Barok dönemde doğuda neler yaşandığını merak eden batılı bestecilerin müzikleri festivali.

Barok dönemde doğuda neler yaşandığını merak eden batılı bestecilerin müzikleri festivali.

Karya Kültür ve Sanat Derneği (Karsanat)`ın düzenlediği “VII. Karsanat Barok Müzik Festivali” bu yıl ilk kez kontrtenor Kaan Buldular’ın sanat yönetmenliğinde 9 ve 10 Eylül günleri halka açık ve ücretsiz olarak Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşecek.

Baroque in Orient - Barok Dönemde Oryantalizm

10 Eylül akşamı gerçekleşecek Baroque in Orient konseri için Karsanat Dernek Başkanı Esen Demirci şunları söyledi: “Bu yıl festivalimizde Karya Barok Solistleri’nden, Barok dönemin doğuda neler yaşandığını merak eden batılı bestecilerin eserlerini dinleyeceğiz. Özellikle 18. yüzyılda, çok geniş bir coğrafyada yer alan farklı kültürlerin sanat yoluyla nasıl da kaynaşmış olduğunu keşfederken, Avrupa’nın saraylarında yankılanan Barok operaların baş karakterleri olan Osmanlı sultanlarını izleyeceğiz.”

* * *

Sıradışı sesleriyle ödülllü kontrtenorlar Kaan Buldular ile Nuri Harun Ateş ve mezzosopranolar Gülderen Erdoğmuş ile Esen Demirci’den oluşan Karya Barok Topluluğu, batıdaki şarkiyat eğiliminin en güzel örneklerinden Handel’in Timurlenk, Guilio Cesare ve Rinaldo operalarıyla, Vivaldi’nin Yıldırım Bayezid Operası ve Rameau’nun Les Indes Galantes Operası’ndan seçilen eserleri seslendirecek.

* * *

Bu yıl, İstanbul Opera ve Balesi’nin ödüllü solistlerinden, Camerata Barok İstanbul Orkestrası ve Hezarfen Orkestrası solisti mezzosoprano Elif Tuğba Tekışık konuk olarak katılacak. Barok dönemde oryantalizmin işlendiği konserde Karsanat Türk müziği solisti Özge Eyüboğlu da, aynı dönemin Türk Sanat Müziği eserlerinden seçkileriyle aynı sahneyi paylaşacak. Avusturyalı klavsen sanatçısı Sonja Leipold ve Barokçello sanatçısı Cristoph Urbanetz, Türk ritm sazlarıyla topluluğa eşlik edecek.

Sanata Teşvik Ödülü

Dernek her yıl olduğu gibi, bu yıl da genç bir yeteneğe “Sanata Teşvik Ödülü” verecek. Şan çalışmalarını, şan pedagogu ve derneğin sanat danışmanı mezzosoprano Gülderen Erdoğmuş ile sürdüren, Royal Academy - Londra 6. Şan Seviye sınavlarına hazırlanan ve geçen yıl “Müzikal Konseri”ne konuk sanatçı olarak katılan genç soprano Selin Solu ödülünü 10 Eylül konseri öncesi alacak.

Noten... Aus Frauenhand - Kadın Elinden Notalar

İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Austria Baroque Academy ve THY sponsorluğunda, ödüllü soprano Olivera Ticevic, Barok dönemin kadın bestecilerinin eserlerini seslendirecek. Ünlü klavsen sanatçısı Sonja Leipold, barok çello sanatçısı Cristoph Urbanetz ve barok üflemelilerde Annemarie Podesser kendisine eşlik edecek. Avusturya Barok Akademisi Müzisyenleri’nin, Gmunden Festivali’nden sonra Bodrum’da seslendirecekleri bu repertuvar sanatseverlerin genellikle daha iyi tanıdığı erkek bestecilerin eserleri yerine, kadın bestecilerin eserlerini içermekte. Sadece kadın olduğu için tanınmayan, ancak çok değerli eserlere sahip Barbara Strozzi, Bembo Maria, Isabella Leonarda ve Francesca Caccini gibi bestecilerin eserleriyle bambaşka bir yolculuğa çıkılacak.

Konserler:

Yer: Bodrum Antik Tiyatro
Saat: 21:00
Program: 9 Eylül 2016

“Noten...aus Frauenhand” - Kadın Elinden Notalar
Avusturya Barok Akademisi:
Soprano: Olivera Ticevic
Barok Üflemeliler: Annemarie Podesser
Barok Çello: Cristoph Urbanetz
Klavsen: Sonja Leipold

Program: 10 Eylül 2016
“Baroque in Orient” - Barok Dönemde Oryantalizm
Karya Barok Solistleri ve Avusturya Barok Akademisi:
Kontrtenor: Kaan Buldular
Kontrtenor: Nuri Harun Ateş
Mezzosoprano: Gülderen Erdoğmuş
Mezzosoprano: Esen Demirci
Mezzosoprano: Elif Tuğba Tekışık
Klavsen: Sonja Leipold
Barokçello: Christoph Urbanetz

Cazkolik.com / 12 Ağustos 2016, Cuma


Geçen yılın (2015) festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.