Sumru Ağıryürüyen ve Anıl Eraslan`ın insas sesi-viyolonsel diyaloğuna dayalı albümleri Sert sessizler yayınlandı.

Sumru Ağıryürüyen ve Anıl Eraslan`ın insas sesi-viyolonsel diyaloğuna dayalı albümleri Sert sessizler yayınlandı.

Bir süre önce birlikte verdikleri konserlerle müzikseverlerin oldukça beğenisini kazanan Sumru Ağırürüyen ve Anıl Eraslan`ın bir süredir hazırladıkları ve merakla beklediğimiz projeleri albüme dönüştü ve geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Sumru Ağıryürüyen`in sesi ve ve Anıl Eraslan`ın viyolonselinin iki ayrı enstrüman olarak karşılıklı etkileşim içinde olduğu kaydın adı Sert Sessizler ve çalışma ikilinin birlikte yayınladığı ilk albüm. Baykuş Müzik tarafından yayınlanan kayıt ses ile viyolonselin karşılıklı etkileşimini içeren ülkemizde yayınlanmış ilk duo ve serbest doğaçlama çalışması olma özelliği taşıyor. Bu açıdan iki başarılı müzisyen hayli sıradışı bir çalışmaya imza atmşlar.

On dört parçanın yer aldığı albümde ikilinin özgür doğaçlamaya dayalı diyaloglarını, basit melodiler, gürültüler, organik yapılar ve ritmik sorgulamalar şekillendiriyor. Aynı zamanda, geleneksel ezgiler ve müzisyenlerin kendi besteleri de kimi zaman bunlara eşlik ediyor. Albüm, özgür doğaçlama açısından giderek önemli bir merkez haline gelen İstanbul’da, insan sesi ve viyolonsel kullanımı açısından da bir ilki temsil ediyor.

J.S Bach’ın Saraband dansı üzerine yapılan doğaçlama ve Rodoplar’dan anonim bir Bulgar halk şarkısı olan “Çereşko çorna vişniçko” dışındaki tüm parçalar, Sert Sessizler tarafından kayıt sırasında doğaçlanarak bestelendi.

Çalışmalarını Fransa - Türkiye hattında sürdüren Anıl Eraslan ile farklı tarzların tanınmış sesi Sumru Ağıryürüyen’in verimli müzikal birliktelikleri 2009’a dayanıyor. Hem kendi sesleriyle hem de hem de kendilerini kuşatan dünyadan ilham aldıkları seslerle kendi varoluşlarını tamamlayan ikili, ilk çalışmalarını 2010’da İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi (ISCMS) etkinlikleri çerçevesinde, Eminönü Üstgeçidi’nde kentin sesleriyle söyleşerek sergilediler. Yankı uyandıran bu etkinliğin ardından yurtiçi ve yurtdışında çeşitli festival ve konserlerde yer aldılar ve farklı alanlardan müzisyenlerle birlikte “Nâzım’a Doğru”, “5” gibi projelere imza attılar. İkili aynı zamanda farklı alanlarda atölye çalışmaları gerçekleştirmektedir.

Albüm hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için:
www.sertsessizler.com
www.anileraslan.com
https://www.facebook.com/pages/Sumru-Agiryuruyen/123209610524

Sert Sessizler albümünün videolarına ulaşmak için:
http://vimeo.com/38859631
http://www.youtube.com/watch?v=9OMXb7KlQFk

İletişim için:
srtssszlr@gmail.com

Cazkolik.com / 05 Haziran 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.