Akbank Caz Festivali bu yıl 5. kez "Liselerde caz" programına başlıyor

Akbank Caz Festivali bu yıl 5. kez "Liselerde caz" programına başlıyor

Akbank Caz Festivali`nin son yıllardaki en önemli katkılarından biri konserler, usta sanatçılar, dünyaca ünlü isimlerin yanında caz müziğini önce Üniversitelerde Caz, beş yıldır da Liselerde Caz ile öğrenim kurumlarına sokması, gençleri kendi okullarında cazla tanıştırması. Cazkolik olarak bu çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Öyle ki, geçen yıl liselerde kurulan birkaç yeni genç caz grubu haberi umarız önümüzdeki seneler artarak sürer ve yeni, dinamik, genç bir caz müzisyeni neslinin yetişmesine katkısı olur.

 

26. Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl beşinci kez düzenlenecek “Liselerde Caz Atölyeleri” etkinliği, 13 Ekim Perşembe günü Üsküdar Amerikan Koleji ve Kadıköy Anadolu Lisesi, 14 Ekim Cuma Özel Şişli Terakki Lisesi ve Özel Enka Lisesi, 17 Ekim Pazartesi günü Özel Alman Lisesi ve İstanbul Amerikan Robert Lisesi, 18 Ekim Salı günü ise Avusturya Lisesi ve Galatasaray Lisesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

 

Öğrencilere müzisyenlerin yaratım sürecini izleme fırsatı sunan “Liselerde Caz Atölyeleri” kapsamında gerçekleşecek sohbetlerde gençler, Ercüment Orkut, Bulut Gülen ve Volkan Topakoğlu ile bir araya gelerek caz müziğini ve enstrümanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

 

Etkinlik programı:

 

13 Ekim 2016 Perşembe / Üsküdar Amerikan Koleji
13 Ekim 2016 Perşembe / Kadıköy Anadolu Lisesi
14 Ekim 2016 Cuma / Özel Şişli Terakki Lisesi
14 Ekim 2016 Cuma / Özel Enka Lisesi
17 Ekim 2016 Pazartesi / Özel Alman Lisesi
17 Ekim 2016 Pazartesi / İstanbul Amerikan Robert Lisesi
18 Ekim 2016 Salı / Avusturya Lisesi
18 Ekim 2016 Salı / Galatasaray Lisesi

 

Cazkolik.com / 11 Ekim 2016, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.