Selen Gülün`ün `Başka` şarkıları Salon`u dolduran caz dinleyicisinden yoğun ilgi gördü.

Selen Gülün`ün `Başka` şarkıları Salon`u dolduran caz dinleyicisinden yoğun ilgi gördü.

Selen Gülün`ün yeni albümünün tanıtım konseriyle ilgili 16 Şubatta yayınladığımız haberin fikri takibine devam ediyoruz. Önceki haberi aşağıda (fotoğrafların altında) okuyarak konser öncesini öğrenebilir böylece konser sonrası notlara eklenen fotoğraflarla haberin tümünü bir arada görme imkanı olur.

Yeni albüm tanıtım konserine caz dinleyicisinin ilgisi yoğundu...

Uzun zamandır heyecanla konsere hazırlanan Selen`in `Başka` gecesinde Salon tıklım tıklımdı, hatta üst katta öyle... Üstelik, kendisi de çok heyecanlıydı, zaten konuşmasında itiraf etti, bu heyecanı özlemiş belli ki, aslında son sıralarda az konser vermedi, demek ki albümle ilgili beklentinin yarattığı adrenalin etkili olmuş...

* * *

Konser sırasında başlayıp gece boyu atılan twitlerden dahi izleyicilerin şarkıları ne kadar beğendiğini takip etmek mümkün oluyordu. Daha ilk geceden caz dinleyicisi `Başka` ile ilgili geçer notu verdi ama yine de albümü elimize alıp, playera koyup şöyle uzun uzun dinlemenin tecrübesi ayrı.

* * *

Konser `Başka` albümüyle ilgili tanıtım gecesi olsa da bir önceki vokal albümü Sürprizler`den de sevilen Pia ve Sürprizler gibi bir iki parça seslendirdi. Konserin açılışını ise yeni albüme adını veren `Başka` ile yaptı, hemen ardından gelen şarkı ise `Senden Başka` idi. Albümün orijinalinde gitarda Cenk Erdoğan`ın eşlik ettiği (konserde yoktu) `Kimbilir`, `Bütün Bunlar`, `Yalan Dolan`, `Bırak Gitsin`, `Sadece` (ki aslı albümde bol vokali olan bu çalışma konserde tek vokal kendisi seslendirdi), Elif Çağlar Muslu ile birlikte söylediği `You Star` ve `Kucakla`, `Başka` albümünden yansıyan şarkılar oldu.

* * *

Sahnede piyano ve vokalde Selen Gülün`e saksofonlarda Tamer Temel ve Serhan Erkol, elektrik basta Demirhan Baylan, davulda Cengiz Baysal (Bir ara Ediz Hafızloğlu da davula oturdu) eşlik ettti.

(Fotoğraflar için Leyla Diana`ya teşekkürler.)

Cazkolik.com / 20 Şubat 2013, Çarşamba






(Konser öncesi haberi) Selen Gülün`ün müzikte bir çok özelliği bir arada yürütmek gibi bir başarısı var, hepsi de müzikle ilgili özellikler; Piyanist, eğitmen, besteci, söz yazarı, şarkıcı... Bu listeye belki başka şeyler de ekleyebilirsiniz, biz ise bunlara bir de `çok çalışkan`ı eklemek istiyoruz. Türkiye de üretilen caz müziğinin yıllık hasılatında Selen`in tek başına ciddi katkısı var. Daha bir ay önce ülkemizde az yapılan çalışmalardan birini gerçekleştirerek Blue Band adını verdiği 10 kişilik orkestrasıyla Borusan`da çok hoş bir konsere imza attı. Yıllar önce yaptığı besteleri orkestra için yeniden düzenleyerek ele aldığı bu çalışma önemli bir başlangıç, Türkiye`nin caz tarihine imzasını atacak denli önemli bir topluluk olabilir. Bu orkestra konsepti elde var bir ama Selen`in gündeminde şimdi `Başka` bir gündem var...

Şimdi 19 Şubat akşamı Salon`da bizi bekleyen yeni bir albüm tanıtım konseri var...

Kendi bestelerinden oluşan yeni şarkıları "Başka"

adı altında bir araya getirdi...

Selen Gülün kariyerinde ikinci kez `şarkılı` albüm yayınlamaya hazırlanıyor. İlki 2006 yılında `Sürprizler` adıyla çıkmıştı. Sadece caz çevresinden değil geniş müzik çevresinden de önemli ilgi görmüştü `Sürprizler`. Aradan geçen zaman içinde sayısız konser ve etkinliklerin içinde bulundu, yeni albümler yayınladı ama bir yandan içinde kendi kendine söylediği şarkıları demek ki yeni bir albüm dönüştürme hayal varmış. İşte, 19 Şubat akşamı önce kendi kendine mırıldandığı yeni şarkıları bu sefer dinleyicilerine söyleyecek.

Bize ulaşan ilk bilgilere göre `Başka`da şarkı formatının çok dışına çıkmadan ama kendi içinde farklılıklar barındıran, uzun sololar yerine küçük `improvize` geçişlerin süslediği bir kayıt olmuş. Albümün kaydını kurucusu olduğu (ki bu stüdyo da yeni çalışmalarından biri) Müzik Evi stüdyosunda kaydetmiş. Güzel caz albümleri yayınlayan Lin Records`tan Mart başında yayınlayacağı albümüm tüm hazırlıkları bitmiş durumda. Kayıtlarda Gülün’e İmer Demirer, Cengiz Baysal, Ediz Hafızoğlu, Demirhan Baylan, Cenk Erdoğan, Ozan Musluoğlu, Elif Çağlar Muslu, Tamer Temel, Serhan Erkol, Siney Yılmaz ve İstanbul Klasik Dörtlüsü gibi Türkiye’nin dalında en yetkin müzisyenleri eşlik etmiş.

Albüm yayınlanmadan konser var...

`Başka` dinleyicisiyle ilk kez 19 Şubat akşamı İKSV`nin Salon sahnesinde dinleyicisiyle buluşacak. Biz de orada olup hem yeni şarkıları dinleyeceğiz hem de albüm heyecanına tanıklık edeceğiz. Konserde Gülün`e saksofonlarda Serhan Erkol ve Tamer Temel, elektrik basta Demirhan Baylan, davulda ise Cengiz Baysal eşlik edecek ve olup biten her şeyi hemen ertesi gün yine Cazkolik`te okuma şansınız olacak.

Cazkolik.com / 16 Şubat 2013, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.