Jay Jay Johanson Ghetto'da

Jay Jay Johanson Ghetto'da

Yazdığı duygu dolu sözlerle kitleleri etkileyen Jay-Jay Johanson, yeni albümü “Self-Portrait”in turnesi kapsamında 18 Nisan 2009’da Ghetto’da sahne alıyor!

 

İsveç doğumlu şarkıcı ve besteci Jay-Jay Johanson, 1996’da yayınladığı ilk albümü “Whiskey”de kendine has jazzy/trippy vokali ile dikkat çekerek dünya listelerinde hızla yükselmeyi başardı. Bu albümün unutulmaz şarkıları ‘So Tell the Girls That I Am Back in Town’ ve ‘It Hurts Me So’ ile akıllarda yer ettikten sonra yayınladığı her albümüyle farklı bir tat yakaladı. Dinleyici kitlesi gittikçe genişleyen, müziğinin sınırları İsveç’i aşarak tüm Avrupa ve hatta Amerika’ya yayılan sanatçı, sesindeki melankolik, gizemli hava ve sıradışı görüntüsü sayesinde dinleyicilerini hipnotize eden bir güce sahip.

 

Şarkı sözlerindeki şiirsellik ve yayınladığı her albümde farklı ülkelerden önemli isimlerle çalışarak kazandığı müzikal zenginlikle gözle görülür bir evrim geçirdi. İlk üç albümünde sergilediği depresif ve karanlık tavrı 2003 yılında yayınladığı “Antenna” albümünde elektronik altyapı ile zenginleştirerek biraz daha neşeli bir kimliğe dönüştürdü. Özellikle bu albümden çıkan ‘On the Radio’ adlı parçası çok sevilmişti. Türkiye’ye son ziyaretini 2007 yılında yayınladığı "The Long Term Physical Effects Are Not Yet Known" adlı albümünün turnesi kapsamında gerçekleştiren Jay-Jay Johanson İstanbul’da çok kalabalık bir dinleyici kitlesi ile buluşmuştu.

 

Jay Jay Johanson ve grubu, 2009 Mart ayında Avrupa’da piyasaya çıkan son albümü “Self Portrait” ile uzun bir aradan sonra İstanbul’da sevenleri ile GHETTO’da buluşacak. Johanson, tamamı ilgi çekici, akılda kalıcı, heyecan verici alt yapılar ve kıvrak ritimlerin buluştuğu merak uyandıran yeni albümünden ve eski albümlerden sevilen parçalarla sahnede olacak. Trip-hop, pop, elektronica ve electroclash’in engin ufuklarında seyredecek bu özel performans için çok önceden yerlerinizi alın, kaçırıp pişman olmayın.

 

Cazkolik.com / 17 Nisan 2009, Cuma
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.