SFJazz Collective Miles Davis müzikleri için İş Sanat`a geliyor

SFJazz Collective Miles Davis müzikleri için İş Sanat`a geliyor

Önemli Not: Haberimizi gayet güzel yazdık, radyo programımızı hazırladık ama bugün (02 Kasım 2016, Çarşamba) gelen haberle konser maalesef iptal edildi. Hayaller ve gerçekler.

 


 

İş Sanat yeni sezonun ilk konserlerinden birinde dünyanın en sevilen caz orkestralarından SFJazz Collective`i ağırlayacak. Dünyaca ünlü SFJazz Center`la özdeşleşen SFJazz Collective`in en önemli özelliği her yıl repertuvarını baştan aşağı yenilemesi ve yıllardır repertuvarını bir sanatçının eserlerini yeniden yorumlayarak oluşturması. Geçen seneler bu isimler arasında kimler yoktu ki? Geçmişi ikibinlerin başına kadar uzanan performanslar zamanla yayınlanan albümler vasıtasıyla özel bir seriye dönüştü. Wayne Shorter, Thelonious Monk, Horace Silver, McCoy Tyner, Herbie Hancock, Stevie Wonder, Michael Jackson, Chick Corea, Bobby Hutcherson ve bu yıl da Miles Davis.

 

Sezonun ilk Miles Davis parçalarını yeniden aranje ettiği konseri 20 Ekim akşamı kendi evinde, yani, SFJazz Center`da veren orkestra bu yıl alto saksofonda Miguel Zenon, tenor saksofonda David Sanchez, trombonda Robin Eubanks, vibrafonda Warren Wolf, trompette Sean Jones, piyanoda Edward Simon, basta Matt Penman ve davulda Obed Calvaire yer alıyor. İlk konserle ilgili bir yazı kaleme alan David Becker esasen bizim İş Sanat konserinde dinleyeceklerimizin ön duyurusunu yapmış oluyor.

 

Grup ilk konserde Miles`ın efsanevi "So What", "Bitches Brew", "Tutu" gibi caz tarihine damgasını vurmuş eserlerini seslendirdi. Trompette Sean Jones`un yaratıcı soloları, piyanoda Edward Simon`ın dinleyeni ateşleyen melodileri, orkestranın kırılgan harmonileri ve Miguel zenon`un ustalıklı liderliğiyle Miles`ın elektrik dönemi dahil müzikleri bambaşka yeni ifadeler kazanacak ve şanslı cazseverler de bu müziklere İş Sanat sahnesinde tanık olacak. O halde ne diyoruz? Elinizi çabuk tutun!

 

Cazkolik.com / 28 Ekim 2016, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.