Müzik dünyası zamansız ve üzücü bir vefat haberiyle sarsıldı; Mehmet Uluğ`u kaybettik

Müzik dünyası zamansız ve üzücü bir vefat haberiyle sarsıldı; Mehmet Uluğ`u kaybettik

Her yıl kayıplarla anılır ama bu sene daha da kötü bir yıl geçiriyoruz. Üst üste sevdiğimiz bir çok insanın ölümü haberiyle nerdeyse hergün sarsılıyoruz. Bugün gelen son haber Türkiye`deki müzik fotoğrafının en önemli kahramanlarından biri, Babylon ve Pozitif gibi markaların yaratıcılarından, Akbank Caz Festivali`nin kurucu isimlerinden, uluslararası ve yerel bir çok festivalin ya fikir babası ya da uygulayıcısı ama mutlaka bir şekilde imzası olan çok önemli bir vizyonerini; Mehmet Uluğ`u kaybettik.

 

Sevgili Mehmet Uluğ ile en son geçen yaz İstanbul Caz Festivali`nin Tarabya`daki lansman gecesinde uzun uzun konuştuk. Cazdan, festivalden, Akbank Caz Festivali`nin Ekim ayında gerçekleşen festivalinde neler olacağından konuştuk. Hep en sona sakladığı sürpriz bir sırrı varmış gibi biraz mahcub gülümsemesiyle konuşurdu. Takip eden günlerde, mesela Akbank Caz Festivali`nin basın toplantısında hepimiz onu aradık ama doğrusu sağlığına ilişkin kötümser ihtimallerin üzerinde hiç durmamıştık. Gerçi hastalığına dair bilgimiz vardı ama yine onu hep görmeye, konuşmaya, şakalaşmaya alıştığımız gibi yine göreceğimizi umuyorduk... Olmadı... Şu anda, gözümüzün önündeki son fotoğraf Boğaz`ın emsalsiz manzarasına sırtını dayamış hınzır ve zekice gülümseyen bir insan... Ruhu şâd olsun...

 

Başta ailesine ve yakınlarına, Babylon ve Pozitif`teki arkadaşlarımıza, müzik camiasına, hepimize başımız sağolsun diyoruz.

 

Cazkolik.com / 20 Kasım 2013, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.