Suda, kumda, taşta konserler

Suda, kumda, taşta konserler

Bodrum Gümüşlük kapladığı alandan daha fazlasını içeren, Türkiye sanat ve kültür çevresinin yazlığı hissi veren sembol bir kasabadır. 2004`den bu yanan düzenlenen klasik müzik festivali de bu izlenimi doğrulayan bir festival. Bu kadar küçük başka hangi kasabanın müzik festivali var. 2004 yılında piyanist Eren Levendoğlu, piyanist Gülsin Onay ve Mesut Pekergin öncülüğünde küçük çaplı bir piyano festivali olarak başlayan Gümüşlük Festivali kısa sürede sahip olduğu geniş sponsor desteğinin de etkisiyle uluslararası çapta bir festivale dönüştü. Festivalin ana sponsorluğunu üstlenen Denizbank`ın bu konudaki katkısının altını özellikle çizmeli. Festival kapsamında 2012`den itibaren Cumhuriyet bestecisi Ahmed Adnan Saygun anısına bir piyano yarışması düzenleyen Gümüşlük Festivali son yıllarda klasik müzik yanında içinde cazın da olduğu farklı türlere sahelerini açmaktan çekinmiyor.

 

Suda, Kumda, Taşta

 

Bu yıl 14. kez gerçekleşen festival aynı zamanda uzun bir süreyi kapsamasıyla da ünlü, yani, kimi zaman 2 aydan fazlaya yayılan bir sürede gerçekleşiyor. Festival konserleri bu yıl 3 başlık altında gerçekleşiyor. Suda, Kumda ve Taşta. Bu üç kavramın tümü Bodrum`u anımsatıyor. Bu üç kavram aynı zamanda üç ayrı tür konserleri işaret ediyor. Suda deyince caz konserleri, kumda deyince gitar, taşta deyince klasik müzik konserleri anlıyoruz. Festivalin klasik programı şüphesiz daha yoğun ama diğer konserler de fena değil. Suda yani caz konserlerinin üçü de gerçekleşti. 1 ağustos günü Tord Gustavsen`i dinledi cazseverler. 8 ağustos günü Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü, 10 ağustos günü ise Alp Ersönmez "Yazısız" projesiyle festivaldeydi ama konserler sürüyor. 26 ağustos akşamı Erdem Sökmen ve Hasan Meten gitar duo olarak, ünlü gitarist Egeberto Gismonti 27 ağustos akşamı ve Derek Gripper ise 30 ağustos akşamı konser verecek. Ayrıca, Gismonti`nin klasik kapsamda 28 ağustos akşamı bir başka konser daha vereceğini not edelim.

 

Klasik müzik olarak ise Giles Apap Myriam Lafargue, Dilbağ Tokay Eren Levendoğlu, Begoa Ensemble konserleri bu haber yayına girdiği tarihte gerçekleşmiş konserlerdi, önümüzdeyse 18 ağustos akşamı İlya İtin piyano konseri, Romano Pallottini piyano resitali, Mauricio Vallina, Bülent Evcil ve Raffaele Trevisani flüt duo ve son olarak festivalin kapanışınıysa Gülsin Onay piyano resitaliyle gerçekleştirecek.

 

Cazkolik.com / 15 Ağustos 2017, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.