Bu ay gitarın beş farklı ülkesinin ustaları Akbank Sanat`ın gitar günlerinde olacak.

Bu ay gitarın beş farklı ülkesinin ustaları Akbank Sanat`ın gitar günlerinde olacak.

Dinlediğiniz müzik Kaki King`in Until We Filt Red isimli albümüyle aynı adlı parçadır.


Aslında yayına en az bir hafta geç girdiğimiz bir yazı bu, aşağıda okuyacağınız konserleri hem daha çok kişiye ve önceden duyurma imkanımız olurdu hem de ilk iki konseri de kaçırmamış olurduk. Neyse... Gecikme kabahatinin bir ucundan yakalamış olalım hiç değilse... Yılın en güzel aylarından Mayıs aynı zamanda Akbank Sanat`ın geleneksel hale getirdiği gitar günleriyle de özel bir ay (Laf aramızda Haziran ayı da Caz Günleri ile öyle, şimdiden bizden duymuş olun, yakında nasılsa yazarız).

3 ile 23 Mayıs arasında beş farklı gitar ustasının konserini izleme imkanımız olacak Gitar Günleri cazdan klasiğe farklı tadların müziklerini çalan ustaları ağırlıyor. Bu yazı yayına girdiği tarihe göre kaçırdığımız iki konser var, önce isterseniz onlarla başlayalım.


Genç gitarist Marco Ramelli Gitar Günleri`nin ilk

sanatçısı oldu.

Müzik otoriteleri tarafından son dönemin en ilginç ve gelecek vadeden İtalyan klasik gitaristi olarak tanımlanan 1984 Milano doğumlu Marco Ramelli, 3 Mayıs 2013, Cuma günü Akbank Sanat’ın konuğu oldu. Ünlü gitarist Marco Ramelli konserinde kendi bestelerinin yanı sıra; Miguel Llobert, Manuel de Falla, E. Sainz de la Manza, Joaquín  Turina, R. Gerhard, Federico Moreno Torroba ve Mario Castelnuovo-Tedesco’nun eserlerini de müzikseverler için seslendirdi.

Etkinlik: Marco Ramelli
Tarih: 3 Mayıs 2013, Cuma
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL / Öğrenci 10 TL.


Gitarın tanrıçası Kaki King Akbank Sanat Gitar

Günleri`nde...

Hayranlık uyandırıcı bir kariyere sahip olan ve müzik dergisi Rolling Stone tarafından “Gitarın Tanrıları” listesindeki tek kadın sanatçı olan Kaki King, 7 Mayıs 2013, Salı günü Akbank Sanat’ta sahne alıyor. Ünlü gitarist, 2012 yılında çıkardığı ve büyük ilgi gören son albümü Glow’un dünya turnesi kapsamında 7 Mayıs 2013, Salı günü saat: 20.00’de, Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konserde izleyicilere unutulmayacakları bir konser ziyafeti sunacak.

Etkinlik: Kaki King
Tarih: 7 Mayıs 2013, Salı
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL / Öğrenci 10 TL.


Gitar Günleri`nin tek Türk ismi ve özel bir gitarist

olan Erhan Ersin albümünden çalacak...

Gitar ve müzik konusunda İstanbul’da başlayıp İngiltere, Almanya ve Fransa’ya kadar uzanan arayışlarla dolu hayatıyla dikkat çeken gitarist ve besteci Erhan Ersin, Erhan Ersin Quartet adını verdiği grubu ile 9 Mayıs 2013, Perşembe günü Akbank Sanat’ta sahne alacak. Kendine özgü gitar çalma tekniği, dinleyeni hemen kavrayan sıcak ritimleri, enerjik sahne performansı ve son albümü “Seslerin Peşinde” ile giderek artan bir hayran kitlesine sahip olmayı başaran Erhan Ersin’e sahnede, Silvio Schneider, Simon Quinn ve Martin Kruemmling eşlik edecek.

Erhan Ersin ile Gitar Günleri konseri nedeniyle yaptığımız özel söyleşiyi okumak için bu satıra tıklayın.

Etkinlik: Erhan Ersin Quartet
Tarih: 9 Mayıs 2013, Perşembe
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL / Öğrenci 10 TL.


Gitar Günleri`nde kuzey caz rüzgarı Jacob Young

Trio...

Bol ödüllü müzisyen Jacob Young ve arkadaşlarından oluşan Jacob Young Trio, 15 Mayıs 2013, Çarşamba günü Akbank Sanat’ta verecekleri konser ile kuzey cazının melankolik tınısını ve klasik caz standardlarının en güzel örneklerini müzik tutkunlarıyla paylaşacak. ECM etiketiyle çıkan son albümleri “Sideways” ile turnede olan ve verdikleri her konserde izleyenlerin hayranlığını kazanmayı başaran grup, Akbank Sanat’a gelen sanatseverlere müthiş bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.

Gitarda Jacob Young, basta Mats Eilertsen ve davulda Per Oddvar Johansen’dan oluşan Jacob Young Trio, 16 Mayıs 2013, Perşembe günü gerçekleştirecekleri ücretsiz atölye çalışmasında ise hem genç müzisyenler ve cazseverlerle deneyimlerini paylaşarak müzikal gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışacak, hem de merak ettikleri soruları yanıtlayacaklar.

Etkinlik: Jacob Young Trio
Tarih: 15 Mayıs 2013, Çarşamba
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL / Öğrenci 10 TL.

Etkinlik: WORKSHOP – Jacob Young Trio
Tarih: 16 Mayıs 2013, Perşembe
Saat: 12.00
Yer: Akbank Sanat


Klasik gitarın yaşayan efsanesi Martin Taylor

Gitar Günleri`nin son sanatçısı...

Kendine özgü gitar çalma üslübunun ve başarılarla dolu müzikal kariyerinin yanı sıra heyecan veren konser performansları, solo gitar gösterileri, Stephane Grapelli, Chet Atkins, Jamie Cullum ve efsanevi “The Beatles” grubunun gitaristi George Harrison ile birlikte yaptığı çalışmalar ile tüm dünyaca tanınan, gitarın saygın ismi Martin Taylor, 23 Mayıs 2013, Perşembe günü Akbank Sanat’ta müzik tutkunlarına unutulmaz bir konser verecek.

Sayısız uluslararası ödül ile dolu müzikal kariyerinin yanı sıra “Martin Taylor Guitar Academy” adlı bir müzik okulu bulunan ve 2012 yılında “Ards Uluslararası Gitar Festivali”nde “Yaşam Boyu Başarı” ödülü ile onurlandırılan Martin Taylor, Akbank Sanat’taki konseri öncesi gerçekleştirilecek ücretsiz masterclass çalışmasında müzikal deneyimlerini genç gitaristlerle paylaşacak ve kendine özgü gitar çalma metodları hakkında bilgiler verecek.

Etkinlik: MASTERCLASS – Martin Taylor
Tarih: 23 Mayıs 2013, Perşembe
Saat: 14.00
Yer: Akbank Sanat
Etkinlik ücretsizdir.

Etkinlik: Konser - Martin Taylor
Tarih: 23 Mayıs 2013, Perşembe
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Bilet: Tam 20 TL / Öğrenci 10 TL.

Cazkolik.com / 07 Mayıs 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.