Kosova Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü`nce düzenlenen Türk Caz Haftası başlıyor

Kosova Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü`nce düzenlenen Türk Caz Haftası başlıyor

Bu yıl altıncı kez düzenlenecek Türk Caz Haftası (Turkish Jazz Week) 23-25 mayıs günleri Kosova`da gerçekleşecek. Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği himayesinde Yunus Emre Enstitüsü organizasyonuyla düzenlenen Türk Caz Haftası`nda Türk caz müzisyenleri Priştine ve Prizren`de konserler verecek.

* * *

Açılış konserini Priştine Swiss Diamond Oteli`nde Şenay Lambaoğlu Quintet`in vereceği caz haftası hakkında bilgi veren Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç `cazla dolu üç akşam yaşayacağız` dedi. İkinci akşamın konseri Prizren`de gerçekleşecek ve konserde Eylem Pelit, Brenda Berin, Ercüment Orkut, Çağdaş Oruç ve Volkan Öktem`den oluşan Anatolian Project ekibini dinleyecek Prizren`li cazseverler.

* * *

Kapanış konseri için tekrar Priştine`ye dönülecek ve Ulusal Kütüphane`nin amfisinde bu kez Merih Aşkın ve arkadaşlarını dinlemek mümkün olacak. Türk Caz Haftası`nın Anadolu ezgileriyle cazın harmanlandığı, doğunun batıyla sentezine yönelik performanslar izleneceğini belirten Büyükelçimize ek olarak Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker ise Kosova`da büyük ilgi gören konserlerin gelenekselleşerek büyüyeceğinin ve Kosova dışına yayılacağının altını çizdi. Türk Caz Haftası konserleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da halka açık olarak gerçekleşiyor.

Cazkolik.com / 11 Mayıs 2017, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.