İlk kez düzenlenen alternatif müzik ödülleri 17 Mart akşamı sahiplerini bulacak.

İlk kez düzenlenen alternatif müzik ödülleri 17 Mart akşamı sahiplerini bulacak.

Müziğin gelişimini yaşanırken öngörmek kolay değil. Bugünden geçmişe bakınca rahat analiz yapabiliyoruz, örneğin, yetmişlerin punk müziğinin seksenlerde filizlenen `alternative music`in temelini oluşturacağını kim öngörebilirdi ki... Cazın tarihinde öyle ya da böyle bir çizgi üzerinde ilerleyebiliyorsunuz özellikle yetmişler ve seksenlerden sonra popüler müzikler ve rock çok farklı ve `alternative` eğilimlere sahne oldu. Her yeni müzik türü ilk başta anlamlı karşı çıkışlara sahipken içine girdiği endüstrileşme süreci sonrası uğradığı anlam ve zemin kaymaları yine o içeriği yaratan benzer müzisyenleri rahatsız edip farklı arayışlara yöneltti. Alternatif müzik özellikle doksanlarda dünyada büyük ivme gösterirken yine o eski yılların kimi `unuderground` sanatçılarının kendini ifade edebileceği bir alt türe dönüştü. Özetle, kendi içinde dürüst bir ahlaka sahip olan alternatif müzik bugün müzik dünyasının en başat tarzlarından biri durumunda. Bir caz sitesi haberi olarak en fazla bu kadar özetleyebileceğimiz haberin esas konusu ise artık Türkiye`de de bu yıl ilk kez düzenlenecek bir alternatif müzik ödülleri olduğu / olacağıdır.

* * *

Alternatif müziğin hakettiği değeri bulması için yola çıktıklarını söyleyen, yaratıcı müziklerin daha geniş müziksever kesimlerince tanınması için çabalayan muzikekspres.com sitesi bu yıl ilk kez düzenleyecekleri "Alternatif Müzik Ödülleri" gecesinin haklı heyecanını yaşıyor. 17 Mart gecesi Kadıköy Sahne`de düzenlenecek gecede verilecek ödüller muzikekspres.com aracılığıyla müzikseverler tarafından belirlenmiş. Gecede hem ödül almak için hem ödül vermek için çok sayıda ünlü isim de yer alacak.

Peki, ödül alan sanatçılar kimler, hangi müzikler?

muzikekspres.com`un düzenlediği 1. Alternatif Müzik Ödülleri dinleyicilerin verdiği oylarla belirlenmiş. İki hafta süren oylamanın finalinde yılın şarkısı Metin Altıok için hazırlanan albümde yer alan Çiğdem Erken & Birsen Tezer & Umay Umay`ın birlikte seslendirdiği "Havı Dökülmüş Sevincin" olurken yılın albümü ise Adile Yadırgı`nın "Hemhal" isimli çalışması olmuş.

Erkan Oğur & Derya Türkan & İlkin Deniz ortaklığı “Dokunmak” "En İyi Enstrümental Albüm" dalında ödülü kucaklarken, "En İyi Kadın Sanatçı" Şenay Lambaoğlu, "En İyi Erkek Sanatçı" Özgür Demir, "En İyi Grup" Kent Şarkıları seçilmiş. Umur Turagay imzalı Aylin Zoi çalışması “Mecaz” "En İyi Klip Ödülü"nü alırken sitenin genç gruplara destek olmak amacı ile verdiği “Parantez” ödülünü ise Sekerse Tehlike kazanmış.

* * *

17 Mart akşamı Kadıköy Sahne`de gerçekleşecek ödül gecesinin sunumunu Sevtuğ Kasapbaşoğlu ve Kadri Karahan üstleniyor. Gece, ödül alan sanatçıların performansları sonrasında Zafer Cınbıl konseri ile devam edecek ve sahnede sürpriz konuklar da yer alacak.

Cazkolik.com / 14 Mart 2015, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.