Caza 50 yıl emek veren duayen Emin Fındıkoğlu +12 orkestrasıyla Tura Turizm`in 50. yılını özel konserle kutlayacak

Caza 50 yıl emek veren duayen Emin Fındıkoğlu +12 orkestrasıyla Tura Turizm`in 50. yılını özel konserle kutlayacak

Cazın duayen ismi Emin Fındıkoğlu iki yıldır +12 isimli orkestrasıyla konserler vermeyi sürdürüyor. Tura Turizm`in ellinci yılı nedeniyle gerçekleşecek konserin Emin Fındıkoğlu gibi Türkiye`de cazın gelişmesine elli yıldan fazla süre ömrünü vermiş bir duayenle buluşmasına sahne olması çok önemli. 6 Aralık akşamı gerçekleşecek konserin mekanı da ayrıca dikkate değer. Türk tiyatrosunun tarihi sembollerinden Ses Tiyatrosu`nda gerçekleşecek konser haftanın kesinlikle kaçırılmaması gereken caz konserlerinin başında geliyor.

 

Emin Fındıkoğlu deyince ayrı bir paragraf açmakta fayda var. Türk cazının mihenk taşı Emin ağabey caz müziğine elli yıldan fazla emek vermiş az sayıda isim arasında başı çekiyor. Bugün ülkemizde cazla anılan, albüm yayınlayan, konser veren, festivallerde izlediğimiz kim varsa mutlaka üzerinde emeği olan bir büyük usta. Geçen yıl +12 projesini İKSV İstanbul Caz Festivali`nin açılış gecesi izlemiştik. Topluluk daha sonra Bursa Nilüfer`deki festivalde sahne aldı, yaz ayları Bodrum, Selçuk, Kuşadası gibi sahillerde konserlerine devam etti. Bu sezon ilerleyen haftalarda başka konserlerini de duyacağımıza eminiz.

 

+12 kendi dallarında İmer Demirer, Şenova Ülker gibi caz trompetin usta isimleri gibi her biri enstrümanın önemli isimleri olan başarılı sanatçılara sahip bir orkestra. Grubun bir diğer yanı da genç ve güzel solistleri Meltem Ünel. Emin Fındıkoğlu`nun olmadığı konserlere pek çıkmayan Ünel konserin gizli silahı. Türkiye`nin klasik caz repertuvarına en hakim isimlerin başında gelen Emin Fındıkoğlu`nu Tura Turizm`in 50. yılının kutlandığı geceyi kaçırmayın öneririz.

 

Cazkolik.com / 04 Aralık 2016 Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.