Caz Sertifika Programı başlıyor

Caz Sertifika Programı başlıyor

Bahçeşehir Üniversitesi geçen sene caz eğitimi konusunda başlattığı öncü girişiminin ilk yıl sonuçlarını tüm cazseverleri heyecanlandıracak bir başarıyla sonuçlandırdı. Geçen sonbahar Baki Duyarlar yönetimindeki Gençlik Caz Orkestrası`nın Beşiktaş kampüsündeki konserini izlediğimizde caz eğitimi konusunda başlatılan işin çapının aslında ne kadar büyük bir potansiyele işaret ettiğini de kendi gözlerimizle görmüş olduk.

 

Yetenekli öğrenciler, hepsi işinin ustası eğitmenler ve idealist bir yönetici ekiple birlikte bir kaç aylık bir deneyimin dahi ne kadar önemli bir potansiye içerdiğini hepimiz bir kez farkettik. Geçen sene alınan başarılı sonuçlar bu yıl Mart ortası başlayacak yeni dönem çalışmaları içinde ayrı bir moral olduğuna, heyecan verdiğine eminiz.

 

BAUART yeni dönem Caz Okulu Sertifika Programı Mart ortası başlıyor

 

Caz müziğini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve sevdirmek amacıyla 2013 Ocak ayında ilk öğrencilerini kabul eden programda uluslararası tanınmışlığa sahip müzisyenler caza gönül verenlerle yeniden bir araya geliyor. Piyano, gitar, bas, trompet, saksafon ve davul eğitimlerinin yanı sıra vokal bireysel ve vokal atölye eğitimlerini de barındıran Caz Okulu`nda ders verecek isimler arasında Baki Duyarlar, Şevket Akıncı, Sibel Köse, Başak Yavuz, Kağan Yıldız, Şenova Ülker, Tamer Temel, Ferit Odman, Güç Başar Gülle ve Uraz Kıvaner gibi müzisyenler yer alıyor. Eğitim programı sonunda katılımcılara sertifikanın da verildiği "Caz Okulu"nda tüm öğrencilere yönelik armoni, solfej, kulak, caz tarihi, ritmik çalışmalar veya ensemble, müzik dinleme ve analizi gibi genel müzik teorisi ve performans dersleri veriliyor. 5 saatlik bir ortak ders programı ve bire bir 1 saatlik özel enstrüman dersi ile birlikte haftada 6 saat ve ayda toplam 24 saatten 5 ay sürecek eğitimler, Bahçeşehir Üniversitesi`nin Galata Yerleşkesi`nde veriliyor. Beş aylık eğitim dönemi süresince öğrenciler sahne performanslarını geliştirmek üzere Nardis, Nublu gibi Türkiye`nin önde gelen caz sahnelerinde resitaller veriyorlar.

 

BAUART Caz Okulu öğrencilerle buluşmaya devam edecek

 

Derslerin ağırlıklı olarak haftaiçi akşam 19-22 saatleri arası ve haftsonu tercihan Cumartesi veya Pazar günleri yapıldığı Caz Okulu`nda verilen dersler caz tarihinden caz aranjman bilgisine, karşılaştırmalı doğaçlama çalışmalarından ensemble veya ritmik çalışmalara, bire bir özel enstrüman derslrine kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor. Bu dersler içerisinden haftada 6 saatlik paket sertifika programı veya bu derslerden bir veya birkaçını seçmek mümkün. Ayrıca tek tek ders ücretleri için de koordinatörlükten bilgi almak gerekiyor.

 

BAUART Caz Okulu bünyesinde gerçekleşen diğer etkinlikler

 

Geçen sene eğitim süresi kapsamında ve sonrasında Caz Okulu çevresinde gerçekleşen diğer etkinlikler de dikkat çekici. Donovan Mixon, Dave Allen, Amy London, Roni Benhur, Maucha Adnet ve Duduka de Fonseca gibi dünyaca ünlü ve bir kısmı ülkemizde yaşayan müzisyenlerle yapılan workshoplar, yine geçen sene yayınlanan Tamer Temel`in "Bir Kedi Kara" albümünün BAUART logosu ile yayınlanması, Bahçeşehir Üniversitesi Konserler Dizisi kapsamında Kemenjazz, Başak Yavuz, Tamer Temel albüm lansman konserleri, Sibel Köse ve Yeşim Pekiner`in kendi beşlileri ve Çağıl Kaya Band`ın konserler vermesi, Amerika`nın Washington Türkiye Büyük elçiliğinde Ahmet Ertegün anısına düzenlenen gecede BAUART Caz Okulu ve Türk Müziği Birimi ile East in Jazz Project konseri gibi önemli etkinlikler bu sene çok daha fazlasının gerçekleşeceğinin adeta habercisi.

 

Cazkolik.com / 26 Şubat 2014, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.