Bach, Before and After (and always); Bach Günleri bütün yıla yayılan konserleriyle artık hep bizimle.

Bach, Before and After (and always); Bach Günleri bütün yıla yayılan konserleriyle artık hep bizimle.

Yaz aylarının en çarpıcı etkinliklerinden "Ramazanda Caz" günlerini düzenleyen HEP Productions`ı bilenler firmanın daha da eski etkinliği Bach Günlerini`de yakından bileceklerdir. Firma, gerçekten ciddi sayıda izleyiciye sahip Bach Günleri`ni bundan böyle yılda bir kez düzenlenen etkinlik formatından çıkarıp her ay en az iki etkinlikle yıl boyu devam eden etkinlikler zincirine çevirme kararı aldı. Bu demektir ki her ay en az iki güzel konser müzikseverleri bekliyor olacak.

 

Cazseverler de gayet iyi biliyordur ki Bach besteci olarak caz müzisyenlerinin en çok hayranlık duyduğu ve bir çoğunun yorumlamaktan büyük zevk aldığı, bir amaç haline getirdiği, bir çok eleştirmen tarafından doğaçlamanın dünya üstündeki ilk isimlerinden biri olarak kabul edildiği, gelecek yüzyıllardaki caz müziği de dahil müziği genel anlamda derinden etkilemiş bir klasik müzik dehasıdır. Caz bakımından da yüzyıllar öncesinden gelen böylesine derin etkiyi doğrudan müziğin kendisinden dinlemek pek çok cazsever içinde benzersiz bir deneyim olacaktır.

 

Yine Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından düzenlenecek ve her ay iki konserle müzikseverleri ağırlayacak olan “Bach, Before and After”, Bach’ı, öncesi ve sonrasına ait repertuvarla birlikte sunacak. Aralıktan Mayısa değin sürecek “Bach, Before and After”, olağan akşam konserlerinin yanı sıra, efsanevi piyanist Vladimir Horowitz’e atfen Horowitz Saati konserlerini de içerecek. Horowitz, konser kariyerine 12 yıllık bir ara vermiş, ardından sadece Pazar günleri saat 16.00’da verdiği konserlerle sahnelere geri dönmüştü. Gün ve saat konusundaki bu titizliğini şöyle açıklıyordu Horowitz: “Büyük şehirlerde seyirciler bütün gün çalıştıktan sonra bitkin düşerler. Kocalar, New-York, Chicago, Los Angeles gibi büyük şehirlerin berbat trafiğinde saat altıdan sonra eve gelebilirler. Konser sekizde başlayacaktır, karıları onları kapıya iteklerler: ‘Haydi konsere, haydi, saat altı buçuk, yedi oldu.’ Sonunda bitkin, tükenmiş gelirler konsere ve uyurlar.”

 

Horowitz’in mizahını ve tercihini esin kaynağı edinen “Bach, Before and After”, aylık konserlerinden birini şehrin yorgun çalışanlarına ayırarak bir yenilik başlatacak.

 

Aralık ayının konser programında kemancı Laura Vikman ve çellist Aleksander Rudin yer almakta. St. Antuan Kilisesi`nde düzenlenecek ilk konserde Vikman Bach’ın sonat ve partitalarını seslendirecek, Rudin’in programında ise Bach’ın solo suitleri ve bazı sürpriz eserler bulunmakta. İkinci konser ise bir Horowitz Saati konseri olacak ve Pera Palace Hotel, Grand Pera Salonu`nda düzenlecek. Rudin’in piyano da çalacağı bu konserde izleyicilere müziğin yanı sıra sıcak şarap da ikram edilecek.

 

Ayrıntılı bilgi için: 0 212 249 18 39
www.heproductions.com
info@heproductions.com
www.bachbeforeandafter.com

 

Cazkolik.com / 07 Aralık 2011, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.