Sarp Maden'in üçüncü albümü "Durgun Sular" dinleyeni tazeleyen bir meditasyon

Sarp Maden'in üçüncü albümü "Durgun Sular" dinleyeni tazeleyen bir meditasyon

Son günlerini yaşadığımız 2011 yılının en güzel hediyelerinden birini Sarp Maden yayınladığı yeni albümü Durgun Sular ile verdi. Müziğinin organik bir süreçten geçtiği belli usta gitaristin özellikle yeni besteler anlamında içine girdiği olgunluk tüneli müzikseverleri memnun eden geri dönüşe tekabül ediyor. Durgun Sular iç yoğunluğunu tevekküle dönüştürmeyi başarmış bir müzisyenin iç barışma hali gibi. Engin Recepoğulları`nın saksofonu yoğun soyutlama ve doğaçlama eşiğini mükemmel aşıyor. Şimdiye kadar ondan duyduğumuz en özel seslere sahipler sanki.

 

Egenin iç kıyılarında sabahın çok erken saatlerini hatırlayın, tan ağarmak üzere, sahil sessiz, gözlerinizi denize çevirdiğinizde yüzeyin pürüzsüzlüğünde ürküten durgunluğu farkedersiniz, denizden havalanan kuşun kanadının suya çarpan sesi beyninizin içinde binlerce tona dönüşür, öylesine bir sessizlik... Sarp Maden işte ordaki durgun suların iç yalıtımında yapmış müziğini. Kapaktaki görselde buna işaret ediyor sanki.

 

Albüm çıkışı haberinden albüm yazısı yoğunluğuna geçmeden noktayı koyalım ama umalım ki ilk fırsatta Cazkolik`te enine boyuna yazmış ve bizzat Sarp Maden`in kendisinden dinlemiş olalım, tadına varalım. Koşturup durmanın kahrediciliğini bize hatırlatan durgun cümlelerin endişelerimizle örtüşmesini keşfedelim.

 

Kalan Müzik`ten yayınlanan albümü tüm müzik marketlerde bulmak mümkün.

 

Cazkolik.com / 05 Aralık 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.