETİX satış noktaları, BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00) www.biletix.com ve İKSV merkezinin yanı sıra 2 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’den itibaren, Tünel ve Galata meydanlarındaki Şenlik Buluşma Noktaları ile Nardis Jazz Club, Alt ve Salon’un girişlerinde kurulacak değişim noktalarından bileklikler teslim alınabilir. Tünel Şenliği boyunca Muammer Karaca Tiyatrosu, Nardis Jazz Club ve Salon’da bilet satışları devam ediyor olacak.

 

19 Temmuz’a kadar devam edecek 18. İstanbul Caz Festivali’ndeki tüm konserlerin biletleri Biletix satış kanalları ve İKSV’nin (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane, 10.00–18.00 saatleri arasında) yanı sıra Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenecek konserlerin öncesinde, 15.00’ten itibaren mekanda kurulacak gişeden alınabilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerlidir.

 

18. İstanbul Caz Festivali program kitapçığı İKSV’den ve Biletix satış noktalarından temin edilebilir.

 

Cazkolik.com / 28 Haziran 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.