Akbank Sanat Piyano Günleri usta isimleri ağırlayacak.

Akbank Sanat Piyano Günleri usta isimleri ağırlayacak.

25. Akbank Caz Festivali biteli henüz şurada birkaç gün oldu, (aslında sona ermedi, Elif Çağlar`ın "Kampüste Caz" konserleri devam ediyor) ama Akbank Sanat mola vermeden, hız kesmeden yeni konserleri birbiri ardına açıklamaya başladı. Aslına bakarsanız daha önce duyurdu da biz festival gündemine fazlasıyla daldığımız için duyurmakta biraz geciktik.

Akbank Sanat`ın her yıl geleneksel hale getirmeye başladığı farklı müzikal temaları içeren aylık konserler grubu var, 5 Kasım`da başlayacak "Piyano Günleri" gibi. İşte, sadece cazseverleri değil, iyi müzik seven herkesi mutlu edecek yeni konserler başlıyor...

Akbank Sanat Piyano

Günleri başlıyor...

Sessizliği tuvale resmeden topluluk; Quartet Diminished.

Etnik folktan caza, 1970’lerin psychedelic tınılarından çağdaş klasik müziğe uzanan bir serbestlikteki özgün besteleri icra eden Quartet Diminished’in 5 Kasım Perşembe günü gerçekleştireceği konser ile başlayacak olan Akbank Sanat Piyano Günleri, 18 Kasım Çarşamba günü dünyaca ünlü piyanistimiz Aydın Esen ile devam edecek. Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamında; 24 Kasım Salı günü Norveç`in en önemli caz müzisyenlerinden piyanist Ketil Bjørnstad, 26 Kasım Perşembe günü ise Avrupa’nın en iyi İtalyan müzisyeni ödülü ve İtalya’nın en iyi caz piyanisti ödülü sahibi Danilo Rea müzikseverlerle buluşacak. Akbank Sanat Piyano Günleri, 28 Kasım Cumartesi günü, müzik otoriteleri tarafından geleceğin virtüözü olarak gösterilen genç yetenek Utku Asan’ın vereceği konser ile sona erecek.

Akbank Sanat Piyano Günleri, besteci ve piyanist Mazyar Younesi, elektrik gitarda Ehsan Sadigh, bas klarnet ve saksofonda Peter Soleimanipour ve davulda Roozbeh Fadavi’den oluşan Quartet Diminished’in saat 20.00`de başlayacak konserinde dörtlü etnik folktan caza, 1970’lerin psychedelic tınılarından çağdaş klasik müziğe uzanan bir serbestlikteki özgün bestelerini seslendirecek.

Etkinlik: Quartet Diminished
Tarih: 5 Kasım 2015
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet ücreti: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.


Aydın Esen "Piyano Günleri"nde.

Dünyaca ünlü piyano virtiözü Aydın Esen, 18 Kasım 2015, Çarşamba günü Akbank Sanat Piyano Günleri’nde sahne alacak. Dünyanın en saygın müzisyenleri ile çalışan, eserleri birçok ünlü orkestranın repertuvarında yer alan ünlü piyanist, 20. yüzyılın öncü bestecilerinden Debussy, Ravel, Satie, Copland`ın caz etkilerini yapıtlarına yansıtarak caz standartlarıyla başlayan ve varyasyonlarla unutulmaz bir konsere imza atacak. Aydın Esen, etkinlik kapsamında ayrıca 19 Kasım 2015 Perşembe günü de bir workshop ve masterclass gerçekleştirecek.

Etkinlik: Aydın Esen
Konser: 18 Kasım 2015 Çarşamba saat: 20.00
Workshop: 19 Kasım 2015 Perşembe saat:14.00
Masterclass: 19 Kasım 2015 Perşembe saat:15.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet ücreti: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.


"Film Noir" müziklerin piyanisti Ketil Bjørnstadt piyano günlerine geliyor.

Norveç`in en önemli caz müzisyenlerinden piyanist Ketil Bjørnstad 24 Kasım 2015, Salı günü Akbank Sanat Piyano Günleri’nde konser verecek. Elliden fazla albüm kaydeden,müzikleri Ken Loach, Jean-Luc Godard gibi pek çok yönetmenin filmlerinde yer alan, müzisyenliğinin yanı sıra pek çok dile çevrilen kitaplarıyla tanınan Ketil Bjørnstad, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Etkinlik: Ketil Bjørnstad
Tarih: 24 Kasım 2015 Salı
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet ücreti: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.


Ödüllü İtalyan Piyanist Danilo Rea “Akbank Sanat Piyano Günleri”nde.

İtalya’nın en iyi caz grubu ve caz piyanisti ödülü ve Avrupa’nın en iyi İtalyan müzisyeni ödülü sahibi olan başarılı virtüoz Danilo Rea, 26 Kasım 2014 Perşembe günü Akbank Sanat’ta dinleyicileriyle buluşacak. Chet Baker, Lee Konitz, Steve Grossman, Bob Berg, Phil Woods, Michael Brecker, Tony Oxley, Joe Lovano, Gato Barbieri, Aldo Romano, Brad Meldahu, Danilo Perez ve Michel Camilo gibi yıldız müzisyenlerle birlikte çalışan Rea, konserinde repertuvarından ön plana çıkan bestelerini seslendirecek.

Etkinlik: Danilo Rea
Tarih: 26 Kasım 2014 Perşembe
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet ücreti: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.


Akbank Sanat Piyano Günleri genç yetenek Utku Asan ile sona erecek.

Akbank Sanat Piyano Günleri, müzik otoriteleri tarafından geleceğin virtüözü olarak gösterilen genç yetenek genç yetenek Utku Asan’ın 28 Kasım 2015 Cumartesi günü vereceği konser ile sona erecek.

Etkinlik: Utku Asan
Tarih: 28 Kasım 2015 Cumartesi
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet ücreti: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

Cazkolik.com / 04 Kasım 2015, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.