Nim Sofyan grubunun kurucusu, Viyana`da yaşayan Türk caz gitaristi Alp Bora hayatını kaybetti

Nim Sofyan grubunun kurucusu, Viyana`da yaşayan Türk caz gitaristi Alp Bora hayatını kaybetti

1998 yılından bu yana Viyana`da yaşayan caz gitaristi ve vokalist Alp Bora dün evinde hayatını kaybetmiş olarak bulundu. Sanatçının vefatıyla ilgili haber menajeri tarafından sanatçının Facebook sayfası üzerinden duyuruldu ve henüz bu son derece ani ve üzücü kaybın nedeniyle ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

 

Viyana`da yaşamasına karşın sık sık Türkiye`de konserler veren Bora babasının mesleği nedeniyle Ankara ve Bağdat`ta büyüdü. Pekçok müzikseverin Nim Sofyan grubunun kurucusu olarak tanıdığı Bora 2004 yılında Avusturya Dünya Müzikleri ödülünü kazanmış, grupta, Bora dışındaki müzisyenlerin tümü başka ülkelerin sanatçısı olmasına rağmen grubun müziklerinde geleneksel Türk müziği motiflerini kullanması hem müzikseverleriin hem Avusturya Dışişleri Bakanlığı`nın dikkatini çekmişti ve Avusturya devleti Nim Sofyan grubunu müzik elçisi olarak ilan etmişti. Bu destekle, Avusturya`yı temsilen İngiltere`den Suriye`ye, Tunus`tan Polonya`ya, Sırbistan`dan Pindistan`a, Rusya`dan İtalya`ya kadar çok sayıda ülkenin festivallerinde konser veren grup büyük bir sevgi ve yaygınlığa sahipti. Üç albümü bulunan grubun zaman zaman Türkiye`de de konserler verdiğini yakından takip ediyorduk.

 

2013`de Ankara Caz Festivali`nde konser veren başarılı sanatçıya yine Avrupalı müzisyen dostları, viyolinde Julie Pitcher, viyolonselde Lukas Lauermann ve perküsyonda Soner Tezcan eşlik etmişti. Sadece Türk değil, konserde başka ülkelerin folk müziklerini de yorumlayan sanatçılar Ankaralı müzikseverlerden yoğun alkış almış ve daha sonra aynı ekiple uzun bir turne düzenlemişti. Aynı kadro içinde "Çeçen Kızı", "Nenni", "Nazende Sevgilim", "Hicaz Longa" gibi tanınmış şarkıları yorumladığı "Bâb" isimli bir albüm yayınlamıştı.

 

Cazkolik olarak zaman zaman albümleri ve müzikleri hakkında beğenilerimizi ilettiğimiz, görüştüğümüz başarılı sanatçımızın elim kaybından dolayı son derece üzgünüz. Ailesine, sevenlerine, yakınlarına ve müzik dünyamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.

 

Cazkolik.com / 12 Mart 2017, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.